un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Disney+ este de azi disponibil în România și l-am activat pe televizor

14 Jun 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

28 comentarii

De câți ani aștept momentul acesta! Văd că aveam și cont făcut pe Disney+, mi-am adus aminte că l-am făcut în SUA în 2019, când eram acolo, crezând că voi păcăli sistemul. Sistemul nu m-a lăsat să plătesc însă cu card românesc în SUA.

FF to 2022 și avem Disney+ oficial în România. Vedeți că oferta aceea cu 12 luni la preț de 10 luni ține doar până pe 22 iunie sau cel puțin așa scria undeva în fineprint. Este bine că au modificat-o, inițial scria că trebuie activată până pe 13 iunie ora 24 și nu găseam nici o metodă de a face asta. Acum nu mai văd nici acel detaliu, poate rămâne permanent această ofertă în abonamente.

După aceea, serviciul funcționează cum te aștepți.

Am pornit un Obi-Wan și televizorul l-a băgat direct în Dolby Vision 4K, ceea ce mă interesa să confirm. Despre conținut nu mai dau detalii, am scris la conferința anterioară despre asta.

În browser sau aplicații mobile nu știu cum funcționează. Ce nu mi-a plăcut, pe televizor, este că derularea printr-un film se face în sistemul clasic cu rewind și fast-forward cu diverse viteze, ca pe HBO Max, nu ca pe Netflix unde te deplasezi tu unde vrei stânga-dreapta. Partea bună este că au subtitrări în limba română, dar și dublare, dacă vrei asta. Cel puțin Obi-Wan are și dublare în română, de altele nu știu; nu mă aștept să fie la întreg catalogul.

Eu o să încep cu serialele Star Wars, că îmi place mai mult acest univers. Obi-Wan, Mandalorian, Bobba Fett și restul. Abia aștept să mă uit din nou la Rogue One la calitate maximă.

Apoi o să trec la universul Marvel. Loki, Wandavision, Falcon and Winter Soldier, Hawkeye, Ms Marvel, poate revăd niște filme. Matilda deja a ochit The Kardashians, seria nouă. Am văzut pe acolo și niște filme pe care le-am ratat în cinematograf, precum Death on the Nile sau Terminator Dark Fate. Timp să fie.

    28 comentarii

  1. Pe HBO Max poti sa te deplasezi unde vrei pe banda, doar apesi in sus pana ajunge cursorul pe sliderul ala.

    Am bagat si eu Disney+, deocamdata doar pe PC. Incep cu Clone Wars si primele sezoane cel putin sunt in format vechi, non-FHD (nici vorba de 4K).

      (Citează)

  2. nu ma intereseaza
    am netflix unde am ramas fara content de vazut
    pe hbo am un singur serial, se merita un abonament intreg pt asta? evident ca nu

    vine criza, sa vezi cum se duc toate serviciile astea in cap. plus ca nu mai fac seriale noi sau continuari, deci again drop

      (Citează)

  3. Nu inteleg cum optezi pt oferta 12 luni la pret de 10

      (Citează)

  4. Au schimbat oferta initiala?
    “Lansare în 14 iunie. Va costa 30 de lei/lună, dar dacă vă abonați la lansare pe un an va costa 240 de lei, adică plătiți ca pentru 8 luni și primiți 12 luni de abonament, ceea ce mi se pare o oferă de lansare bună. Eu voi profita de ea.”
    https://www.nwradu.ro/2022/06/detalii-lansare-disneyplus-romania/

      (Citează)

  5. Se poate face abonament pe un an și să plătești d9ar 8 luni. Căutați pe google că nu este greu….

      (Citează)

  6. Dragut, mai ales pentru cei cu copii, au ce sa le lase sa vada.

    Am ajuns sa am 4 servicii de streaming, 3 din ele sunt impartite. Conteaza si economia de bani si faptul ca altfel nu s-ar folosi toate profilele disponibile.

      (Citează)

  7. Parca trebuia sa primim pe mail link cu oferta de pre-inregistrare cu 12 luni la pret de 8 luni (249Ron / an). A primit cineva acest mail?

    Radu zice aici de oferta din acest moment de pe site, 12 luni la pret de 10 luni (299Ron/an in loc de 360Ron)

      (Citează)

    • Nici eu nu am primit mailul acela – sper sa nu dureze o vesnicie. Recunosc ca ma asteptam sa fie mai organizati.

        (Citează)

  8. pare ca ai destul de mult timp la dispozitie, mai ales dupa economia pe care ai facut-o scriind FF in loc de fast forward sau ce ai vrut sa zici

      (Citează)

  9. Eu nu am reușit deocamdată să profit de oferta aceea de 240 de lei pe an. M-am înscris în urmă cu 3-4 zile și înțeleg că trebuia sa primesc un email și de acolo sa înceapă procesul de înregistrare. Emailul acela nu a venit – cel puțin , nu încă. Daca incep procesul de înregistrare la ei pe site oferta e de vreo 300 lei pe an. A primit cineva emailul acela prin care se activează oferta de 240 de lei?
    Later edit: vad că a întrebat și Dan același lucru…

      (Citează)

  10. Eu am primit acel mail cu oferta speciala, azi dimineata. Ar fi trebuit sa vina de ieri, asa retinusem eu.

    Au tras 239.9 lei de pe card.

      (Citează)

  11. Pana pe 26 iunie se poate activa oferta 12 luni la pret de 8, daca te-ai inscris inainte.

      (Citează)

  12. Am căutat sa văd ce filme as putea găsi dar deocamdată în afara de niște poze nu găsesc nicăieri titluri cum poți la Netflix fără cont. Mi-ar place sa știu pe ce dau banii înainte sa ii dau.

      (Citează)

  13. Și eu eram mega fan star wars dar ultimele au fost niste penibilități. Iar serialul obi wan, wow, s-au întrecut pe ei înșiși în prostii. Nu am rezistat decât 3 episoade, deși îl așteptam de mult.

    E de ajuns să citiți primele most viewed 10 recenzii de pe IMDb ca să înțelegeți la ce mă refer.

      (Citează)

  14. m am inscris si nu am primit mail inca
    and now my watch begins

      (Citează)

  15. Si acum intrebarile clasice :
    – cate streamuri pot fi in acelasi timp ? Sunt streamurile blocate pe IP sau ?
    – este cazul de geolocatie ca si la Netlfix – eu daca ma uit din Germania vad altceva ca si varul care se uita din Romania ?
    Alea de la Marvel ce or aparut pana acum le-am vazut , ce m-ar interesa ar fi Disney (doar sa nu fie cu PC) , Discovery si Simpsons…

      (Citează)

  16. M-am abonat doar pentru Clublul lui Mickey Mouse :|

    Merci de pont!

      (Citează)

  17. Radu, dă-mi voie să-ți fac un compliment și să spun că te admir pentru cum știi să-ți faci timp pentru de toate. Eu n-am copil, nu am un apartament de aranjat, nu am de ținut unul dintre cele mai citite bloguri din .ro, dar nu am timp să mă uit nici pe netflix, nici pe hbo, nici să citesc cât aș vrea cărți sau bloguri. Și n-am decât un job și jumătate.

    Să-mi mai fac cont și pe Disney+, să mai joc și chestii pe computer… neah, în nici un caz. Acum pe bune, poate că ar fi interesant să scrii un articol despre cum reușești să te păstrezi viu și productiv. Fără xanax și alte chimicale. :)

    Sunt sigur că ar fi un articol util pentru mulți dintre noi, cei care căutăm soluții pentru a fi mai organizați și mai eficienți.

      (Citează)

  18. Între timp am ajuns la zi cu Obi Wan. Radu a rămas în urma. Na, unul din noi e in concediu 🤣

      (Citează)

  19. “Sistemul nu m-a lăsat să plătesc însă cu card românesc în SUA” – nici pe mine nu m-a lasat sa platesc din Ro cu cardul Revolut ,,, deci au ceva validari la mijloc

    Pentru cei care nu au primit mail-ul … ati verificat si spam / folderul promotions din GMail? (nu cred ca intreb asta pe blog la Radu ;)) )

      (Citează)

  20. Salut, Stie cineva daca se poate modifica subtitrarea pe telefon android, sa o faci de culoare galbena, font mai mare si bordura neagra, asa cum poti pe tv/pc/mediaplayer?
    Daca da, cum se face?
    Multumesc.

      (Citează)

  21. Revin cu update pentru cei care nu au primit mail dupa pre-registrare.
    Am contactat Customer Support si mi-au generat pe loc (nr 33 la coada, a durat 2 ore asteptarea) un cod pe care l-am introdus pe acest link: disneyplus.com/redeem

      (Citează)

  22. Exista filelist alternativa cea mai ieftina

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus