un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum să finisez parchetul la îmbinarea cu fereastra termopan?

5 May 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

23 comentarii

Apropo de parchet, am o problemă în noul apartament și sunt curios care ziceți voi că ar fi cea mai bună soluție. Acolo unde s-a terminat parchetul în PVC-ul ferestrei arată rău, că nu are plintă. Ce să-i pun acolo? Cea mai bună idee auzită până acum ar fi să găsesc un profil de aluminiu gen 10 x 10 mm și să-l pun ca o bordură, ca un capac cum ar fi, adică o latură să fie orizontală și cealaltă verticală în jos, între capătul parchetului și fereastră. Totul lipit cu silicon, care nu s-ar vedea pentru că este astupat de acel profil.

Problema este că-i destul de greu de găsit un profil de aluminiu negru de 10 x 10 sau 10 x 20 mm.

    23 comentarii

  1. Da, e buna soluția.
    Nu trebuie negru, e OK inox/aluminiu, se asortează cu mânerul de la usa.

      (Citează)

  2. Cauta ul L de aluminiu finut, daca nu gasesti la culoare iei si un spray si il vopsesti. Mai sunt imbinari pt faianta, dar alea trebuie puse cu ultima placa sau decupate. Silicon din belsug.
    Orice ai pune o sa te chinuie unde e imbinata usa cu geamul ca profilul de termopan are o bucata in relief. Spor la bricolat.

      (Citează)

  3. Cauți protecție treapta sau bagheta faianță pentru culturi exterioare. Au destinații diferite, dar in esență sunt niste corniere din aluminiu. Le găsești pe dimensiunile necesare ție.

      (Citează)

  4. Profil de colt L PVC sau profil terminatie.

      (Citează)

  5. Exista si praguri de trecere la 90 grade pe care le poți tăia la dimensiune

      (Citează)

  6. Am uitat sa precizez ca conteaza grosimea parchetului, al meu e de 8mm si a intrat perfect.

      (Citează)

  7. Eu iti recomand un adeziv flexibil:

    Sikaflex 11 FC, culoare maro

    https://www.dedeman.ro/brasov/adeziv-sigilant-sika-sikaflex-11-fc-purform-maro-300-ml/p/2007100

    Eu am pus in baie peste gresia veche parchet de vinil (tarket) iar la imbinarea dintre parchet si peretele cu faianta am folosit Sikaflex maro, fara plinta.

    (am folosit la renovarea apartamentului 7 tuburi de la Sika, recomand)

    Sau daca vrei gri, cauta Sikabond AT universal.

    Daca totusi pui profil de aluminiu, iti recomand sa dai jos banda dublu adeziva de pe el si sa-l lipesti tot cu Sikabond AT

      (Citează)

  8. Dupa mine profilele mascheaza incompetenta meseriasilor. E horror in 2022 sa mai vezi profile la imbinarea gresiei cu parchetul sau faianta netaiata la 45 grade la colturi.

    La imbinarea a 2 suprafete eu am mai folosit pluta lichida: https://www.corkline.ro/pluta-lichida-500-ml/ E flexibila si daca ai noroc sa se potriveasca culoarea ai putea obtine rezultate mai bune decat folosind un profil.

      (Citează)

  9. Cel mai usor e sa aplici silicon la culoare. Aici un tutorial foarte bun, exact la fel am facut la cateva geamuri: https://www.youtube.com/watch?v=oSaijk_kzmM.
    In loc de card poti sa cumperi un set de spatule speciale pentru asa ceva si din ele poti sa faci grosimea cat ai tu nevoie: https://www.emag.ro/set-4-spatule-pentru-netezirea-rosturilor-silicon-albastru-v07211/pd/DD11GFMBM/

      (Citează)

  10. Fix problema asta am avut-o si eu , dar la usa de intrare – am rezolvat cu un profil din aluminiu in “L” . Dupa multe cautari i-am gasit pe cei de la Profilux care mi s-au parut ca au cea mai variata gama , multe peste magazinele mari de bricolaj . Cred ca ceva de genul asta ar fi potrivit ( dar cel mai bine mergi la ei si te uiti la modele ) https://www.profilux.ro/produse/Cornier_din_aluminiu_cu_laturi_egale__10X10X1_0_mm___LEA101___LEA102-583.html

    Profilul a fost lipit cu silicon si dupa 7 ani arata ca nou .

      (Citează)

  11. Ba da nu ar fi facut si ei un prag la terasa aia. Au lasat termopanele pe podea cat sa intre zapada sau chiar apa in casa.

      (Citează)

  12. Daca vei pune usa in camera din stanga unde e perete cu rigips, ai gandit dinainte unde va cadea imbinarea gresie/parchet?

      (Citează)

  13. protil de colt interior faianta/gresie. asta folosesc si la blatul de bucatarie la intersectie cu faianta, e cea mai fina trecere
    https://vasion.ro/profil-eit-10781-270-ml-argintiu-26087.html

      (Citează)

  14. Costel are dreptate meseriasii nu folosesc profile asta e carpeala.La tine nu au stiut nici macar ca se pune lungimea perpendicular pe directia luminii ceea ce stie orice incepator.Incearca asa ceva se gasesc sigur si in Romania Sunt de la 1.3 cm latime latura din MDF si de diferite culori.https://leistenhammer.de/viertelstab-dortmund-18x18mm-weiss-grundiert

      (Citează)

  15. Caută pe google “minileiste” , o soluție austriacă de foarte buna calitate.

      (Citează)

  16. Pare podea suspendata, nu ai cum sa vii cu podeaua pana in buza termopanului pentru ca trebuie lasat spatiu de dilatare. Deci folosirea unui profil nu e carpeala, cum se mai abereaza prin comentarii, e chiar ok.

      (Citează)

    • Pe linga faptul ca lucrez in domeniu ca majoritatea comentatorilor “avizati”si tu ai dat un comentariu asa ca sa te afli in treaba fara sa vezi ce am recomandat eu si Klaus pentru ca e aceiasi idee si la el.Nu o sa iti spun despre ce este vorba in link poate te obosesti si il deschizi dar tocmai ca recomandarea noastra permite acel rost de dilatare si nu e din metal ci chiar din acelasi material ca si laminatul deci mult mai potrivit si mai atragator decat un profil idiot din metal.Nemtii si austriecii(vezi Klaus) au o foarte indelungata experienta cu laminatul si lambriurile asa ca se pricep mult mai bine si la accesoriile lor.Reiterez acordul pentru ce a scris Costel ca e o carpeala de incompetenti si adaug ca cel care abereaza si vorbeste in necunostinta de cauza esti tu.Stii de ce e carpeala.Pt. ca a lucrat un incompetent si Radu acum trebuie sa carpeasca prostia alui.E profilul o solutie?Da dar cea mai proasta si inestetica.Exista solutii mai bune?Da vezi linkurile.O seara faina tuturor va doresc

        (Citează)

  17. ai facut bn ca ai pus podeaua aia pe balcon, sper ca ai panta buna si toata apa nu o să-ti intre pe sub usa, sub parchet.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus