un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Prima Toyota electrică are numele ciudat bZ4X (și îmi place și noul Yaris Cross)

11 May 2022  ·

AUTO  ·

10 comentarii

Aceasta este Toyota bZ4X, prima mașină complet electrică a mărcii, că cei de la Toyota au pierdut un pic startul în acest domeniu, deși pe hibride au fost pionieri.

Îmi place cum arată. Din față parcă are ceva similar chiar și cu Urus. În spate are stopurile parcă prea ieșite în afara caroseriei, dar tot e de bine. Interiorul preia și el din aspectul stealth-colțuros al mașinii.

Autonomie 450 km dintr-un banc de 71 kWh, se încarcă la 80% în 30 de minute la 150 kW, iar Toyota spune că după 10 ani de utilizare vei mai avea 90% din baterie. Are 204 CP. Varianta FWD începe de la 50.000 de euro, cea AWD de la 52.800 euro.

Culmea este că bZ4X este clasificată drept compact crossover SUV, dar are 4,69 metri lungime, destul de mult. O fi de la stopurile alea.

Ce nu-mi place deloc este numele. “-Ce mașină ai? Un be zet patru ics! -Ce mă?” Nu înțeleg cum cineva poate considera că este normal să lanseze o mașină cu un astfel de nume.

 

 

Pe de altă parte, îmi place mult ce a făcut Toyota cu Yaris Cross, care acum este un crossover super-compact, bănuiesc, și arată bine. Se face foarte ușor remarcat pe stradă.

Pornește de la 20.000 de euro, dar varianta 4×4 hibridă începe de la 30.000 de euro.

    10 comentarii

  1. Decorul este inselator, vreau o poza cu mașina parcată pe trotuar.

      (Citează)

  2. Dacă îți face ochiul yaris cross sa știi ca termenul de livrare din acest moment e undeva la 1 an-1an jumate

      (Citează)

  3. Hai ca se poate . BZ vine de la Beyond Zero, iar cu 4x … te mai descurci :)

    According to Toyota, the meaning of the “bZ4X” nameplate breaks down into two meanings: “bZ”, representing the nature of a battery-electric vehicle by going “beyond Zero” emissions; and “4X” describing it as a compact crossover SUV, where its numerical digit is sourced from the equivalent-sized RAV4.

      (Citează)

    • Si eu am avut un Volvo B4184S, e logic ce insemna, benzina, 1.8 litri aspirat, 4 supape per cilindru. In mod ciudat, pe spatele masinii scria S40.

        (Citează)

  4. Nu ai cum asa ceva! De la Corola, Avensis, Yaris, Land Cruiser la …Bz4x. Toți idioții marketingului si-au dat întâlnire la Toyota!
    Cineva sigur si-a trimis din greseala parola în loc de numele mașinii când a fost consultat.
    Sa vezi la înmatriculări când vor trebui sa completeze pe talon: Marca, model, serie șasiu!

      (Citează)

  5. Toyota facand o masina electrica in sila. :) Ei sa fie sanatosi. Si apoi or sa zica ca “meh, v-am zis ca e prea rapida electrificarea, uite, nu se vinde”.

      (Citează)

  6. Concluzia, benzinarul se va uita la pompa cum creste pretul la combustibil.. Toyotistul se va uita cum se incarca masina lui gratis de la fotovoltaice ….

      (Citează)

  7. Masinile mici de oras umflate cu pompa si facute cross-overe sunt cea mai mare porcarie si n-ar trebui sa existe. Change my mind.

    Masini facute pentru fetite care nu stiu sa circule fara sa vada botul masinii, care n-au spalat o masina in viata lor, n-au schimbat o anvelopa in viata lor, n-au pasit niciodata pe altceva decat asfalt dar vor suvuri.

    La orice spalatorie sau vulcanizare am fost, pentru “suv” iti ia minim 20 de lei in plus la operatiune. Taxa ca ai fost proasta, cu alte cuvinte. Si mi se pare corect.

      (Citează)

  8. Am luat sotiei un yaris cross și o conduc mai mult eu. E pt oras,pt asta am și luat-o, iar faptul ca la peste 80-90 la ora nu se simte prea bine nu ne deranjează. Sistemul 4×4 m-a atras dar probabil ca e un experiment de tracțiune integrala cu electric pe puntea spate. Vedem în iarna. De apreciat dotările: camere 360, break assist, Lane assist, blind spot monitor, parcare automata, încălzire în volan, samd. Ideala pt mami&kid, buna si pt tați.

      (Citează)

  9. yaris cross – zis si muma padurii. Cred ca trebe sa fii orb ca sa cumperi asa ceva sau sa fi mare fan Toyota..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus