un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 7 aprilie 2022

7 Apr 2022  ·

ȘTIRI  ·

13 comentarii

 

    13 comentarii

  1. La Prăvălescu aveau produse bune dar si scumpe. Inainte de pandemie cumparam des, era facil fiind in drumul meu spre casa. Acum m-am reorientat catre magazine mai aproape de casa si f rar, cand aveam drum prin zona, mai treceam pe la ei.

      (Citează)

  2. Din pacate Pravalescu are dreptate, dar cine oare isi permite acele preturi? Am luat de cateva ori de la ei dar preturile erau mult prea mari. M-am reorientat catre alte locuri gen Obor si imi asezonam eu carnea pentru gratar.

      (Citează)

    • Conform articolului, au avut mereu profit, in 2020 ajungand la peste 1 milion de lei. Cum s-a ajuns de aici la faliment in mai putin de 2 ani? Inteleg ca 2021 a fost un an mort, dar chiar nu au putut mentine afacerea deschisa din profitul anilor anteriori?

        (Citează)

  3. Din doar doua articole aflam urmatoarele informatii:
    1. Samsung ar putea sa foloseasca chipuri Mediatek in telefoanele de top;
    2. Samsung ar vrea sa foloseasca exclusiv chip-uri Exynos in toate telefoanele;
    3. Samsung ar putea sa colaboreze cu Qualcomm sau Mediatek pentru productia de chip-uri pentru telefoane;
    4. Desi divizia de chip-uri pentru telefoane a Samsung nu o duce foarte bine, compania ar putea decide sa isi limiteze piata de desfacere si sa nu mai vanda catre alti producatori de telefoane.

      (Citează)

  4. Mi-a placut mesajul lor dupa ce-au inchis : “Încercați să intrați în prăvălii mici, în magazine în care s-a pus suflet, în mici cafenele. Fără voi, aceștia dispar și nu mai rămân decât marile magazine impersonale ale unor giganți ai industriei alimentare!”

    Pai intru si vad un sendvis care costa 15 – 20 de lei – si ies imediat. Ma duc la magazinul impersonal al gigantilor si iau ceva mai ieftin si mai consistent. Asa ca ei degeaba cer sustinere… oamenii sustin dupa portofel. Daca maresc preturile pana la nivelul la care clientii incep sa te ocoleasca, atunci e clar ca urmeaza sa inchida sandramaua.

      (Citează)

    • 20 lei un sandvis gata facut nu mi se pare exagerat, daca mergi la Subway tot cam atat dai. O paine 20 lei in schimb este absurd si multe bacanii de genul asta cam cu atat o vand.

        (Citează)

  5. Imi pare rau de Pravalescu. Din pacate, modelul asta de business este doar pt rasfat din cand in cand, in niciun caz pentru cumparaturi constante. Ori, nu poti sa rezisti pe piata cu cumparatori care iti trec pragul de cateva ori pe an.
    Personal am o relatie de love – hate cu aprozarele si bacaniile. Imi plac produsele, dar uneori exagereaza cu preturile. Chiar in weekend am trecut pe la aprozarul din cartier si am remarcat ca au adus cartofi noi cu 50 lei/kg. Stiu, e inca devreme pt ei, dar nu mi se pare ca justifica pretul asta.

      (Citează)

  6. Kopa_Kopan:
    Mi-a placut mesajul lor dupa ce-au inchis : “Încercați să intrați în prăvălii mici, în magazine în care s-a pus suflet, în mici cafenele. Fără voi, aceștia dispar și nu mai rămân decât marile magazine impersonale ale unor giganți ai industriei alimentare!”

    Pai intru si vad un sendvis care costa 15 – 20 de lei – si ies imediat. Ma duc la magazinul impersonal al gigantilor si iau ceva mai ieftin si mai consistent. Asa ca ei degeaba cer sustinere… oamenii sustin dupa portofel. Daca maresc preturile pana la nivelul la care clientii incep sa te ocoleasca, atunci e clar ca urmeaza sa inchida sandramaua.

    Ieftin şi consistent… Pet de bere, rubla de parizer, clar ai înțeles.

      (Citează)

    • @g3#, cred ca nici tu nu ai inteles. Ca om de afaceri, atunci cand stabilesti preturile, trebuie sa te gandesti cui te adresezi. Si apoi sa analizezi daca exista suficienti clienti potentiali in zona care sa iti poata cumpara produsele.

      Daca analizam informatiile de pe mfinante, vedem ca in 2020 au avut un profit net aproape dublu fata de cel din 2019, asta in conditiile in care cifra de afaceri a fost in usoara scadere. Pe 2020 profitul este de peste 25% din cifra de afaceri, ceea ce pare destul de mult (mai ales pentru un an de pandemie).
      Ce concluzie tragem de aici?
      – in momentul in care vanzarile mergeau, au ales sa mareasca preturile produselor, fara sa se gandeasca la clienti.

      Ce fac ei acum?
      – se victimizeaza pentru ca puterea de cumparare a scazut, iar potentialii clienti nu-si mai permit sa cumpere alimente de lux.

        (Citează)

  7. Chiar daca treceau prin momente grele este ciudat ca au ales sa inchida exact inainte de Paste care era mereu un money maker pentru ei -alaturi de Craciun . Pentru sarbatori chiar si cei care nu erau clienti saptamanali veneau sa ia ceva special .
    Posibil sa fi existat niste probleme personale care au dus la inchiderea businessului .

      (Citează)

  8. Mi-am comandat imprimanta 3D ca visez la una de multi ani si sunt si fan Anker.
    Sper totusi sa merite, ca vad ca sunt unele similare si la jumatate de pret.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus