un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

S-a împlinit visul poporului român: avem dovezi oficiale că am fost furați la Eurovision!

16 May 2022  ·

GÂNDURI  ·

26 comentarii

Nu m-am uitat la Eurovision. De când cu Alice, n-am mai rezistat de mult până la orele târzii necesare unei astfel de activități. Eurovision este pentru “păsări de noapte”, pentru adolescenți, nu pentru oameni cu copii.

Am înțeles însă de la știri că juriul din România a dat punctaj maxim Moldovei, dar apoi organizatorii au anunțat că Ucraina a luat punctajul maxim de la România! Așa că acesta este scandalul momentului în domeniu, după cum probabil știți deja (unu, doi).

Concluzia este una clară: acum este oficial că am fost furați la Eurovision. Ani de zile românii au spus că diverșii noștri artiști trimiși acolo “sunt furați” și nu obțin puncte pentru că celelalte țări se votau între ele, în cârdășie, în grup infracțional organizat! Acum, fără echivoc, este clar pentru toată lumea că am fost furați de Federația Internațională de Eurovision sau cine organizează asta.

Mă simt împlinit!

Sigur, nu-i pasă nimănui. Era clar de la început că Ucraina va câștiga Eurovisionul din acest an, cred că am zis-o și eu de acum două luni sau așa. Culmea este că mai sunt și alte scandaluri legate de acest subiect, de exemplu ministrul ucrainean al culturii și-a cerut scuze că Ucraina nu a acordat nici un punct Poloniei și Lituaniei, țări care îi sprijină prin foarte multe moduri în acest război. Polonia mai are un pic și se înfrățește cu Ucraina, cel puțin, ba chiar la Eurovision le-au dat 12 puncte ucrainenilor și au primit înapoi o mare zero puncte.

Revenind la muzică, moldovenii meritau cele 12 puncte de la români, apropo. Zdob și Zdub (cine alții?) și Advahov Brothers au interpretat melodia Trenulețul, care are și un videoclip foarte amuzant. Melodia este reprezentativă și pentru poporul nostru, CFR, obiceiuri, Ștefan cel Mare, vameși și multe altele:

    26 comentarii

  1. Încă o dovadă că basarabenii nu dau doi bani pe noi, au nevoie de noi doar pentru cetățenie, ca să-și zborul spre UE. În rest, ne disprețuiesc profund.

      (Citează)

    • Ce, mă?

        (Citează)

    • In calitate de basarabean va spun ca nu este asa si va gresiti amarnic.

        (Citează)

    • Nikita, in calitatea ta de basarabean nu ai cum sa afirmi ce vor sau nu vor basarabenii. Poti afirma ce vrei tu si eventual inca 2-3 sau 5 cunoscuti. Basarabenii sunt ceva mai multi de 5.
      Eu sunt roman, dar asta nu inseamna ca am habar ce vor sau nu vor “romanii”. Ba chiar sunt foarte mirat la fiecare rand de alegeri de ce vor cu adevarat. Si nici macar aia nu e relevant pentru ca voteaza 35%. Deci in principiu cam nimeni nu stie ce vrea un popor, decat daca face un recensamant sau sondaj la care sa participe macar 60-70% din populatie.

        (Citează)

    • Dar te poți uita la Am întrebat 100 de români și afli!

        (Citează)

    • Noi avem diverse rude și prieteni în Republica Moldova. Sunt foarte prietenoși oamenii, se dau peste cap să te ajute, apreciază o petrecere bună, au probleme similare în viață – sunt oameni de treabă, majoritatea par români. Câțiva au și cetățenie română și asta nu i-a făcut să fugă în UE, ci tot în republică sunt și se luptă cu problemele vieții de acolo.

      Noi, românii, nu auto-compătimim mai mult. Dacă tragem linie, ungurii ne urăsc, basarabenii ne disprețuiesc profund, ucrainenii ne făceau și ei pe la minorități și de furau Delta și ce altceva s-a mai zis pe subiect. Despre bulgari nu știu, poate ne iubesc că venim la marea lor. Sârbii sigur ne urăsc și ei, că i-am lăsat pe americani să-i bombardeze. Suntem înconjurați de dușmani, zice lumea, deși în practică majoritatea dintre noi n-au avut de unde să cunoască un ungur, un basarabean sau un sârb.

        (Citează)

    • evident Deea, eu nu vreau unire cu aia. noi suntem tara de lumea a 3a, dar aia sunt din lumea a 5a asa

        (Citează)

    • WTF :| poate ai ascultat alta melodie, eu cand am ascultat-o am zis ca este imnul neoficial al unirii.

        (Citează)

    • Daca intelegeai ceva din subiectul asta ai fi stiut ca si Moldova a fost furata la voturi, au fost in total 6 sau 7 tari care cica ar fi fost furate la vot. Dar deh propaganda aia de hater curge fin prin vene … si ca deobicei la reply-urile tale numa bullshit.

        (Citează)

  2. Ar fi câștigat Ucraina și dacă mergea cu jumbojumbojumbojumbojumbojumbojumbojumbojumbojumbojumbojumbojumbojumbojumbo. Țeapa celor care au dat bani să voteze pe bune… Cei care sunteți cu pariurile, puteți pune de pe acum pe Ucraina la CM2022. Sper să se termine repede conflictul ăsta, că altfel câștigă Zelenski alegeri în toate țările și va deveni primul președinte mondial.

      (Citează)

  3. Clar ca am fost furati, si Cartarescu simte treaba asta la fiecare decernare a premiilor Nobel pentru literatura ;-)

      (Citează)

  4. Eu cred ca era nevoie de asa ceva. Serios. De acum Ucraina trebuie sa castige orice, oriunde.
    Urmeaza un campionat de fotbal, Ucraina trebuie sa-l castige! cu orice pret!
    Sa le acorde un 11m din 5 in 5 minute, indiferent de situatie. Managerul echipei sa le fie si arbitru la fiecare meci.
    Apoi indiferent de rezultat, punctele lor sa fie dublate.
    In finala sa se califice doua echipe: titularii ucrainieni si rezervele lor.
    Iar daca Ucraina nu castiga, jucand ei cu ei, FIFA sa le acorde 100 miliarde de euro in daune morale.
    Slava!

      (Citează)

  5. Legat de astia suparati ca a fost “facuta” Ucraina sa castige, tineti cont ca voturile cetatenilor au fost in numar de aproape 2 ori mai mare decat orice voturi ale juriului. Cu sau fara voturi date pe sub masa Ucrainei, tot ar fi castigat multumita celor care au dat SMS.
    Deci va suparati degeaba.
    Cat despre faza cu voturile celor 6 tari care au fost cam anulate, intr-adevar e ceva de care sa fii suparat – nu atat ca s-au dus undeva la sub 50 de pct la Ucraina, ci pentru ca nu s-au dus unde au vrut juratii tarilor respective (adica 12 pct la MD si 12 pct la Ro, asa cum ne dam mereu intre noi).

    Lastly, desi mi-as fi dorit f mult sa castige Moldova, nici Ucraina n-a avut o mel atat de rea. Cu siguranta a fost peste porcaria aia de UK care a fost pe fatza impinsa pe podium de jurii.

      (Citează)

    • Daca voturile juriului au fost “masluite”, ce te face pe tine sa crezi ca voturile prin SMS (care nu au putut fi numarate de nimeni) sunt corecte?

        (Citează)

  6. Dupa vreo 10 ani in care nu mi a mai pasat de eurovision, anul asta am bagat vreo 3 ore ca nu aveam somn dupa noaptea muzeelor. Ca sa imi fac nervi, ofc. Intre moldova si romania nu s-a dat niciun punct. Chiar am zis wtf, bai, macar un punct acolo.
    Sa inteleg ca vor sa renunte la chestiile alea de vot intre vecini, probabil de asta ne au anulat punctele. Dar si melodiile, vai mama lor ca in fiecare an. Au fost 3-4 misto, restul meh.
    Mi a placut spania maxim.
    Ramane un show gen cerbul de aur, pe principii stramosesti si unde probabil se joaca cu banii. Pe langa ca nu am inteles niciodata ce cauta acolo tari ce n au nici o treaba cu europa.

      (Citează)

  7. heurovision astia erau aia care la inceput au dat duma ca ii lasa pe rusi sa participe pt ca ei sunt cu inclusive, ca ei nu au treaba cu razboiul ci doar cu zdringhi zdringhi?

      (Citează)

  8. Eu nu inteleg cum am fost furati cand voturile din România nu se pot da pt noi iar tinand cont de locul ocupat la final, cele 12 de la moldova nu schimbau mai nimic…

      (Citează)

    • Exact ca un meci de fotbal, care era 2:1, dar la sfarsit arbitrul zice ca a fost 5:1, desi nu a intrat mingea in poarta decat de 3 ori, ca asa vrea el.
      Ceva mai corect nici nu imi pot imagina. /s

        (Citează)

  9. Political correct crap.

    Niste oameni fara minte, care nu dau doi bani pe regulile stabilite si le incalca pentru ultimul fad.

      (Citează)

  10. Eurovision este o mizerie de peste 10 ani, poate si mai mult, de cand au inceput sa accepte participari din afara Europei.

    Daca ii zici Eurovision, vreau sa vizionez numere din Europa.

      (Citează)

  11. mac gregor:
    Exact ca un meci de fotbal, care era 2:1, dar la sfarsit arbitrul zice ca a fost 5:1, desi nu a intrat mingea in poarta decat de 3 ori, ca asa vrea el.
    Ceva mai corect nici nu imi pot imagina. /s

    Daca e vb de finala nu conteaza ca e 2-1 sau 5-1.

      (Citează)

  12. Eurovision este pentru “păsări de noapte”, pentru adolescenți, nu pentru oameni cu copii.

    s-a mai dus unu’…

      (Citează)

  13. Eurovisionu de anu asta a fost degeaba. In general e degeaba. Dar anu asta puteau sa dea direct premiu ucrainei si gata. Cat despre rusi si ucrainieni, aceleasi loaze. Trebuiau lasati sa se cafeasca intre ei pana scapam si de unii si de altii. Si de dilaila de putin si de jmecherasu de zelenski.
    P.s melodia romaniei e faina. Am ascultat-o si eu azi si e chiar ok.

      (Citează)

    • Doar că odată ce Ucraina ar fi fost înfrântă, distracția continua cu Moldova, apoi cu ceva de prin flancul estic NATO, în timp ce lustruitorii de extremități putiniste prin toată Europa ar fi clamat incompetența și slăbiciunea vestului. Asta așa, să nu zic „ai făcut de-o CoolCola, dar data viitoare vino și tu cu ceva mai actualizat, că textele astea le auzeam prin februarie… ”

        (Citează)

  14. Ma si gandeam cum o aduci pe Alice in discutie, ai rezolvat din prima fraza.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus