un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am aflat (din nou) că există Ziua Bărbatului

24 Mar 2022  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Acum că s-a terminat tripleta de primăvară (Valentine’s Day, 1 martie, 8 martie), poate chiar careul de primăvară după cum vor spune unii, adăugând și Dragobetele pe acolo, am aflat că există oficial Ziua Bărbatului în România. Se sărbătorește pe 19 noiembrie. Era o mențiune la finalul unei știri despre complet altceva.

Cred că știam dinainte de ea, dar constant uit că există. Ziua Bărbatului în România a fost introdusă oficial prin legea 22/2016 de Parlamentul României, iar data aleasă, 19 noiembrie, corespunde cu cea internațională, sărbătorită de mai multe țări. Aceeași lege a fixat oficial și Ziua femeii pe 8 martie.

Părerea mea este că au pus-o atât de departe în timp de ziua de 8 martie ca să uiți până atunci de ea. Dacă ar fi fost pe 19 martie, probabil toți bărbații ar fi spus: “hai, acum să te văd și pe tine uitându-te pe parfumuri bărbătești” (și vreun Paco Rabanne sau Versace, nu din cele arăbești care aparent sunt mega-populare la vânzare din motive care-mi scapă). Sau la coadă la Pandora, că au băgat o colecție cu figurine Star Wars și mie aia mi se pare că este pentru bărbați. Sau măcar comandând un burger bun cu livrare sau poate o mașină nouă pentru soț.

Nu-mi aduc aminte să fi fost menționată această zi anul trecut. Ce-i drept, pică în jur de Black Friday și lumea este ocupată cu altceva în perioada aceea, dar tocmai că ar fi o ocazie și mai bună pentru un cadou cumpărat cu preț redus, nu?

Practic, simt că statul român s-a gândit la bărbați legiferând acea zi, dar gândul s-a oprit acolo. Nimeni altcineva, nici măcar bărbații, nu i-au acordat atenție. Suntem prea macho pentru o astfel de zi sau, din contră, avem oricum prea multe pe an?

    5 comentarii

  1. cele mai bune cadouri sunt alea pe care ti le faci singur/a.

      (Citează)

  2. E ziua mea pe 19 nov. Multumesc statului roman :).

      (Citează)

  3. Discriminare!!! Femeia aduce primăvara si bărbatul toamna?

      (Citează)

  4. Ce probleme de ev mediu! Ziua entitatii nonbinare cand e?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus