un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Rușii sunt noii naziști, iar orașul Bucha un Lidice contemporan

4 Apr 2022  ·

GÂNDURI  ·

37 comentarii

Sunt niște fotografii mai dure la finalul articolului. Nu dați click dacă nu vreți să le vedeți.

În timp ce atenția oamenilor este—în continuare!—la palma dată de Will Smith lui Chris Rock, știrile mai importante ar trebui să vină din Ucraina, din orașul Bucha:

The bodies are strewn across the quiet tree-lined street in the town of Bucha as far as the eye can see.
All 20 are in civilian clothing, and all have their different poses in death. Some lie with sightless eyes staring at Ukraine’s overcast sky, some lie face down on the tarmac.

Three of them are tangled up in bicycles after taking their final ride, while others, with waxy skin, have fallen next to bullet-ridden and crushed cars.

One has his hands tied behind his back with a white cloth, and his Ukrainian passport left open beside his corpse, said AFP journalists who accessed the town.

Another lies next to a yellow hoarding spraypainted with happy and sad emojis and the words “Live Fast”.
Russia’s hasty retreat from its occupation of the region around Kyiv is revealing fresh devastation by the day.

“All these people were shot, killed, in the back of the head,” mayor Anatoly Fedoruk told AFP.
Another 280 people have been buried in mass graves in Bucha while the bodies of whole families still lie in shot-up cars, he said.

Bodies lie randomly around the town: outside a railway station, by the side of a road.
But the violence that came to this one street appears to be more systematic.

The victims, all of whom appeared to be men, are scattered over several hundred metres of debris-strewn tarmac.

Sixteen of the 20 corpses were lying either on the pavement or by the verge. Three were sprawled in the middle of the road, and another lay on his side in the courtyard of a destroyed house.

Some lie in groups, like the two men lying face up in a puddle next to each other, one in a green parka and the other in a black jacket.

Others died alone. The cyclist with orange gloves and a black balaclava lying on his side with his bike on top of him, as if he has fallen and cannot get back up.

All were wearing civilian clothes — winter coats, jackets or tracksuit tops, jeans or jogging bottoms, and trainers or boots.

Este un reportaj al AFP, Agence France-Presse, o sursă dincolo de întrebări privind veridicitatea informațiilor. Au și fotografii. Le găsiți pe Twitter, CNN, KyivPost. Rușii s-au retras din Bucha, o suburbie a Kievului, și probabil la plecare i-au omorât pe ucrainenii care le-au ieșit în cale pe stradă în acel moment. Primarul din Bucha vorbește despre alte 280 de victime îngropate într-o groapă comună.

Între timp, în Rusia Putin se bucură de încredere maximă în sondaje, a crescut de la 60% la începutul invaziei la 83% acum, pentru că majoritatea rușilor nu văd decât ce difuzează mass-media controlată de stat din țara lor și sunt convinși că vestul are ceva cu ei fără vreun motiv bun. Dar na, și Stalin a fost popular la vremea lui.

Lidice a fost un sat din Cehia. A fost demolat în totalitate și toți locuitorii executați după ce generalul Heydrich a fost asasinat în zonă. Inclusiv animalele au fost omorâte și cimitirul răscolit și distrus. Doar câțiva locuitori au scăpat.

    37 comentarii

  1. 2022..iPhone..Space X…Bucha.

      (Citează)

  2. Ma gandesc ca Rusia ar putea ajunge in cativa ani precum Coreea de Nord. Izolata de toata lumea, cu exceptia Chinei (care speculeaza mereu astfel de situatii). Poate atunci, de foame, rusii sa-l dea pe Putin unui tribunal international de crime de razboi.

      (Citează)

  3. 80% popularitate în sondaje. Ce înseamnă să fii spălat pe creier. Și totuși cine face sondajele astea? Ca dacă le face tot Putin, poate tre sa ne miram ca nu are 97% popularitate.

      (Citează)

    • Exact: Când ai o lege care te condamna la 15 ani de închisoare daca răspândești ceea ce Kremlinul considera fake news despre război, cred că sondajul poate fi făcut și de Nielsen.

      Mă îndoiesc că atunci când rușii sunt sunați “aleatoriu”, se apuca să spună că sunt împotriva genocidului făcut de conducătorul suprem.

      Există pe YT un canal cu interviuri de pe strada din Moscova, se numește 1420, în care îi întreabă despre operațiunea militară specială. Majoritatea sunt neutri și nu au o părere când răspund, dar limbajul trupului lor spune altceva

        (Citează)

    • Cred ca in sondaje Ceausescu ar avea si acum o popularitate pe la 50%
      Nici macar nu e nevoie sa falsifici sondajele, frica de necunoscut si neincrederea intr-un “mai bine” ipotetic sunt mai puternice decat reactia contra raului familiar.

        (Citează)

    • Are 80% din cei care sunt de acord sa participe in sondaje. Cam 90% refuza pentru ca daca isi expun opinia risca chair si detentie. Deci este o eroare foarte mare la aceste sondaje

        (Citează)

    • Da, dar ideea este că avea 60% înainte printre aceiași oameni. Poate de când cu legile alea o fi teamă mai mare, da.

        (Citează)

  4. Miau miau.

    Bai cateodata am impresia ca lumea crede ca razboiul e o bataie organizata in ring intre doua tabere rivale…

    Ce sa zic, nu va bucurati prea tare, ca inca nu a fost gazat nici un oras, dar probabil o sa fie, cum ar zice americanii “for good measure”.

      (Citează)

    • Tu esti troll platit sau idiot util?

        (Citează)

    • Sunt un om cu propriile opinii.

        (Citează)

    • Ok, deci idiot util.
      Stii, toata lumea intelege ca in razboi mor oameni, chiar si civili nevinovati, se intampla.
      Dar una e sa moara oameni si alta e sa se ucida in mod intentionat civili si sa se comita atrocitati. Chiar si razboiul are regulile sale, pentru oamenii care nu sunt barbari.

        (Citează)

    • Imi inchipui ca tu esti doar idiot si n-ai vazut in viata ta ce ramane dupa un razboi.
      Faptul ca au fost omorati 20-30-100 de din astia legati nu inseamna nimic. Ai putea sa zici ca bai e nasol ce fac aia daca omoara un oras interg, da mai putin de cateva zeci de mii nu se cheama doar ghinion.

        (Citează)

    • @Marean aici trebuie sa il sustin pe SIN
      Ca sa fie mai simplu o sa pun clasica intrebare: Arata-mi tu unde scrie ca nu ai voie intr-un razboi sa omori oameni asa random si fara scop? Bun, acum ca mi-ai arata legile internationale, arata-le si rusilor cand o sa vina la tine la poarta. Explica–le tu cum nu au ei voie sa iti faca nimic.

      Ce nu e clar ca in razboi nu exista reguli?? Cui ii pasa de tratatele internationale in razboaie?? Marean, aici nu e un joc pe PC, e realitatea.

      Acum spune-mi 2-3 razboaie “corecte” din ultimii 30-50 de ani (ca e mai civilizata lumea).

        (Citează)

    • mi-e greu sa inteleg cum puteti sa relativizati macelul;
      ori nu aveti pic de empatie, ori faceti jocul Rusiei, voluntar sau involuntar

      @sin: deci limita ta pentru a lua in serios un macel este “cateva zeci de mii”.
      bravo, tine-o tot asa.

        (Citează)

  5. “Another lies next to a yellow hoarding spraypainted with happy and sad emojis and the words “Live Fast”. Lângă acele inscripții apare scris și “1488”. Caută să vezi ce înseamnă asta.
    Dacă e scris de ruși, cel mai probabil face parte din planul lor de a lega ucrainienii de naziștii.

      (Citează)

    • Alt idiot util/ troll.

      Aici se vorbeste de atrocitatile rusilor dar ce a gasit el relevant din toata povestea e ca unul din cadavre avea ceva tatuat.

        (Citează)

  6. Rusii sunt “lower than animals”. Armata lor are o lunga istorie de comis atrocitati.

    Bunica-mea povestea despre violuri si femei insarcinate spintecate cu baioneta for fun (Bucovina, 1940).

    In 2022 rusii defecheaza pe cadavre si lasa mine in cadavre. Lower than animals.

    Cat despre sustinerea lui Putin – da, Putin este sustinut de populatie, pentru ca majoritatea rusilor au tripuri despre cum sunt ei speciali si amenintati de Vest in calitate de rusi.

    Informati-va. Chiar ieri a aparut un articol pe Contributors despre nationalism – fascismul de masa rusesc – look it up.

    https://www.contributors.ro/suntem-rusi-adevarul-e-cu-noi-o-privire-asupra-fascismului-de-masa-in-rusia/

    Cum mai puteti fi naivi sa credeti ca rusii nu-l sustin pe Putin si razboiul dupa ce ati vazut cum rusii nu vor sa creada / sa accepte nici propriile rude care le spun ce se intampla in UKR?

      (Citează)

    • Yep, am aceleasi povesti de la bunici. Bunicul avea 10 ani. Rusii au dat foc la tot satul si mare parte din satele din jur. In Ramnicu Sarat.

        (Citează)

    • Exact aceleasi povesti le-am auzit si eu despre “aliatii” rusi care s-au purtat ca animalele cu toata lumea, comparativ cu “cotropitorii” nemti care au fost mult mai civilizati.

        (Citează)

    • Doar pentru corectitudine istorica Heydrich a fost asasinat in Praga, Lidice a fost efectiv ales ca exemplu pentru represalii, naziștii spunând ca au adapostit partizani care au ajutat operațiunea prin care a fost asasinat Heydrich.
      La subiect, pentru acei români care o dau cu “ăsta e războiul” sa se gândească ce-ar face ei daca ar fi soldați, prin absurd. Si daca li se pare ok sa omoare femei sau copii sau bătrâni sau oameni legati cu mâinile la spate, atunci ii rog sa nu se înmulțească. Măcar atât.

        (Citează)

    • Andrei: La subiect, pentru acei români care o dau cu “ăsta e războiul” sa se gândească ce-ar face ei daca ar fi soldați, prin absurd. Si daca li se pare ok sa omoare femei sau copii sau bătrâni sau oameni legati cu mâinile la spate, atunci ii rog sa nu se înmulțească. Măcar atât.

      Istoric vorbind, soldații prost tratați și care sunt tocați de inamici mai fac și masacre. Nu e vreo scuză, desigur. Ideal nu ai psihopați în armată, spiritul de turmă este ținut sub control de șefi, nu se luptă la beție, nu-ți crește pipota pentru că tu ai armă și deci faci ce vrei cu cei din jur. Rușii au eșuat la toate capitolele.

        (Citează)

  7. 80% ?Păi e logic , rușii au generații întregi de maimuțe sovietice bine spălate pe creier cum noi avem maimuțele ceaușiste care nu au fost obișnuite să gândească singure și să înghită toate gogoșile servite si care îl plăng pe Ceașcă ( apropo , majoritatea voluntarilor în ajutorarea refugiaților ucraineni sunt tineri și foarte tineri, lipsesc vârstnicii ,adică ,Oamenii noi , produși de Ceaușescu și sistemul lui !!!!!)

      (Citează)

  8. Mofo:
    @Marean aici trebuie sa il sustin pe SIN
    Ca sa fie mai simplu o sa pun clasica intrebare: Arata-mi tu unde scrie ca nu ai voie intr-un razboi sa omori oameni asa random si fara scop?

    În convențiile de la Geneva scrie asta. Cine le încalcă este criminal de război și o brută animalică.

      (Citează)

  9. Mofo:
    @Marean aici trebuie sa il sustin pe SIN
    Ca sa fie mai simplu o sa pun clasica intrebare: Arata-mi tu unde scrie ca nu ai voie intr-un razboi sa omori oameni asa random si fara scop? Bun, acum ca mi-ai arata legile internationale, arata-le si rusilor cand o sa vina la tine la poarta. Explica–le tu cum nu au ei voie sa iti faca nimic.

    Ce nu e clar ca in razboi nu exista reguli?? Cui ii pasa de tratatele internationale in razboaie?? Marean, aici nu e un joc pe PC, e realitatea.

    Acum spune-mi 2-3 razboaie “corecte” din ultimii 30-50 de ani (ca e mai civilizata lumea).

    Lucrurile astea conteaza DUPA RAZBOI.
    Razboiul nu o sa fie pentru totdeauna.
    Atunci cand nazistii macelareau oameni nu putea nimeni sa faca nimic, dupa aia au fost multi comandanti/ SS-istu executati si condamnati din cauza crimelor de razboi, basat pe probe, martori etc.

    Singura diferenta e ca acum toti fac pe ei de frica sa il numeasca pe putin ce e de fapt, in mod oficial.
    Dar e posibil sa prinda niste curaj.

      (Citează)

    • Doar cei din Germania au facut “rele” ? Cei din rusia nu, americani prin asia nu..la sfarsit conteaza cine castiga/ cine judeca. Toti cei implicati in razboi comit atrocitati, dar nu toti sunt pedepsiti

        (Citează)

    • Intotdeauna a fost asa. Invingatorii au scris istoria, iar pierzatorii au fost aia care au incalcat drepturile omului si trebuiau pedepsiti prin orice mijloace.

        (Citează)

    • Diferența este că pe cei din SS i-au prins, că nu aveau unde să se ascundă.

      Pe rușii care au doborât avionul malaiezian acum vreo 10 ani încă nu găsit, că nu invadează nimeni Rusia după ei.

        (Citează)

  10. Alin:
    Doar cei din Germania au facut “rele” ? Cei din rusia nu, americani prin asia nu..la sfarsit conteaza cine castiga/ cine judeca. Toti cei implicati in razboi comit atrocitati, dar nu toti sunt pedepsiti

    Fără comparații puerile și tendențioase.Americanii nu au avut trupe SS s-au NKVD ,iste cum au avut germanii și rușii ,care au ucis cu sânge rece milioane de oameni nevinovați.

      (Citează)

    • Oare ordinul de lansare a celor doua bombe nucleare impotriva Japoniei a fost dat cu sange rece?

      In razboi toti sunt nemermnici, iar rusii sunt cei mai rai dintre toti.

        (Citează)

    • Hiroshima a fost o decizie buna.

      Gandeste-te o secunda ce se intampla daca razboiul continua. Americanii ar fi bombardat mai multe orase. Numarul oamenilor ucisi ar fi fost poate de zece, 100 de ori mai mare. Ca arunci 1 bomba atomica si omori 20.000, ca arunci 2000 de bombe si omori 200.000, in final numarul mortilor si daunele au fost mai putine.

        (Citează)

    • Poate ca a fost decizia corecta, dar tot ai nevoie de foarte mult sange rece pentru a omori 200.000 de oameni, dintre care peste 90% au fost civili.

        (Citează)

    • Un razboi inutil a fost incheiat.

        (Citează)

    • @Doc – fiecare armata are uscaturile ei.
      La atatia solsati nu are cum sa nu fie cativa mai sariti.

      Dar aici vorbim de MII DE CIVILI EXECUTATI CU SANGE RECE.

      De COMANDANTI care au dat ordin pentru asta si gorile care au executat ordine fara sa se gandeasca de doua ori.

      La capitolul asta, nazistii din ww2 si cei de azi mai pot fi comparati doar aia de prin Africa.

      Deci nu.

        (Citează)

    • Andrei G:
      Poate ca a fost decizia corecta, dar tot ai nevoie de foarte mult sange rece pentru a omori 200.000 de oameni, dintre care peste 90% au fost civili.

      De asta nu trebuie musai să-ți dorești să ajungi în astfel de posturi de decizie.

      Problema este următoarea: bombardamentul nuclear din Japonia poate fi justificat. Americanii au zis că ar fi pierdut mult mai mulți soldați dacă nu bombardau. Poate și japonezii pierdeau mult mai mulți (de fapt sigur pierdeau). În cazul de față, însă, nu este nici o justificare, nici un câștig, ba chiar rușii au multe de pierdut.

        (Citează)

  11. Tocmai a fost un marș de susținere a Rusiei în Germania. Ăia au acces la informații și nici nu sunt presați de legi antipropagnda. Și totuși îl susțin pe Putin.

    Mulți ruși sunt cazuri pierdute indiferent unde trăiesc, sufletul nu s-a schimbat, in multe țări am dat de ruși și se poartă urât, sunt fix precum conducătorul lor, se cred nație superioară și asta e greu de scos asta din cap și comportament.

      (Citează)

    • Eh, mereu vor fi păreri contra la orice. Dacă mâine se inventează leacul pentru cancer și se elimină și foametea mondială, tot se vor găsi unii (mulți) să vadă ceva rău în asta sau să spună că e vreun complot, vreo conspirație.

      Unii își pot găsi un rost în viață doar fiind contra la ceva. Așa își găsesc tovarăși, printre ciudați. De alte dăți, sunt mereu niște interese opuse care fac propria propagandă și găsesc niște voci care să o susțină.

        (Citează)

  12. Andrei G:
    Oare ordinul de lansare a celor doua bombe nucleare impotriva Japoniei a fost dat cu sange rece?

    In razboi toti sunt nemermnici, iar rusii sunt cei mai rai dintre toti.

    Ți-am spus , fără comparații puerile, ori ești greu de cap ori pupător de funduri rusești.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus