un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Doar până la 25 mai puteți redirecționa 3,5% din impozitul pe venit (eu trimit banii pentru salvarea bebelușilor)

21 May 2022  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Vedeți că 25 mai este termenul limită până la care puteți completa formularul 230, cel prin care obligați statul să redirecționeze 3,5% din impozitul pe care vi-l ia către un ONG sau o fundație sau altceva ales de voi. Dacă nu faceți asta până la 25 mai, statul ia toți banii din impozitul pe venit.

Nu ratați ocazia de a face un bine prin redirecționarea banilor! Acum poate fi un moment bun să căutați o asociație într-un domeniu care vă place vouă. Poate fi SMURD, poate fi Recorder, poate fi ceva legat de pisici sau câini. Majoritatea vă permit să completați online formularul respectiv cu câteva date și îl depun ei la ANAF în numele vostru, ceea ce înseamnă că în maxim 2 minute ați rezolvat de fapt problema. Înțeleg că puteți face același lucru și din Spațiul Virtual Privat al ANAF, dacă aveți cont acolo, prin declarația unică.

Eu o să-mi trimit cei 3,5% la Fondul Viață pentru Nou-Născuți. Este o inițiativă dezvoltată de Fundația Vodafone. România are în continuare cea mai mare mortalitate infantilă din Uniunea Europeană (aproape dublu față de media europeană), iar un motiv este lipsa unui număr suficient de secții de neo-natologie bine dotate. Fundația Vodafone va dona 4,5 milioane de lei pentru dezvoltarea de astfel de centre în vreo 7 orașe din România.

Puteți să donați și voi câte 2 euro pe lună trimițând mesajul “RITM” prin SMS la 8845 sau alocând 3,5% din impozitul pe venit prin formularul de aici. Banii se duc la ONG-uri din țară care lucrează pentru dotarea spitalelor cu echipamente moderne.

Am auzit în fiecare an din ultimii statistica asta despre cum România are cea mai mare rată de mortalitate infantilă. După ce ai un bebeluș, însă, îți dai seama cât de mult efort înseamnă o sarcină și apoi fiecare zi din viața micuțului. Realizezi cât de multe speranțe ai pentru el sau ea. Speranțe de sănătate, de viață bună, de fericire, i le transferi pe toate de câte ori îl ții în brațe și îi vrei tot binele.

Te doare și pe tine când plânge ea de durere. Plângi când îți zâmbește prima oară, apoi când zice “ta-ta”. Te bucuri când se târăște fericit pe jos și se joacă cu orice trăsnaie găsită pe acolo, iar jucăriile reale stau ignorate. Zici de nenumărate ori “nu contează, important este să fie sănătos”. Când aud acum că în România mor atât de mulți copii înainte de vârsta de un an… Nici nu vreau să mă gândesc ce înseamnă asta pentru toți acei părinți, refuz chiar și exercițiul de imaginație.

    14 comentarii

  1. Zilele trecute am ajutat o persoană să ocolească, trecând cu căruciorul de copii de pe trotuar pe carosabil și înapoi, printre mașinile coadă la semafor, din cauza unui Tiguan cu VDF la număr urcat cât mai bine pe trotuar.

      (Citează)

    • Salvarea pe termen lung constă în educație și lupta anticorupție. Eu voi direcționa către un astfel de ONG chit că este doar o picătură într-un ocean.

        (Citează)

    • De cand am copii si ii plimb cu caruciorul imi dau seama ce viata grea au cei in curucioare cu rotile din cauza unor astfel de imbecili. Am fost tentat de n ori sa las o urma pe masini (cat mai pronuntata) insa ce vina au ele ptr ca sunt conduse de niste jeguri. Probabil insa ca la un moment dat voi ceda in fata ratiunii….

        (Citează)

    • @Vali: trebuia să faci poză și să o trimiți la Vodafone, să-i bată obrazul.

      @Doru: nu, ăla e vandalism. Sunatul la poliție e cea mai bună măsură, vin și dau amendă. Uite ce sticker interesant am văzut lipit in oraș https://www.nwradu.ro/wp-content/uploads/2022/05/sticker_masini_parcate.jpg

        (Citează)

  2. ps:
    Salvarea pe termen lung constă în educație și lupta anticorupție. Eu voi direcționa către un astfel de ONG chit că este doar o picătură într-un ocean.

    ONG ..unul din cele mai mari rele ale societatii.
    Peste jumatate din bani se duc pe salarii si campanii marketing, ca sa vezi tu ce lucruri “bune” a facut ONG-ul

    altfel de acord cu afirmatia ta despre educatie si lupta anticoruptie

      (Citează)

    • Dny, Cunosc cazul crucea roșie dar sper că nu sunt toate la fel. Sunt deschis la alternative, sugerezi vreuna?

        (Citează)

    • Generalizările nu ajuta la nimic. Cunosc personal oameni care si’au făcut ONG-uri după ce ani de zile au ajutat cum au putut “pe persoana fizică”.

        (Citează)

    • Păi oamenii trebuie plătiți, benzină trebuie băgată, marketing trebuie făcut pentru a atrage fonduri. Altfel cum crezi că ar trimite cineva bani sau cum s-ar duce cineva să ajute copii, bătrâni, pisici, whatever?

        (Citează)

  3. Doru: Am fost tentat de n ori sa las o urma pe masini (cat mai pronuntata) insa ce vina au ele ptr ca sunt conduse de niste jeguri.

    Mașinile alea nu se repară singure. Tot proprietarii trebuie să piardă timpul și să cheltuiască cu reparațiile

      (Citează)

    • Nu prea putem sa discutam despre civilizatie si solutia propusa sa fie vandalismul sau distrugerea proprietatii. Daca tu zgarii o masina, cu ce esti mai presus decat cel care a parcat-o pe trotuar?

        (Citează)

  4. Doru:
    Am fost tentat de n ori sa las o urma pe masini (cat mai pronuntata)

    Și eu am impulsul asta constant. Pana acum nici o victima, dar multe dialoguri s-au desfășurat în mintea mea 😅

      (Citează)

    • Nu se rezolvă nimic. Oamenii nu fac legătura între zgârietură și parcatul lor ilegal, ci doar înjură că le-a zgâriat cineva mașina.

        (Citează)

  5. Celor care încă nu știu cui să redirecționeze cred că le-ar fi util acest portal https://redirectioneaza.ro/

    (eu am ales https://redirectioneaza.ro/unpi)

      (Citează)

  6. 1. Daca e o inițiativă a Fundației Vodafone nu ar trebui sa dea ei banii ?
    2. Eu la SMURD nu dau și nu voi da niciodată. E a statului, să le dea statul bani. Daca nu au, să îl desființeze că și așa se suprapune in atribuții cu ambulanța.
    3. Vedeți că e o bifa pe formular și puteți face donația pe 2 ani in loc de doar unul. Eu așa am completat anul trecut pentru Recorder.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus