un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 26 iunie 2022

26 Jun 2022  ·

GÂNDURI  ·

30 comentarii

Năvodari a devenit o stație a betoanelor. Problema este dacă se și poate umple de turiști, ca prin alte stațiuni europene similare, sau toate acele blocuri vor sta semi-părăsite.

De câte apă ai nevoie ca să stingi soarele. Poate că răspunsul vă va surprinde. Oricum, bună discuția și explicațiile fizice din comentarii. Ăsta e Reddit-ul care-mi place. Tot în spațiu, rămășite ale unor planete mâncate de Jupiter au fost găsite în adâncurile sale.

Modurile oribile în care bărbații se iau de femei pe stradă. “Diverse femei povestesc ce li s-a întâmplat prin România. Mergeam pe stradă și un bărbat la 40 și ceva de ani a zis: „ce bună ești, dă-mi curul ăla încoace”. Aveam 12 ani.” “Un bărbat de vreo 60 și ceva de ani m-a întrebat dacă mai sunt virgină. Aveam 11 ani și desenam cu creta în fața blocului.” Iar românii se tem de introducerea educației sexuale în școli.

Cât plătesc americanii pe un abonament medical. Puteți vedea apoi în comentarii situația din alte țări.

Reacția dintre o mică parte din litiul dintr-o baterie AA și apă. Mă mir că nu apar mai multe accidente cu baterii aruncate aiurea.

Despre sistemul de artilerie Caesar, donat de francezi Ucrainei. 6 obuze pe minut la o distanță de 50 de kilometri.

Marina SUA a numit un distrugător USS Basilone, după John Basilone, medaliat cu Medalia de Onoare și cu Crucea Marinei în WW2. Poate vă amintiți de el din mini-serialul The Pacific, unde îi este spusă povestea. În altă parte, epava distrugătorului USS Samuel B Roberts a fost descoperită la 6.895 metri adâncime, cea mai adâncă epavă cercetată.

Cel mai mare vapor de croazieră se duce din șantierul în care a fost construit direct la fier vechi. Pandemie vs croaziere.

Prințul Charles a vizitat Rwanda. In 1994, Hutu extremists in Rwanda targeted minority ethnic Tutsis and moderate Hutus in a three-month killing spree that left an estimated 800,000 people dead, though local estimates are higher.

Evoluția populației în diverse țări în ultimii 200 de ani. În 1800, China avea deja o treime din populația globului.

Desene despre diverse situații contradictorii din societatea modernă.

În Japonia, un bărbat a pierdut la beție un stick USB cu informații personale despre toți locuitorii orașului. Probabil autoritățile au sărbătorit apoi faptul că GDPR-ul nu se aplică acolo, că altfel ar fi plătit o amendă uriașă.

Lucy Guo este a doua femeie self-made miliardară în dolari, după Kylie Jenner. A fondat o companie de AI.

Pfizer are vaccin actualizat pentru Omicron și urmează să intre în review la autorități. Moderna a anunțat ceva similar acum câteva săptămâni. La toamnă se așteaptă un val nou de Omicron modificat, începând cu septembrie. Cercetătorii estimează că vaccinurile covid, administrate la 4,3 miliarde de oameni, au salvat 20 de milioane de vieți până acum. În altă parte, vaccinul anti-gripal scade cu 40% probabilitatea de a face Alzheimer, zice un studiu recent.

O rețetă pentru pui mai bun:

Jocuri cu rejucabilitate mare. O listă bună.

Despre OXO, o companie de ustensile de bucătărie care are cotă de piață mare în SUA.

Suedezii au feriboturi electrice.

    30 comentarii

  1. Tot ce a fost construit ilegal trebuie demolat. Simplu, anulat tranzactiile, evacuat cumparatorii, puscarie pentru notarii care le-au parafat.

    Jenner nu este self made, e facuta de idiotii care i-au dat bani.

    Baldur’s Gate, Neverwinter Nights, Planescape Torment merita rejucate pentru finalurile diferite, contintul foarte diferite functie de tovarasii alesi. Toate jocurile Fallout, evident.

    Knights of the Old Republic lipseste cu totul din lista si asta e motiv indeajuns pentru a invalida articolul.

      (Citează)

    • După logica asta am putea spune că toți miliardarii care vând ceva sunt făcuți de idioții care le-au dat bani, nu? De acord că la Kylie Jenner e o situație mai complicată, ea provenind deja dintr-o familie faimoasă și bogată, fapt care i-a permis să ajungă, la rândul ei, faimoasa și bogată prin apariția în serial și asocierea cu numele respectiv.
      Mai era o discuție despre ce înseamnă “self-made” de fapt. Că toată lumea folosește străzile, de exemplu, făcute de altcineva sau alte lucruri care au contribuit într-un fel sau altul la atingerea statutului de miliardar.
      Ideea nu e dacă e sau nu Kylie miliardara self-made. Ci că tu ai pasat “vina” de la familie la cumpărători. Așa am putea spune că nici Mark Zuckerberg nu e self-made că l-au făcut utilizatorii FB și cei care plătesc pentru afișarea de reclame. Sper că se înțelege ce am vrut să zic

        (Citează)

    • Adam și Eva sunt vinovați/responsabili pentru toate în lumea asta :))

        (Citează)

  2. La video cu asigurarea medicala majoritatea spun ca e gratuit la ei in tara, probabil e gratuit ca si la noi cat timp nu ai un venit din care sa platesti procent. Altfel, daca familia din video isi permite ~2500$ pe luna pentru asigurare, probabil si venitul lor e mare, banuiesc un 15-20k pe luna. La noi ar fi platit 10% din cei 15-20k si cam tot pe acolo ajungi.

      (Citează)

    • In principiu ai dreptate, problema cum o vad eu e ca statul nu ii protejeaza pe cetateni si lasa sacalii astia din industria farma sa ii exploateze.
      Una e sa negociem pretul unei proceduri medicale de care depinde viata ta atunci cand ai nevoie de ea si ai fi dispus sa platesti oricat ca daca mori nimic altceva nu mai conteaza. Alta e sa vina statul si sa negocieze in numele cetatenilor termenii si conditiile de furnizare a serviciilor medicale. In principal de aici iese diferenta asta de cost.

        (Citează)

    • Nu e chiar asa, ca aia neaparat ar avea venit de 15-20k pe luna ca altfel nu isi ar plati asigurare de 2500. Si oricum ai tras-o tu de par cu 15-20k, 10% din astea tot sunt 1500-2000 nu 2500.
      Diferenta majora intre US si restul lumii e urmatoarea: costul oricarui serviciu platit (fara asigurare). In romania teoretic toti avem dreptul la servicii de la stat, dar pentru chestii mai micute (consultatii, o injectie, o radiografie, un rmn, o mana in ghips) decat sa stea dupa stat cam oricine din clasa medie isi permite sa se duca la privat si nu lasa un rinchi acolo pentru luxul asta. In US nu poti nici o plomba sa iti pui fara asigurare. Asa ca strangi din buci si platesti 2500 chiar si daca nu ai 15-20k ci semnificativ mai putin, pentru ca altfel risti falimentul personal la primul guturai.

        (Citează)

    • Si la noi dar si in US iti sunt asigurate serviciile medicale de urgenta, adica nu te lasa sa mori. Diferenta e ca la ei iti trimit factura dupa :).
      Totusi pentru clasa media ar fi fost si la noi util sa nu platesti obligatoriu 10% si sa poti alege o asigurare privata cu banii aia.

        (Citează)

    • Cosmin, sistemul privat din romania nu iti poate oferi (indiferent cat platesti) servicii pentru chestii mai grave. Si aici nu ma refer neaparat la chestii incurabile, ci chiar si la chestii de genul: ai pachet de nastere la privat, daca apar complicatii la nastere ai o mare sansa ca aia o sa cheme ambulanta si sa ajungi sa nasti la stat.

        (Citează)

    • @Cosmin, pe langa ce a spus @boris ar mai aparea si urmatoarea problema: daca cei din clasa medie si clasa superioara isi platesc asigurari private si nu mai platesc la asigurarea de stat, nu vor exista suficienti bani in sistem pentru cei din clasa de jos.

        (Citează)

    • Cosmin: Si la noi dar si in US iti sunt asigurate serviciile medicale de urgenta, adica nu te lasa sa mori. Diferenta e ca la ei iti trimit factura dupa :).

      Și factura aceea te sperie, vorbim de mii sau chiar zeci de mii de dolari. Prețul de listă ar serviciilor este foarte mare, doar prin intermediul asigurărilor poți ajunge la tarife ceva mai normale, dar angajatorul nu este obligat să-ți dea asigurare medicală.

        (Citează)

  3. Ma intreb care e pana la urma raspunsul la intrebarea aia cu apa si soarele. Si care dintre speculatiile de acolo au dreptate in functie de ce pregatiri in domeniu au autorii lor.

      (Citează)

    • Nu poate fi stins cu apă. Nu este un incendiu acolo, ci căldură degajată de reacții nucleare. Dacă adaugi apă, doar îi dai combustibil suplimentar. Dacă adaugi multă apă, masa respectivă este atât de mare încât singură ajunge să facă reacții nucleare.

        (Citează)

  4. Big Pharma scoate anti omnicron când după ala au mai apărut încă 5 tulpini.
    Și oricum interesul pt vaccinare a scăzut la 0, mai bine faci covid și ai anticorpi naturali.

    Sa nu uitam sa i mulțumim lu chitau ca ne a făcut datori cu miliarde pt milioane de doze care au ajuns la gunoi.

      (Citează)

    • Cota de 1.01 că la următorul articol despre covid Mihnea va avea o părere impotriva

        (Citează)

    • Nu a fost facut pentru ca e cerere ci pentru ca s-au comandat cate 10 pe cap de locuitor si vor ca sa inchida o posibilitate de reziliere a contractului. Pe ei nu-i intereseaza ce se intampla cu dozele, important e ca sa incaseze ceea ce s-a stipulat in contract. Polonia a anuntat deja ca reziliaza contractul, insa mai sunt tari precum Romania fara coloana verticala si le vor lua.

        (Citează)

    • Cota 1.01 că la următorul articol mihnea va avea o părere împotrivă. Și Marius îi va ține hangul. Lipsește emil pentru un trio de spurcat Occidentul decadent, ce ne bagă pe gât tot felul de minciuni, gen pericolul covid sau agresiunea rusă.

        (Citează)

    • UE a negociat vaccinurile, nu România.

      Problema cu făcutul covid este că noile tulpini te infectează oricum și faci iar covid. Acum probabil nu se mai pune problema de decese în număr mare, ci mai degrabă de oprit economia pentru că angajații au covid.

        (Citează)

  5. Problema cu vaccinarea anti-covid la noi e ca singurul profesionist , colonelul Gheorghita a fost indepartat, actualul sef CNCAV Baciu e un politruc mediocru…
    Interesul pentru vaccinare va fi scazut nu doar din cauza acelorasi semidocti negationisti, ci pentru ca nu vor aduse variantele actualizate ale vaccinurilor, iar la Moderna s-a renuntat,desi a avut rezultate sensibil superioare fata de Pfizer…
    Miram-as sa intre si vaccinul Valneva, aprobat saptamana trecuta in UE…

      (Citează)

    • Poti sa aduci cel mai smecher vaccin daca ramane valabila vacccinarea la doctorul dr familie. Stii unde are cabinet si cati pacienti are “pe lista”? Exact.

        (Citează)

  6. Uite aici o sa ajungem cu hartuirea sexuala:

    1 – Fry and Laurie:
    https://www.youtube.com/watch?v=DxFU_fIUawM

    2 – South Park
    https://www.youtube.com/watch?v=PeS0AuGy_UU
    https://www.youtube.com/watch?v=OsDXRlg_QV4

      (Citează)

  7. Offtopic: chestia cu membrii genius pentru cineva din familie e plina de buguri, a expirat contul soției și al meu implicit. Ea și l-a reactivat, dar la mine nu s-a reactivat, deși apaream ca membru al familiei “genius”.

      (Citează)

  8. Albert:
    Poti sa aduci cel mai smecher vaccin daca ramane valabila vacccinarea la doctorul dr familie. Stii unde are cabinet si cati pacienti are “pe lista”? Exact.

    Am încercat eu sa fac doza 4 la medicul de familie și nu a vrut. A zis ca trebuie sa găsească 10 persoane în același timp, pt ca altfel trebuie sa achite dozele neutilizate și care expira a 2-a zi.
    Mi-a zis însă că se poate la Matei Balș fără programare.

      (Citează)

  9. Acum sunt omicron b4 si b5, la toamna o sa fie unele care nici nu exista acum. Si tot asa pentru totdeauna. Important e sa nu ne deranjeze pe toti cu el, avem destule probleme. Sa fie pt cine se considera vulnerabil si atat. Fara “masuri”, ca ajunge benzina 20 lei.

      (Citează)

    • Nu, cam astea vor fi. Dacă țin bine minte, Omicron a apărut în toamnă, dar abia în decembrie-februarie a făcut un val mare. Este o inerție în propagare.

        (Citează)

  10. mihnea:
    De ce ai face doza 4?

    Bingo. Niciodată nu câștigi cu mihnea

      (Citează)

  11. Ba boss, tocmai ai avut pe unul care ți a dat caz concret de toată mizeria cu vaccinul.
    Ce mai vrei?

    Mihai: +1. Valabil și pentru Marius … unii din cârcotașii de serviciu.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus