un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 1 mai 2022

1 May 2022  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

Despre eșecul CNN+, care a costat 300 de milioane și se închide la o lună după lansare. O luptă internă pentru putere fix în timpul fuziunii unor companii.

Blackout pe Internet. În 7 ani, Internetul a fost închis sau cenzurat de 935 de ori în 60 de țări.

Amazon va fi în curând cel mai mare angajator din SUA. Acum are peste 1 milion de angajați. Milioane de alți oameni lucrează în companii de colaborează cu Amazon. SUA s-a împărțit în două, oamenii care comandă de pe Amazon și cei care le aduc produsele dorite la ușă.

Moderna cere autorizație pentru vaccinarea copiilor între 6 luni și 5 ani. “In late March, Moderna announced results of a clinical trial that included 2,500 children ages 6 months through 24 months and 4,200 children ages 2 through 5. The company said that two 25-microgram doses of its vaccine led to a similar immune response in young children as two 100-microgram doses for adults ages 18 to 25. And it said this should predict protection from Covid-19 and severe Covid-19 down to 6 months of age.”

Sfaturi pentru fotografii de budoar. Poate vreți ceva sexy pe acasă.

Porto Rico arată mai bine decât m-aș fi așteptat:

Fumatul de marijuană crește riscul de infarct. That’s a bummer.

Procedura de scoatere din spațiu a unei persoane este foarte complicată. În special când persoana respectivă nu dorește să fie scoasă.

Schimbări în all-inclusive în unele zone din Mallorca și Ibiza. Doar 6 băuturi sunt incluse pe zi, prin lege, și pot fi service doar în perioadele de masă.

O imigrantă de 12 ani a primit bani de la un străin, în avion. 23 de ani mai târziu, încearcă să găsească acea persoană.

Armata SUA i-a trimis un tort unei femei de 90 de ani. În Al Doilea Război Mondial, soldații americani îi furaseră tortul pe când era fetiță.

Formula 1 va încerca un nou format de calificări în 2023, în două curse. Vor obliga la anumite tipuri de cauciucuri în funcție de faza calificărilor.

Un parlamentar britanic demisionează. A recunoscut că s-a uitat de mai multe ori la pornografie în Parlament. La noi n-ar demisiona vreunul nici dacă-l caută poliția pentru furt.

Premiile de la Food Photographer of the Year. Mă așteptam la fotografii cu mâncare, dar sunt cu scene gastronomice și sunt foarte mișto.

Un desert italienesc de vară. Frișcă, mascarpone, lămâie, bunătate.

Sfaturi pentru a găti mai bine.

Rețete de salate cu paste. V-am zis ideea mea cu o zi vegetariană pe săptămână, poate două.

Ratasem știrea asta în martie: benzinăria din jud Galați care a lăsat un client să bage motorina într-un rezervor de 1.000 de litri care apoi s-a răsturnat pe șosea a fost amendată cu 100.000 de lei.

    17 comentarii

  1. Legat de CNN, mi s-a părut relevant graficul:

    This chart might explain why CNN Plus shut down early – The Verge https://www.theverge.com/23043232/cnn-plus-axios-chat-shut-down-streaming-news

      (Citează)

    • Cand faci propaganda de se prind si copiii mici de ea, nomal ca te duci la vale. Vezi sopronul CNN de la noi pe nume Antena 3 ce patimasi sunt.

        (Citează)

  2. Radu, ideea ta de a fi vegetarian o zi sau două pe săptămână e defapt foarte veche. Se numește post și se ține miercuri și vineri de vreo 2000 de ani. 2 zile “vegetariene” pe săptămână la care se adaugă 4 “fasting periods” adică cele 4 posturi mari de peste an ;).

      (Citează)

    • În primii 22 de ani nu s-a ținut post?

        (Citează)

    • Mirel, de fapt postul s-a bagat oficial cateva (3) sute de ani mai tarziu, ca mai toate practicile crestine.
      E ca si cum azi s-a oficializa chestii pentru a oferi “continuitate” pentru evenimente produse la 1700.

        (Citează)

    • Ioan:
      Radu, ideea ta de a fi vegetarian o zi sau două pe săptămână e defapt foarte veche. Se numește post și se ține miercuri și vineri de vreo 2000 de ani.

      A tine post cred ca inseamna sa fii vegan, nu vegetarian.

      A vegan diet excludes all meat and animal products (meat, poultry, fish, seafood, dairy and eggs), whereas a vegetarian diet excludes meat, poultry, fish and seafood.

        (Citează)

    • “Parinte” mai documentează-te ce înseamnă post si mai ales asta cu miercurea si vinerea de 2000 de ani. Parca si aia de la rt.com nu o ard cu asa inepții

        (Citează)

  3. De acum vor sa nenoroceasca si copii sub 5 ani.

    https://twitter.com/DrEliDavid/status/1520349573704732674 sa prostim oile sa creada ca noi folosim mastile.

    https://joii-journal.springeropen.com/articles/10.1186/s12348-021-00275-x

    pe langa boli de inima etc alte efecte “minore” ale vaccinului minune.

      (Citează)

  4. Imi permit sa adaug pe langa ¨articole interesante de citit¨ si o stire: aseara, intr-un meci de tenis feminin, O ROMANCA, pe nume Simona Halep, dand dovada de un angajament si determinare iesite din comun, o rupe cu bataia pe nr.2 mondial, Paula Badosa.
    Acest meci ar trebui privit de toti parlamentarii nostri (eventual cu forta) ca sa vada si ei ce inseamna sa iti doresti cu ardoare ceva.
    Da, stiu, a jucat pe bani, dar la cati are ar putea sa se uite la filme pe N…..

      (Citează)

    • Deoarece este binecunoscut fanatismul halepian, voi face azi pe “Toma necredinciosul” asa : turneul de la Madrid este locul unde machidoanca joaca cel mai bine, de ani de zile ; actualul clasament mondial este extrem de “fluid”, in afara liderei , poloneza Swiatek, aproape nici una nu isi respecta statutul ; asadar consider irelevanta victoria de ieri…
      Relax,asteptam sa vedem cat de “arogant” va fi jocul machidoancei in confruntari cu jucatoare de forta si viteza, cum sunt grecoaica Sakkari, estonianca Kontaveit si indeosebi belarusa Sabalenka ; toate acestea trei au bubuit-o, in precedecedentele confruntari, pe infumurata machidoanca, de i-a mers fulgii…
      Acum se vede clar schimbarea antrenorului, dar la Rolland Garros nu imi fac iluzii decat la cel mult sferturi de finala, conditia fizica isi va spune cuvantul…
      Sper sa ma insel, dar modul absolut penibil cum si-a tratat fostii antrenori, modul jenant cum niciodata nu a suportat vreo critica, ar trebui sa le dea de gandit, macar o data, fanaticilor suporteri halepieni…
      Ce a fost a fost , “sic transit gloria mundi” !

        (Citează)

  5. Ai ai ai ai…puerto rico.

      (Citează)

  6. Ideea de a nu manca carne o zi două pe săptămână e chiar recomandata in zilele astea cand profitul e doar ceea ce contează in industria de profil.
    Mai nou si medicina alopata recomanda oprirea de la consum a produselor de origine animala pt afecțiuni oncologice.
    Ideal carne de la animale hrănite liber, natural, dar nu avem toți iahturi

      (Citează)

    • Nu mănânc carne mai mult de 2, maxim 3 zile pe săptămână, și nici că-mi doresc, proteine de origine animală iau suficient din ouă/lapte și produse lactate. Nu mă interesează să devin vreodată vegetarian (și cred că veganismul e o idee nu foarte inteligentă, ca să fiu politicos), dar moderația în consumul de carne mi se pare ceva bun.

        (Citează)

  7. De ce nu ar arata bine Puerto Rico? Lin Manuel Miranda, Jennifer Lopez sunt de acolo daca nu gresesc, este un protectorat al SUA.

    Mult mai educativ este episodul lui John Oliver: https://www.youtube.com/watch?v=Tt-mpuR_QHQ.

    Cam penibil cum tot timpul gaseste motive sa isi produca nevasta in costum de baie, si daca nu e la mare gaseste o pisicina ca sa o dezbrace.

      (Citează)

  8. George: Deoarece este binecunoscut fanatismul halepian, voi face azi pe “Toma necredinciosul” asa : turneul de la Madrid este locul unde machidoanca joaca cel mai bine, de ani de zile

    Iti respect parerea mai ales pentru faptul ca ai considerat ca subiectul merita atentie.
    In completarea celor spuse de mine as mai adauga:
    – nu prea comentez lucruri pe care nu le-am vazut cu ochii mei (meciul l-am vazut, dar nu ca un elev care face doar act de prezenta la lectie). Chestiunile de culise ma intereseaza mai putin (nu stiu de ce e considerata infumurata chiar daca si-a schimbat antrenorii, eu am vazut la ea o atitudine de fair play in meciuri si la atat am eu acces).
    -te-as intreba, daca mai stii la nivel de individ la noi, pe cineva care sa fi realizat mai mult decat ea in ultimii 9 ani (om politic, sportiv, cercetator, proiectant, inventator, antreprenor fara ochi albastri sau ce vrei tu). Sa nu uitam faptul ca SH este un ¨produs 100% romanesc (lasam chestiunea cu machedonii). Ai remarcat desigur ca in sportul mondial banul dicteaza, se naturalizeaza din plin sportivi pentru ramurile sportive unde tarile respective nu au rezultate. Chestiunea cu fanatismul halepian nu o inteleg, n-am vazut-o, ci dimpotriva am vazut un fanatism anti Halep.

      (Citează)

  9. George:
    Deoarece este binecunoscut fanatismul halepian, voi face azi pe “Toma necredinciosul” asa : turneul de la Madrid este locul unde machidoanca joaca cel mai bine, de ani de zile ; actualul clasament mondial este extrem de “fluid”, in afara liderei , poloneza Swiatek, aproape nici una nu isi respecta statutul ; asadar consider irelevanta victoria de ieri…
    Relax,asteptam sa vedem cat de “arogant” va fi jocul machidoancei in confruntari cu jucatoare de forta si viteza, cum sunt grecoaica Sakkari, estonianca Kontaveit si indeosebi belarusa Sabalenka ; toate acestea trei au bubuit-o, in precedecedentele confruntari, pe infumurata machidoanca, de i-a mers fulgii…
    Acum se vede clar schimbarea antrenorului, dar la Rolland Garros nu imi fac iluzii decat la cel mult sferturi de finala, conditia fizica isi va spune cuvantul…
    Sper sa ma insel, dar modul absolut penibil cum si-a tratat fostii antrenori, modul jenant cum niciodata nu a suportat vreo critica, ar trebui sa le dea de gandit, macar o data, fanaticilor suporteri halepieni…
    Ce a fost a fost , “sic transit gloria mundi” !

    Bate-te singur pe umăr și da-ți un premiu, ai bifat aproape toate punctele de pe lista persoanelor pe care nimeni nu le invita niciodată la bere/cafea/orice: autosuficienta, superioritatea grețoasă, chiar și un pic de șovinism.
    Toate astea in timp ce, probabil, in nimic din ceea ce ai făcut pana acum nu ai avut nici măcar 1% din succesul pe care l-a avut “machedoanca”.
    F**king know-it-all …

      (Citează)

  10. @Dc:
    Mno, ia cu google translate articolul citat de tine daca nu te descurci in engleza:

    “Conclusion
    Ocular inflammatory events may occur after COVID-19 vaccination. The findings are based on a temporal association that does not prove causality. Even in the possibility of a causal association, most of the events were mild and had a good visual outcome.”

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus