un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

S-a închis Subway-ul de la Victoriei

13 Apr 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

24 comentarii

Nu știu când s-a închis, că nu trec așa des pe acolo. Dar s-a închis.

Ce-i așa remarcabil la asta? Păi a fost primul Subway deschis în România, în 10 aprilie 2012. A fost deschidere mare, cu tot cu ambasadorul SUA prezent acolo, plus eu.

Apoi, cred că în aceeași seară sau a doua zi, am stat mai mult de o oră la coadă pentru a cumpăra un sandviș, alături de nashu_mare, pe la ora 17-18. La un moment dat ni s-au alăturat și doamnele (domnișoarele pe vremea aceea), după ce-au terminat munca. Erau sute de persoană la coadă, iar sandvișurile se făceau lent, iar angajații Subway cred că au muncit atunci cât în tot restul lunii următoare.

Privind în urmă, pare un moment stupid. Am stat vreo oră la coadă pentru un sandviș cu șuncă sau pui sau ce-oi fi cumpărat atunci, că nu mai țin minte. Dar viața în București este uneori cu momente stupide, precum la marea aglomerația de la bradul de Crăciun al Millenium Bank de acum și mai mulți ani. Fac parte din istoria orașului.

Mai mâncați la Subway? S-au deschis multe în franciză, dar s-au și închis multe după aceea.

    24 comentarii

  1. Dupa cum arata deschiderea Popeyes, nu s-a schimbat nimic intr-un deceniu.

      (Citează)

    • s-a schimbat mult, atunci eu mers toti pe gratis la deschidere, acum tare imi e ca majoritatea de la Popeyes au fost platiti pentru promovare

        (Citează)

    • Dacă-mi amintesc de deschiderea mecului din CT cred că nu s-a schimbat nimic de vreo 20 de ani. Nu, n-am intrat niciodată în el, pur și simplu eram în trecere pe acolo și nu știam ce ”mare eveniment” este…

        (Citează)

  2. N-am mai mancat de vreo 3 ani la ei, dar imi place la Subway pâinea si cam atât. In rest sosuri si chestii ieftine cât cuprinde, iar pentru orice chestie calitativă (pui sau orice fel de carne) de taxează de vreo 5 ori cât face.

      (Citează)

  3. Ma mai opream la Sibiu la giratoriu, dar in ultima vreme ingrediente destul de indoielnice ca prospetime.

      (Citează)

  4. Stau in relativa proximitate, trec destul de des pe acolo dar locatia nu este imposibil de trecut cu vederea, chestie care se intampla frecvent.

    Subwayul Victoriei (franciza preluata de un bulgar) s-a inchis acum minim 1-1.5 ani, poate chiar dinaintea pandemiei.
    Din culisele francizei: a mers la inceput promitator, apoi a inceput sa cada, street traffic extrem de redus, spunea ownerul pe care se intampla sa-l cunosc.
    Nu i-am dat prea multe sanse de la inceput, pt ca romanii sunt obisnuiti cu saorma, burgeri, mici, patiserie, pizza, sandvisul gen Subway nu are suficient appeal plus ca nici calitatea nu e remarcabila, se putea inspira din exemplul Gregory’s care supravietuia dar cam atat, insa omul nu m-a crezut.
    In America am incercat de cateva ori, aproape mereu, indiferent cat de flamand eram, mi-am zis ca sandvich de calitate mai proasta e greu sa gasesti.
    Am tot zis sa incerc pe cel de la Victoriei cand s-a deschis, mai mult din solidaritate cu ownerul,, dar memoria experientei Subway din America ma facea sa ma codesc: azi poate nu, poate Vineri, poate saptamana viitoare si tot asa.
    Pe urma am inteles ca un bulgar a preluat franciza si nici atat nu m-a mai tras ata, iar la un moment dat am observat ca a disparut.

      (Citează)

  5. La Sibiu s-a inchis cel de pe pietonala din centru, a ramas cel de la intersectia DN1/DN7 de la Vestem. Cred ca am mancat o singura data la cel din centru. Nu-mi pare rau ca s-a inchis, nu am fost fan.

      (Citează)

    • Eu am fost fan, erau buna mancarea. Si pe centru lipseste acum ceva de pur si simplu senvisuri (la Maestro sunt mai rele).

        (Citează)

  6. Subway il foloseam ca un loc cunoscut in deplasari, canditat pentru o mancare rapida daca-mi iesea in cale. (cam rar).

    O data cu pandemia in RO am incetat sa mai merg la ei cand am constat ca:
    – scazuse calitatea ingredientelor;
    – scandal in Irlanda 2020 : cica painea de la Subway nu poate fi considerata paine (prea multe zaharuri in ea) – https://www.npr.org/2020/10/01/919189045/for-subway-a-ruling-not-so-sweet-irish-court-says-its-bread-isnt-bread?t=1649846237505
    – scandal in US 2021 – pasta de ton nu e 100% ton ci un mix cu “de toate”; https://www.washingtonpost.com/food/2021/01/27/subway-tuna-lawsuit/

      (Citează)

  7. Gaelex:
    Dupa cum arata deschiderea Popeyes, nu s-a schimbat nimic intr-un deceniu.

    Venisem sa zic acelasi lucru :)
    O alta coada stupida pentru niste carne de pui fortat, data prin pesmet si faina.

      (Citează)

  8. Cred ca am mancat de vreo 20 de ori, inaintea pandemiei. Paradoxal, desi castigurile mele au crescut constant, mi se parea din ce in ce mai mult ca dau cat nu face.
    Adica preturile tot cresteau, chiar si cand inflatia era sub 3%.. dar ingredientele erau din ce in ce mai putin atragatoare vizual, olfactiv, si poate ca si papilele mele gustative se plictisisera..

    Asa ca am rarit-o pana cand am stopat de tot vizitele, acum vreo 2+ ani.

      (Citează)

  9. Eu ma mir cum rezista astfel de localuri. O singura data am mancat la sabuei asta, a facut un tovaras cinste. Culmea chiar la asta de la victoriei. Un senviș si atat. Efectiv banal, nu avea nimic deosebit. O treime de bagheta cu niste salam lesinat si 3 frunze de salata. De pret nu mai zic.

      (Citează)

  10. Eu astept sa se inchida Starbucks, toate locatiile.

      (Citează)

    • De ce? Nu merg acolo, dar sunt curios de ce si-ar dori cineva sa se închidă niște afaceri care nu îl influențează cu nimic.

        (Citează)

    • Am exagerat un pic, recunosc. Doar ca nu-mi place hipstereala de-acolo, cafea americana la pret de friptura argentiniana.
      Asa este, nu e frumos sa doresti sa se inchida o afacere, asta e exact etosul generatiei milenialilor, usor ofensabili.

        (Citează)

  11. Eu daca as fi in locul lor, le’as inchide pe alea slabe in vanzari si le’as reorienta ca marketing spre benzinarii. De fiecare data cand opresc la Focsani la Petrom in drum spre casa bag si un sandwich. Sunt o varianta mult mai buna decat clasicele ambalate.

      (Citează)

    • Pacat ca din cauza lor s-a inchis Toscana. Cele mai bune sandwichuri erau acolo.

        (Citează)

    • S-a închis candva anul trecut, de săptămâna trecută tabla aia verde a căpătat o vopsea roz îndoielnică și se amenajează ceva.

      Nici eu nu am mai intrat de mult, prețuri prea mari vs. calitate.

        (Citează)

  12. Starbucks are anatema de a fi (a)tras tineretul patriei către dulcea patima a fumatului cu narghilele și cafelute la gleznuțe..

    A scăpat unsa tineretul de meteahna alcoolului și pacanelelor.. deci sa nu dispară încet..

      (Citează)

  13. mancare foarte proasta… am luat ultima oara acum cativa ani. senvisul cu snitel de la omv se pisa cu bolta pe orice vinde subway.

      (Citează)

    • Acum multi ani cand s-au lansat la noi, mi se pareau bune sandvisurile lor, desi destul de scumpe. Dar apoi au inceput sa scada cantitatile de ingrediente sau sa foloseasca cele mai proaste mezeluri.

        (Citează)

  14. Mâncam câte un subway de două ori pe an, la Petromul de la Ploiești, în drum spre Brașov.
    Întotdeauna mă enervam că-i ceream un sandvici din alea pe care le aveau afișate, iar ăla tot mă întreba ce să-mi pună. Apoi, la casă, mă îngrozeam cât dădeam pe el.
    Ultima dată, acum câțiva ani, i-am zis să-mi pună castraveți murați.
    Parcă-și lua din ficat, așa alegea feliile alea. Trei feliuțe mi-a pus, mai avea puțin și făcea apoplexie.

    Să fie sănătoși să se închidă toate din partea mea.

      (Citează)

  15. Ne mor valorile din Piata Victoriei. Sydney, Subway, doamne fereste sa se inchida Springtime

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus