un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 9 mai 2022

9 May 2022  ·

ȘTIRI  ·

11 comentarii

  11 comentarii

 1. Păi dacă citeai articolul pe care l-ai menționat, înțelegeai cum le vor instala ulterior over the air.

    (Citează)

 2. pare ceva vrajeala la BMW si confirma stilul de lucru de care imi zicea un coleg care lucra pentru ei: lansam cand e aproape (80-90%) gata ca sa fim primii si mai dam cu updateuri apoi.
  rulez Android Auto pe hardware lansat in 2013 (si cred ca a ramas acelasi pana prin 2018-2019), de atunci a fost nevoie de update de soft si hub usb de putere mai mare, dar atat, nimic de chipuri etc.

    (Citează)

  • Doar ca poate sa fie vorba si de modele existente, lansate mai demult.
   La Audi am inteles ca nu mai puteai alege parbriz incalzit de ex, acum cateva luni, tot din lipsa de cipuri.

     (Citează)

 3. Problema chip-urilor e nasoală și va mai fi nasoală ceva vreme. Dar e și o ocazie pentru EU, aparent se investește masiv aici să nu mai existe problema în viitor. La ASML, din câte am înțeles, se lucrează în 3 schimburi în timpul săptămânii și în 2 în weekend.

    (Citează)

  • Toti producatorii de cipuri lucreaza la capacitate maxima de ceva timp. Chiar nu au reusit sa ajunga la zi cu productia sau pur si simplu foarte multe companii isi fac stocuri de cipuri ca sa fie siguri ca nu au probleme pe viitor?
   Si automat, daca X isi face stocuri si contracteaza 100% din productia unei fabrici, Y nu mai are de unde sa cumpere.

     (Citează)

  • ASML face mașini de litografie, deci efectul în producția de chip-uri se vede peste ceva timp. Producătorii de chip-uri cred că lucrau și înainte la capacitate foarte mare, dar cererea crește mereu.

     (Citează)

 4. “Microsoft va lansa un nou Outlook.”

  Sper ca nu il fac la fel de prost ca si Teams…

    (Citează)

 5. Sastii ca Samsung Watch e la pretul asta de ceva timp. M-am tot razgandit- iau, nu iau. Am mai citit la tine, m-am tot sucit. Sambata a avut si 20% reducere aditionala, l-am luat cu 640 de lei :D

  Pacat ca nu are Vodafone shared number inca…

    (Citează)

 6. bogdan:

  Pacat ca nu are Vodafone shared number inca…

  Hai ca am vorbit cu pacat, am sunat la ei si am aflat ce de vineri au OneNumber, care ghici ce e?

  Lansat pe tacute, ca momenan nu suporta si Apple Watch.

  2 eur/luna, sa fie primit!

    (Citează)

  • Chiar mă interesează subiectul. Au spus sau ai aflat cumva când se va activa și pentru Apple Watch? Mulțumesc!

     (Citează)

 7. dumy:
  Chiar mă interesează subiectul. Au spus sau ai aflat cumva când se va activa și pentru Apple Watch? Mulțumesc!

  Nu am intrebat, dar cred ca poti sa intrebi in orice Vodafone store. Probabil asteapta sa fie certificata solutia de Apple, si din cate stiu aici sunt niste termene anuale setate clare – certifica cand au ei programat, nu cand solicita Vodafone :).

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus