un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 22 mai 2022

22 May 2022  ·

GÂNDURI  ·

18 comentarii

Explicațiile eliminării votului românesc de la Eurovision. Eu nu înțeleg. România nu zice că a votat cu Moldova? De ce organizatorii spun că noi am votat cu Polonia, San Marino, Azerbaijan, Georgia, Muntenegru?

Poluarea cauzează 1 din 6 decese. Un studiu de amploare găsește poluarea între principalele cauze de deces în lume. Și se întâmplă și în state dezvoltate, precum cazul acesta dintr-un articol de duminică mai vechi.

Un medic din Mariopol a înregistrat zilele cu un GoPro pus pe cap. Și puținele secvențe din articol sunt șocante precum probabil vă așteptați. A fost apoi capturată de ruși și nu se știe unde este acum, dar cardul de memorie al camerei a fost ascuns de altcineva și făcut public.

O femeie a murit în accident auto în parcarea de la mall. România începe să arate ca în Mad Max în trafic. O lună mai târziu, șoferul vinovat încă nu este cercetat penal.

Un licean l-a înlocuit în concert pe toboșarul formației Pearl Jam, care era bolnav. Povestește cum a ajuns acolo. Super tare experiența!

Explicația pentru criza de lapte praf din SUA.

Ce este variola maimuței, noua boală infecțioasă cu un număr neașteptat de mare de cazuri în întreaga lume.

Topul Metacritic al filmelor Star Wars. Nu sunt de acord, The Force Awakens este prea sus și Rogue One prea jos.

Așa sparg și eu ouăle pentru omletă. Fix la fel, inclusiv în același costum de baie.

Cum se face Dark N Stormy, noul cocktail preferat al Matildei:

Fotografii incredibile care nu sunt fotoșopate. Ce înseamnă momentul sau unghiul potrivit…

În Cehia a fost deschis un pod pietonal de 721 de metri, între doi munți. Not going there!

Criminalul de la Buffalo credea în replacement theory. Este o teorie care spune că o elită secretă plănuiește să înlocuiască albii din SUA cu negri și imigranți non-albi.

Putin este bolnav, ia des pauze de tratament și este mereu înconjurat de medici. Așa zice cineva cu bârfe de la Kremlin. Așa o fi.

Coreea de Nord a raportat 1,7 milioane de cazuri de covid în două săptămâni. Noroc că-i forma mai ușoară de omicron, că altfel i-ar fi terminat cele anterioare.

Un Mercedes 300 SLR s-a vândut cu 135 de milioane de euro.

Ceasuri de vedete în această săptămână.

Industria cărnii din SUA a generat până la 8% din primele cazuri de covid. În octombrie 2020, 330.000 de cazuri de covid aveau legătură cu focare din abatoarele americane.

De ascultat: Vangelis, care a murit recent. Poate nu-i știați muzica.

Astăzi are loc cursa de Formula 1 din Barcelona, la ora 16. Leclerc pleacă iar de pe primul loc, Verstappen de pe doi, deci câștigă olandezul. Citiți aici cu ce se ocupă companiile care sponsorizează fiecare echipă de Formula 1.

    18 comentarii

  1. Referitor la primul punct, pb. a fost detectata la votul din semifinala 2 (Moldova a fost in semifinala 1, deci se putea vota ptr. ei). Vezi aici rezultatele originale ale votului sin semi 2: https://eurovision.tv/mediacentre/release/ebu-statement-irregular-voting-2022

    Ca urmare, in finala au decis sa ignore voturile tarilor suspecte (in finala da, am dat 12 pct. Moldovei, dar au fost anulate).

      (Citează)

  2. Toți analiștii în Coreea de Nord nu ne spun care e motivul pentru care tocmai acum pe final de pandemie s-au pus pe raportat cazurile astea cu milioanele. Că nu e ca și cum nu ar fi avut până acum.

    Sunt tare curios ce urmăresc din moment ce raportează cu asemenea zel.

      (Citează)

  3. … sau poate Verstappen face traditionalul accident, cum face de obicei ca un pilot inconstient si iresponsabil ce este. E un golan si un bully care trebuie pus la punct.

      (Citează)

  4. In 1990, prin mai-iunie, am cumpărat două casete compact și am înregistrat Vangelis și Kraftwerk. Le-am ascultat pina s-a tocit banda și demagnetizat.

      (Citează)

  5. Pearl Jam. Muzica adolescentei mele.

      (Citează)

  6. Stam linistiti cu maimuta, pana iese OMS si zice ca nu sunt motive de ingrijorare. Ala e momentul in care ne panicam.
    Eu am o problema: in Olanda hartia igienica e mai scumpa si eu fiind proaspat emigrat, inca nu m-am obisnuit mental cu preturile – asa ca sa bag 1000 de euro in curpapier va fi dificil :-)

      (Citează)

  7. Ikea promovează elgibitichiu pe net (plătește reclamă).
    E la categoria educație sau promovarea respectului orientării sexuale?
    Mai avem mult pana se scoate sex-ul din buletin și se pune orientarea genitalo- cerebelară?

      (Citează)

    • World first problems … vezi-ti de viata, va f pe unii grija de preferintele sexuale ale altora … din lipsa de ocupatie ca altfel nu imi explic cu ce te afecteaza pe tine personal ca unii oameni nu sunt ca tine.

        (Citează)

    • @Alex:
      Exact ce spui dumneata e anormal. Încetează naibii să-mi vâri în ochi steagul multicolor. Deja e propagandă…

        (Citează)

    • Sunt de acord cu @theSame. Nu am nimic impotriva celor de alta orientare sexuala, ba chiar am si prieteni/cunostinte. Dar ma enerveaza cand se promoveaza agresiv asta peste tot.

        (Citează)

  8. Speram ca power unitul RBPT sa cedeze și in cursa :)). Altfel Max va câștiga datorită faptului ca Ferrari nu au găsit soluție la problema cu anvelopele și in Barcelona se anunța canicula mare azi…Monopostul Ferrari e mai rapid pe acest circuit și mult mai rapid va fi la Monaco, doar ca au problema cu gumele…

      (Citează)

  9. De ce ai promova o non-valoare ca Grebrenisan?

      (Citează)

  10. Pentru cocktail-ul Dark N Stormy. ce brand de rom folosesti ?

      (Citează)

  11. Rusia se apropie de un moment 1917

      (Citează)

  12. Alex:
    World first problems … vezi-ti de viata, va f pe unii grija de preferintele sexuale ale altora … din lipsa de ocupatie ca altfel nu imi explic cu ce te afecteaza pe tine personal ca unii oameni nu sunt ca tine.

    Cred ca afecteaza faptul ca nu putem trece peste. Am evoluat, ii acceptam, nu ii mai arde nimeni pe rug (in tarile civilizate), ma astept sa nu fiu bombardat cu reclame in directia asta in disperare de cauza. Un mesaj simplu de genul “toti suntem oameni la finalul zilei” este de ajuns sau ceva de genul. Am trecut de la ura si scarba fara sens la voma de la prea mult. Ma refer aici la modul in care este prezentata ideea peste tot.

    La finalul zilei daca ii tratezi pe toti omeneste, nu conteaza altceva.

      (Citează)

    • Bine ca de reclamele la tampoane si tigai nu te simti bombardat. Ai identificat problemele cu reclamele: cele cu lgbt deranjeaza, in rest totul e gigea.

      In loc de textul de mai sus puteai sa scrii simplu: “Nu am nimic cu ei, dar…”
      si toata lumea intelegea imediat ca esti homofob etc, nu era nevoie de diversounea asta cu reclamele

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus