un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 10 aprilie 2022

10 Apr 2022  ·

GÂNDURI  ·

31 comentarii

De ce oamenii sunt mai singuratici. În 2018, un sfert dintre americani au declarat că n-au făcut sex în ultimele 12 luni, cel mai mare procent de până astăzi. Se pare că tinerii nu mai sunt atrași de sex. I blame the Internet și faptul că-ți iei plăcerea din alte experiențe, dar care nu produc musai relații interpersonale valoroase sau apropiere de altcineva.

Microplastic a fost descoperit în plămânii a 11 din 13 pacienți testați. Am mai zis și data trecută: ne otrăvim singuri și nici nu știm asta.

Cercetătorii de la Stanford au inventat panouri solare care generează electricitate și noaptea. Atunci utilizează diferența de temperatură dintre aer și panou pentru a genera ceva mișcare.

În 1976, trei oameni au răpit 26 de copii și i-au îngropat de vii într-un autobuz. Au evadat singuri, dar cu traumele de rigoare și nu poți să nu te întrebi ce naiba a fost în mintea acelor oameni.

Două jurnale ale lui Charles Darwin, dispărute acum 22 de ani de la  universitatea din Cambridge, au fost lăsate la ușa lor.

Jaguar are probleme, zice omul acesta:

Soldații ruși discutau prin radio despre cum ucid civili ucraineni. Tot soldații ruși au săpat tranșee la Cernobîl, în Pădurea Roșie, unul dintre cele mai radioactive locuri de pe planetă. Radiație puternică este descoperită pe rațiile unui soldat rus. That guy is fucked. Eșecul rușilor de a captura Kievul este o înfrângere rușinoasă.

Influencerii de la care tinerii învață despre războiul din Ucraina. Mii de tineri români urmăresc ce le spus alții despre Putin și Ucraina pe Twitch, YouTube și alte platforme. Apropo de influenceri, Selly a câștigat procesul cu România TV și trebuie să primească 20.000 de euro de la postul TV.

Încă un tratament pentru cancer avansat are rezultate promițătoare. În altă parte, un test de sânge prezice mult mai bine infarcturile sau AVC-urile.

Cum a fost filmată fabrica Tesla Berlin cu drone FPV. Eu v-am spus că vor schimba cinematografia. Încă o dovadă în clipul de mai jos. Michael Bay a angajat niște tineri cu drone pentru a filma scene spectaculoase în noul film Ambulanța:

Puteți privi locurile aselenizărilor Apollo pe Lună. Poate aveți un telescop puternic.

Cum s-au schimbat felurile în care locuiesc tinerii de 25-34 de ani în SUA. De la 82% la 34% pentru “locuiesc cu soțul/soția”.

Hoții au furat brânză de 22.000 de dolari în Olanda. 60 de roți de brânză, mai exact.

Shanghai este în lockdown de două săptămâni.

Astăzi sunt alegeri prezidențiale în Franța. Macron și Marine Le Pen vor ajunge probabil în turul 2, Le Pen fiind mai aproape de Macron decât oricând înainte. Dacă iese președinte… Hitler la est, Stalin la vest, viitorul arată rău.

Tot astăzi are loc cursa de Formula 1 din Australia, la ora 8 acum dimineață.

    31 comentarii

  1. Microplastic: cand vedeam la birou colegii incalzind la microunde mancarea sosita de la catering direct in ambajajul ala de plastic… Pe langa ca supele cand veneau super fierbinti se vedea si unde s-a topit ;))
    Dar tot am convins unul dintre ei sa-si tina langa birou sticla “de sticla”, ca cele de plastic nu-i recomandat sa le refolosesti

      (Citează)

  2. Macron ar trebui să merite votul, să discute și înțelegă pe votanți:
    – s-a bătut cu veste galbene cativa ani,
    – declara despe nevaccinati ca nu sunt cetățeni, nu vor putea calatori și că o să faca tot ce poate să ii “enerveze”.
    – zilele trecute un fermier, singut acasă cu un copil de 3 ani, a fost jefuit de 4 indivizi. A folosit arma si un tâlhar a fost omorâtă. Macron a declarat ca oamenii nu au dreptul la auto-aparare, sau ceva pe aproape.

      (Citează)

  3. Nu stiu daca s-a mai dat, dar unul din cei mai pro-rusi parlamentari din Ucraina locuia in Bucha. Soldatii rusi l-au omorat in fata familiei fiindca nu le-a dat alcool.

      (Citează)

    • Asta le zic si eu putinistilor pe care-i cunosc (pe langa ca-i sustin pe aia care ne-au luat Basarabia de 3 ori). Pe rusi nu-i intereseaza ca esti de partea lor. In cel mai bun caz nu-i intereseaza ca existi si te bombardeaza la gramada cu restul, iar in cel mai rau caz nu o sa-i intereseze nici cand le-o spui in fata ca esti de partea lor.

        (Citează)

  4. Nu e nici o problema daca iese Le Pen. Daca e sustinuta si de polonezi inseamna ca s-a cait pentru simpatiile ruse din trecut. Daca ar avea suspiciuni in privinta asta, ar fi mai neutri cu privire la alegerile din Franta. Dar nu, ei se iau in gura cu Macron pt Le Pen.
    Nici Brexitul si Trump nu au fost rele, aveau si oamenii aia dreptatea lor. Si o zic ca unul care era speriat de treburile astea in 2016 si ii tinea pumnii lui Macron in 2017. Dar Franta si Europa au nevoie de o schimbare. Daca iese Macron , sper ca macar RN sa ia mult la parlamentare. Francezii au un sistem groaznic la alegerile parlamentare, dar sunt posibile situatiile de coabitare, s-a mai intamplat in ultimii 30 de ani.

      (Citează)

    • Dacă era prietenul tău Trump la putere,la vama Siret erau măcelarii lui Putin acum.Căt despre o jigodie cretin naționalistă în Franța e un coșmar pentru oricine vrea civilizație și libertăți democratice ( constat că sunt și imbecili care nu le vor ⁉️😜)

        (Citează)

  5. S:
    Nu e nici o problema daca iese Le Pen. Daca e sustinuta si de polonezi inseamna ca s-a cait pentru simpatiile ruse din trecut. Daca ar avea suspiciuni in privinta asta, ar fi mai neutri cu privire la alegerile din Franta. Dar nu, ei se iau in gura cu Macron pt Le Pen.
    Nici Brexitul si Trump nu au fost rele, aveau si oamenii aia dreptatea lor. Si o zic ca unul care era speriat de treburile astea in 2016 si ii tinea pumnii lui Macron in 2017. Dar Franta si Europa au nevoie de o schimbare. Daca iese Macron , sper ca macar RN sa ia mult la parlamentare. Francezii au un sistem groaznic la alegerile parlamentare, dar sunt posibile situatiile de coabitare, s-a mai intamplat in ultimii 30 de ani.

    Sigur, sigur, nimic din ce ar slăbi UE nu e sau n-a fost rău… Cât despre Trump, cu un al doilea mandat al slugii respective, probabil aveam deja granița pe Prut cu rușii.

      (Citează)

    • Trump proiectează putere, asta respectă regimurile autoritare. Vezi cum a fost primit in Arabia Saudită, iar lui Biden nici nu i-au raspuns la telefon.

        (Citează)

    • Trump a dezbinat cât a putut relația dintre UE și SUA. A șantajat politic Ucraina pentru folos propriu. A promovat o doctrină izolaționistă, neavând habar cum a funcționat asta pentru americani în secolul XX. A pus la îndoială unitatea NATO, pe ton de gherțoi de cartier, gen “marcă banul sau o tai”. Ar fi fost în stare să-și ducă propria țară în haos pentru că a pierdut alegerile.

      În contextul crizei ucrainene, de la a-l considera pe Putin un geniu (el având oricum o slăbiciune pentru dictatori), la cererea adresată unui inamic de a-i pune la dispoziție ceva ce consideră că i-ar ataca dușmanul politic, întâmplător liderul coaliției occidentale ce i se opune Rusiei, n-a arătat decât faptul că e prea mic pentru rolul de lider …al orice, nemaivorbind de SUA. Unii ar zice chiar trădător.

      Până una alta, Biden, boșorog cum e, se comportă bine ca un lider occidental în contextul unei crize grave. Discurs, măsuri, factor de coeziune, predictibilitate. Cât despre proiecția forței, aș zice că pentru un “senil”, cum le place troglodiților să-l numească, se descurcă binișor să-i facă viața grea “genialului” țar.

      Sunt unele chestii care nu-mi plac la agenda democrată americană, în special exacerbări de nonsubiecte și suflat în dos unor minorități ce visează doar discriminare pozitivă. Dar, în contextul unui nou Război Rece (dacă avem noroc), tot ce înseamnă Vest a avut noroc chior cu faptul că la Casa Albă e un personaj cât de cât rațional.

        (Citează)

    • Trump le a zis inclusiv celor din Germania ca nu e ok cu dependenta lor de rusia. Apoi a zis ca ar trebui ca statele nato sa respecte ce scrie pe acolo(faza cu pib pentru aparare)..da, trebuia sa fie mai diplomat, dar in contextul in care foarte multi oficiali ue ii dau acum dreptate, cred ca era okiesh ce zicea si el.

        (Citează)

    • Excelent raspuns Peredhil.

        (Citează)

    • Peredhil: Până una alta, Biden, boșorog cum e, se comportă bine ca un lider occidental în contextul unei crize grave.

      Stii ca Biden le spunea trupelor SUA ca vor ajunge in Ucraina, sau despre Putin “this man cannot remain in power”. Îi dă de lucru lui Psaki care nu știe cum să mai retragă gafele. Omul este senil, dar mai interesant este cum ii sunt iertate toate aiurelile, in timp ce Trump apare în discuții pentru chestii triviale.

      Legat de Ucraina ca tara este tragic ce se intampla pentru oamenii de acolo. Asta nu ar trebui să scutească clasa politică de criticile privind corupția. Varful icebergului este Hunter Biden sau Joe care declara in fața camerei cum a concediat un procuror în cateva ore altfel nu le mai acordau nu știu ce imprumut. La fel ca si la noi, corupția impiedica dezvoltarea unei țări si capabilitatea de aparare. Este firesc ca cei care îți dau împrumuturi să se asigure că banii nu ajung în buzunarele unor privați.

        (Citează)

    • @Peredhill

      Vezi ca exista un videoclip in care politicieni nemti il asculta pe prostul de Trump zicand ca Germania trebuie sa isi reduca dependenta de gazul rusesc si rad ca desteptii.

      Sau era invers.

      https://www.youtube.com/watch?v=D5oqNHINTOU

        (Citează)

    • @mac gregor, @alin
      Pana si un ceas stricat nimerește ora de doua ori pe zi.

      In rest, Trump cu gura lui a zis ca i se pare genial ce face Putin, deci ce discutam aici?

        (Citează)

    • Trump vroia să scoată SUA din NATO. Și șantaja Ucraina că să îi fabrice un scandal lui Biden. Ce naiba fumați?

        (Citează)

    • Trump voia ca tarile din nato sa isi respecte angajamentele, altfel ameninta cu retragerea lor din nato.. ca a gresit, furat, etc sunt sigur ca da, dar aici avea dreptate.

        (Citează)

    • @Em

      n-am vrut sa continui discutia, dar despre asta vorbim:

      https://www.youtube.com/watch?v=Vpwkdmwui3k

      Trump intreaba de ce nu cresc cheltuielile Germaniei si cere ca Germania sa nu mai cumpere gaz de la rusi..

        (Citează)

    • De fapt aici e cheia. Asta îl interesa pe trump

      “With an abundance of American natural gas now available, our European allies no longer have to be vulnerable to unfriendly energy suppliers either…We urge our friends in Europe to use America’s vast supply and achieve true energy security.”

        (Citează)

    • Nu slabeste UE, o face mai puternica. Slaba e acum. Asa zisii pro-europeni erau corect numiti asa cand partidele de genul Frontului National voiau iesirea din UE. De ce sa vrei sa iesi din UE cand poti conduce UE si sa o transformi cum vrei tu? Ca aliati ai destui care pot ajunge la putere in tarile lor. Sau au ajuns deja.

        (Citează)

  6. Apropo de rusi si infrangerile rusinoase pe care le pomenesc toti…..pana una alta cam niveleaza ucraina. Ma gandesc unde s-or intoarce toti refugiatii, cand or reface toate alea distruse. Greu de tot. Ma pun in situatia lor si ma ia groaza. Razboiu asta îi da rau de tot in urma.
    Apropo de singuratate, ce-are a face cu sexu. Io dupa divort, am stat aproape 2 ani singur. Cea mai faina experienta, cele mai tari distractii, cele mai bune fwtaiuri. Practic am facut ce-am vrut. Dupa care m-am gandit ca poate cad beat prin casa si n-are cine-mi chema o salvare si ma gasesc vecinii mort dupa 10 zile. Dupa miros. Asa ca m-am recombinat.

      (Citează)

    • Maxim vreo 8 regiuni din 24, nu toata Ucraina. E o tara imensa. In rest, rachete din cand in cand. Unde o sa se intoarca? Cum s-au intors si in WW2, s-or intoarce si acum (daca zonele vor mai fi in Ucraina). Mai ales ca o sa curga cu bani pentru reconstructie. Iar daca nu se intorc…nu e ca si cand nu e nevoie de oameni din Romania pana in Anglia.

        (Citează)

  7. Trump a reusit sa bage in faliment *toate* afacerile pe care le-a pornit. Dar toate! Are bani de pe urma lui taica’su si singura lui realizare este ca a reusit sa nu ii toate pe toti pana acum.

    Omul debiteaza tampenii pe banda rulanta, dar oamenii au si uitat cum abera despre covid, despre folosit inalbitor ca tratament si cat de virulent omora virusul organismul lui de expirat supraponderal dus de urgenta cu elicopterul la tratament experimental.

    Biden e la fel de dus cu pluta cum era Kennedy, dar pare in stare cel putin deocamdata sa asculte de consilieri care stiu mai multe decat el si au capul mai pe umeri.

      (Citează)

    • Pare ca nu-ti amintesti (sau nu ai stiut) cum critica Biden “vaccinul lui Trump”, pe care nu voia sa-l ia niciodata. Ca administratia lui Trump, cu programul “warp speed” a sprijinit dezvoltarea lui. La faza cu inalbitorul s-a incurcat rau de tot, dar documenteaza-te sa vezi de unde a pornit treaba inainte sa inghiti pe nemestecate propaganda unora.

        (Citează)

  8. Doc:
    Dacă era prietenul tău Trump la putere,la vama Siret erau măcelarii luiPutin acum.Căt despre o jigodie cretin naționalistă în Franța e un coșmar pentru oricinevrea civilizație și libertăți democratice ( constat că sunt și imbecili care nule vor ⁉️😜)

    Vad ca Putin a asteptat sa nu mai fie Trump la putere ca sa atace, asa ca… probabil daca castiga Hilary razboiul asta ar fi fost in 2017 sau 2018. in plus, atat de putina consideratie ai pentru ucraineni si capacitatea lor de lupta?
    iar partidul lui Le Pen apara civilizatia si libertatea, spre deosebire de “emerdeurul” Macron, cu tendintele lui dictatoriale.

      (Citează)

  9. S: Vad ca Putin a asteptat sa nu mai fie Trump la putere ca sa atace, asa ca… probabil daca castiga Hilary razboiul asta ar fi fost in 2017 sau 2018. in plus, atat de putina consideratie ai pentru ucraineni si capacitatea lor de lupta?
    iar partidul lui Le Pen apara civilizatia si libertatea, spre deosebire de “emerdeurul” Macron, cu tendintele lui dictatoriale.

    De când până când ultranaționaliștii de dreapta apară democrația și libertățile ⁉️.Pe Lună poate că pe Pământ în nici un caz.

      (Citează)

    • De cand progresistii nu o mai fac.
      Daca oponentii lor le aplica o eticheta, trebuie sa o cred? Eu ma uit la ce dovezi ar fi ca nu apara libertatea si nu le gasesc.

        (Citează)

  10. S:
    Asta le zic si eu putinistilor pe care-i cunosc (pe langa ca-i sustin pe aia care ne-au luat Basarabia de 3 ori). Pe rusi nu-i intereseaza ca esti de partea lor. In cel mai bun caz nu-i intereseaza ca existi si te bombardeaza la gramada cu restul, iar in cel mai rau caz nu o sa-i intereseze nici cand le-o spui in fata ca esti de partea lor.

    Lumea nu înțelege că pe ruși îi animă teritoriul, nu oamenii. E mentalitatea aia medievală ce o au de la țari încoace. Nu contează oamenii, economia, etc, nimic. Contează teritoriul pe care poți să-ți pui steagul și să zici că e al tău. Cea mai mare erecție un lider rus o are e când se uită la hartă, nu la statistici despre populații și economie.

    Dacă privești din perspectiva asta, înțelegi de ce tot timpul rușii au făcut masacre și nu i-a interesat prea mult de populație, de economie, nu i-a interesat să le meargă bine oamenilor, pentru ei populația e utilă cât timp ajută la mărirea acelei hărți, în rest mai mult încurcă decât ajută.

      (Citează)

  11. Kay:
    @mac gregor, @alin
    Pana si un ceas stricat nimerește ora de doua ori pe zi.

    In rest, Trump cu gura lui a zis ca i se pare genial ce face Putin, deci ce discutam aici?

    A zis ca e genial, nu ca e bine! Greu cu intelegerea textului…

      (Citează)

  12. S:
    De cand progresistii nu o mai fac.
    Daca oponentii lor le aplica o eticheta, trebuie sa o cred? Eu ma uit la ce dovezi ar fi ca nu apara libertatea si nu le gasesc.

    Amesteci realitățile, ultranaționaliști istoric nu au adus decât dictaturi feroce, o să ai atâtea libertăți cu jigodii ca Le Pen cât au animalele în cuști la Zoo😉

      (Citează)

    • Da, da, am mai auzit-o si cu Trump. Sau cu Partidul Libertatii in Austria. Si efectiv nu s-a intamplat nimic rau. Dinpotriva. Stiu ca nu e acelasi lucru cu administratia centrala, dar cunosc oameni care locuiesc in oras unde primar e un vice al RN si nu li se pare ca au primar nazist.
      Pana una alta doar Macron a dovedit ca incalca libertatile oamenilor. Daca va pierde, diferenta va fi data de nevaccinatii pe care a vrut sa-i enerveze. Si a reusit. Daca nu facea chestiile alea, avea linistit 60% in turul 2.
      Dar in fond aveti si unii dintre voi dreptate, pentru noi conteaza doar ce e mai bine pentru Romania. Sa castige candidatul care ne va ajuta cel mai mult, direct sau indirect. Si nu stiu 100% care e acela.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus