un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Uite cum faci o afacere bună: achiziția Wordle a adus un număr record de abonați pe site-ul New York Times

6 May 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Cică Wordle, jocul de cuvinte care a fost la modă acum câteva luni, a adus zeci de milioane de oameni pe site-ul New York Times. Altfel spus, strategia de a-l cumpăra a prins bine.

Wordle a fost programat rapid de un tip pe nume John Wardle. Good name for that. După ce a prins pe Internet și a generat multe clone, NY Times l-a cumpărat pentru “low seven figures”, adică probabil vreo 2 milioane de dolari. Not bad pentru vreo zi de muncă, dar uitați ce a făcut apoi NY Times cu asta.

Zeci de milioane de vizitatori noi pe site. Jocul a rămas la liber, dar NY Times are o secțiune mai mare de jocuri online, accesibilă pentru 5 dolari pe lună, și a câștigat acolo un număr record de abonați care vor plăti 5 dolari pe lună. N-a zis câți abonați, dar… “record de abonări în ultimul trimestru”.

Să facem un calcul. Dacă din zecile de milioane de vizitatori s-au abonat doar 1%, o rată de conversie mică, dar să o presupunem așa, rezultă vreo 500.000 de abonați noi care plătesc 5 dolari pe lună. În prima lună, deci, NY Times a făcut minim 2,5 milioane de dolari, recuperând practic banii dați pe Wordle. Totul după aceea este profit obținut dintr-o achiziție bună. Și aici vorbim de secțiunea NY Times Games. Probabil că unii s-au abonat și la știrile site-ului. Și am zis de 1% rată de conversie. Dacă presupunem 2% deja ies alte sume.

Eu îl joc din când în când pe cel în română de aici.

Ah, altceva voiam să zic. Wordle are un sistem inedit de joc, în sensul că poate fi jucat o singură dată pe zi. Este un cuvânt pe zi. Odată ce-l ghicești, la revedere, revii mâine pentru altul. Asta este total contrar altor jocuri care fac tot ce-i posibil să te țină acolo cât mai mult timp, că poate o reclamă, poate bagi bani etc.

    7 comentarii

  1. Mă joc zilnic: WordleRO, Nerdle (ghiceste calculul matematic), Worldle (ghiceste tara/teritoriul dupa contur si distanta/directie de incercarea anterioara), Antiwordle (incearca sa EVITI cuvantul zilei), Waffle (un fel de crossword wordle) si Explordle (localizare video).

      (Citează)

  2. 1. Daca mai aud cuvantul inedit o data, o sa ies la pensie. :)
    2. NY Times e publicatia aia la care te abonezi rapid, dar dezabonarea (aia pe bani) e un proces din ala greoi cu trimis email, asteptat sa ti se raspunda and shit.
    3. Wordle e dragut, macar o vreme.
    4. Uite cum cu o idee simpla poti sa iesi la pensie rapid. :)

      (Citează)

  3. jules:
    1. Daca mai aud cuvantul inedit o data, o sa ies la pensie. :)
    2. NY Times e publicatia aia la care te abonezi rapid, dar dezabonarea (aia pe bani) e un proces din ala greoi cu trimis email, asteptat sa ti se raspunda and shit.
    3. Wordle e dragut, macar o vreme.
    4. Uite cum cu o idee simpla poti sa iesi la pensie rapid. :)

    Pro tip daca iti pui adresa de Canada poti sa te dezabonezi usor prin website-ul lor. Canadienii au o lege misto in care forteaza firma sa faca procesul de dezabonare la del de simplu ca cel de abonare :)

      (Citează)

  4. Eu am prins la NY Times o promoție foarte bună , cu abonament de 1euro lunar timp de un an de zile. Dar de 3 ani incoace la reînnoire îmi prelungesc oferta, deci e ok :)

      (Citează)

  5. https://squareword.org/ mi se pare iarasi interesant, mai ales cand reusesc din 7 incercari (1 time am reusit si 6)

      (Citează)

  6. Cei de la NYT fac niște schimbări:
    A Note About Today’s Wordle Game – The New York Times https://www.nytimes.com/2022/05/09/crosswords/a-note-about-todays-wordle-game.html

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus