un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 25 martie 2022

25 Mar 2022  ·

ȘTIRI  ·

15 comentarii

    15 comentarii

  1. Legat de Miro, eu as prefera sa muncesc acolo daca e. Pentru mine e ideal. Practic nici nu intru in oras.
    Nici acum nu sunt departe de ea.
    Bine, eu gandesc in cantitatea de volante de tdi salvate. Deci da.

      (Citează)

    • +1. De la mine din sat am autobuz direct (25 de min). As prefera sa avem acolo birourile, daca o sa mai lucrez de la birou in viitor.

        (Citează)

  2. Apple lansează abonamentul pt iPhone.
    Interesanta idee, sa închiriezi telefonul, iar după utilizare il predai să nu alimentezi piața sh.
    Teoria conspiratiei cu “you will own nothing, and you will be happy” nu mai este teorie.

      (Citează)

  3. Eu n-am inteles cum a salvat Razer arbori vanzand plusuri si tricouri, dar poate azi nu inteleg eu initiativele ecologice.

      (Citează)

    • Eu nu inteleg cum se face in general asta cu salvarea copacilor. Te duci la firma X care are nevoie de lemn si le dai bani ca sa opreasca productia temporar?
      Adica singura varianta care chiar ar duce la salvarea unor copaci ar fi sa incepi un program de reciclare a hartiei de exemplu sau un program prin care reduci consumul de lemn intr-un anumit domeniu.
      Exemple:
      – decizi ca la tine in firma nu se mai printeaza nimic, toate actele se fac electronic;
      – decizi ca nu mai oferi angajatilor la masa tacamuri din lemn, ii determini sa vina cu tacamuri reutilizabile de acasa.

        (Citează)

    • Aici e vorba despre despădurire, mai exact evitarea ei, nu despre industria lemnului. Sună frumos ce spun ei acolo dar eu văd mai mult o acțiune politică, de lobby să zicem, unde conservi anumite zone și împiedici orice dezvoltare – se specifică acolo că exploatarea agricolă e un factor important. Sau, la nivelul comunităților mici, poate îi ajută cu tehnică în speranța că nu se vor mai tăia copaci. Aici nu pare a fi vorba de consumul de lemn al industriei, ideea e să-i forțeze să exploateze în altă parte dacă nu vor să-l reducă.

      Razer donează bani prin campaniile respective celor care fac asta.

        (Citează)

    • Pai si atunci n-ar fi o idee, in loc sa iti dea un cacat de plus produs in China, sa iti dea, nu stiu, niste sosete crosetate de bunicutele din padurea amazoniana, ca sa sustina economia locala?
      Sau pur si simplu sa iti dea un sticker virtual, un NFT(la naiba), un voucher de reducere 5% la produsele lor, ceva care sa nu implice caratul unui obiect inutil din capatul celalalt al globului?

        (Citează)

    • N-ar fi mai simplu nici cu șosetele, că acolo nu e o producție previzibilă și cu logistică simplă, și nici voucher de reducere nu e o soluție pentru că le complică lor producția/vânzarea. E mai ușor să faci o campanie cu un produs separat, care să aibă un profit calculat și din care donezi un procent. Poate e obiect inutil, dar mă gândesc că mult mai mulți oameni ar cumpăra ceva Razer decât șosete croșetate de nu știu cine – asta e societatea în care trăim.

      Doar omul de rând donează din banii lui, restul donează din banii altora.

        (Citează)

    • @dam167, dar nu salvezi nimic prin campaniile astea. Pur si simplu protejezi o anumita zona, urmand ca necesarul de lemn sa fie taiat din alta zona. Poate chiar direct din padurea de langa zona protejata.

        (Citează)

  4. Băsescu nu va pierde nimic, legea in România nu se aplica retroactiv.

      (Citează)

    • Hotărârea judecătorească nu e lege.
      Apoi, tu înțelegi greșit noțiunea de “retroactivitate”. Sistand niste drepturi pentru viitor nu inseamna ca incalci principiul neretroactivitatii, cata vreme nu-i iei omului ce deja i-ai dat.

        (Citează)

  5. Nu-si pierde Basescu drepturile de fost presedinte, legea s-a dat acum 7 ani si nu se aplica retroactiv.

    P.S. Duminica avem cursa de F1 la Jeddah

      (Citează)

    • n-are treaba, sistarea drepturilor se face pentru viitor, nu pentru trecut, deci nu se pune problema de retroactivitate

        (Citează)

  6. UE nu “ar prefera“ ca WhatsApp și iMessage să colaboreze cu alții. UE s-a decis să introducă Digital Markets Act, ignorând presiunea din US (politică și a companiilor) și atacând destul de puternic monopolul companiilor mari de tehnologie. Din moment ce US o să se ia după EU curând, se pare că s-a cam terminat petrecerea pentru Meta, Apple și restul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus