un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 12 mai 2022

12 May 2022  ·

ȘTIRI  ·

16 comentarii

 

    16 comentarii

  1. Românii vor avea acces la servicii de internet de mare viteză pe tot teritoriul țării.

    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/romanii-vor-avea-acces-la-servicii-de-internet-de-mare-viteza-pe-tot-teritoriul-tarii-legea-a-fost-adoptata-de-parlament-1935843

    Apă, canalizare și gaze ne mai lipsesc.

      (Citează)

  2. nimic despre caderea bursei din ultimele zile?!

      (Citează)

  3. Nimic despre crypto?

      (Citează)

  4. Nimic despre oferta speciala la precomanda Abonament Disney – 12 luni la pret de 8?

      (Citează)

  5. Cum să treacă iPhone la usb-c? Imposibil, asta va distruge inovația și strica ecosistemul perfect dezvoltat de Apple, iar utilizatorii vor avea parte de o experiență neplăcută și nesigură. Din contră, restul omenirii ar trebui să renunțe la usb-c și să plătească Apple pentru dreptul de a produce și folosi lightning.

      (Citează)

    • Adica brusc utilizatorii de iPhone vor deveni “standard users” al banalului USB-C.
      “Ca sarakii”.. cum s-ar zice :)))

        (Citează)

    • La modul serios, la iPhone n-ai câștiga mare lucru dacă ar trece pe usbc, în afară de faptul că ai putea zice că e standard. Toți ăia care au cabluri nu le vor mai putea folosi cu modelul nou, dar și-ar putea lua altele – cine vrea să facă o dramă din asta e liber să o facă. La iPad pro au trecut deja la usbc, dar acolo deja se pune problema perifericelor, în schimb la telefon nu. Ca să nu mai zic că oricine are și alte chestii Apple are lightning.

      Personal aș prefera să nu fie portless doar pentru că mai pot lega căști cu fir. Dar e mai mult obișnuință/comoditate, nu cred că mi-ar lipsi prea mult portul.

      Nu toți plătesc licența pentru lightning, cablurile ieftine de pe piață nu au așa ceva. Probleme de încărcare la cabluri Apple sau cele pentru care s-a plătit licență n-am văzut, dar la cele fără sau la telefoane cu Android am văzut. Când a fost lansat lightning usbc nu era gata, așa cum nici acum nu e gata pentru puteri mari (de aia a revenit mag safe la laptopuri). Cumva a fost de apreciat faptul că l-au folosit pentru aproape toată gama de periferice și dispozitive mobile atâta timp.

        (Citează)

    • De ce au scos mag safe?

        (Citează)

    • @Andrei I: În 2016 au trecut la încărcare prin usbc pentru toate laptopurile pentru că puterea era suficientă și conectorul era același thunderbolt 3. Practic la gama Pro aveai 4 porturi la care, prin adaptare la nevoie, poți lega orice.

      Iar dacă privim usbc ca pe un nou standard, puteai încărca laptopul de oriunde. Chiar și acum e posibilă încărcarea lor pein usbc, dar la maxim 100W.

      Părerea mea e că în general au mers pe standard, dacă era suficient de bun. Dar cum până în 2015 n-a fost, și-au făcut ei un conector – ăla a fost mag safe. Dacă va fi gata în curând usbc ăla cu 240W probabil că vor renunța din nou la mag safe în favoarea lui.

        (Citează)

    • Apple sunt ăia care s-au plâns că UE le blochează inovația impunând un port standard, nu? Îi înțeleg, cum putea UE să îi oblige să folosească un port mai slab decât ce aveau în momentul respectiv.

        (Citează)

    • In principiu Apple sunt aia care au dat trendul telefoanelor vandute fara incarcator, motivul fiind ca majoritatea au deja un incarcator prin casa si astfel protejam mediul inconjurator. Ar trebui sa fie bucurosi ca toata industria va folosi acelasi port si astfel vom proteja si mai mult mediul inconjurator.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus