un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum puteți redirecționa online 3,5% din impozitul pe venit către Recorder

3 Mar 2022  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Recorder tocmai a publicat un reportaj despre o noapte în metroul din Kiev, unde lumea se adăpostește când sună sirenele.

Din primul comentariu am aflat o chestie interesantă pe care s-ar putea să vreți să o puneți în practică. Știți că puteți redirecționa 3,5% din impozitul pe venit pe care vi-l ia statul către o asociație sau ong sau altceva? Puteți alege pe oricine, trebuie doar completat un formular și depus la ANAF și cred că se poate face și electronic. O să verific informația aceasta.

Puteți redirecționa către Recorder. Au ei un site pe care trebuie doar să completați online un formular și îl vor duce ei la ANAF pentru voi. Completați-l de pe mobil pentru că la final trebuie semnat și e simplu să dați cu degetul pe un ecran tactil pentru asta.

Sunt multe alte asociații care ar putea folosi facilitatea de 3,5%. Unii au grijă de copii, de bătrâni, de animale, de multe alte cauze sociale. Alegeți pe cine vreți voi, dar dacă vreți la Recorder, este simplu de pus în practică.

O să revin de fapt cu informații despre treaba asta cu redirecționarea. Mi se pare o facilitate banal de simplă ce ia din banii pe care oricum îi dați statului român și îi direcționează în altă parte, unde vreți voi.

    12 comentarii

  1. E bine ca au optiunea cu totul online, stiu multi care ofera link unde tot trebuie sa ai imprimanta, scanner si e mai greu pentru omul de rand. Am donat deja la Salvamont, dar la anul aici o sa dau.

      (Citează)

  2. Totusi, pt cei (multi aici) din IT care sunt scutiti de impozit, nu cumva e adevarat ca “depui degeaba” ?

      (Citează)

    • E adevărat. Dacă e scutit, impozitul pe venit este zero. Așa că nu au ce redirecționa.
      De asemenea dacă alegi sa redirecționezi acel procent către o asociație care nu este înscrisă în registrul special al ANAF, registrul asociațiilor, fundațiilor și al unităților de cult, redirecționarea este degeaba.

        (Citează)

  3. Din pacate, eu nu am inima impacata ca donez unor site-uri de presa. Absolut toate au dat fonfleuri, au tatici in spate care le comanda tot felul de scheme, valize, etc…

      (Citează)

  4. Marius:
    Totusi, pt cei (multi aici) din IT care sunt scutiti de impozit, nu cumva e adevarat ca “depui degeaba” ?

    Confirm. Daca esti incadrat ca IT-st depui degeaba, deoarece esti scutit de plata impozitului.

      (Citează)

  5. Daca esti incadrat ca ITist poti sa iti calculezi cat ar veni impozitul anual pe care nu l-ai platit si sa donezi direct 3,5% (sau cat vrei tu) din suma aia. Scapi si de stresul completarii formularului

      (Citează)

    • N-ai sa vezi. Daca e ceva ce “oricum lua statul”, atunci “doneaza” si ei. Altfel, din banii lor, nu!

        (Citează)

  6. Am completat formularul,pasii sunt extrem de usor de urmat,iti ia aproximativ 1 minut.
    Multumesc pentru informatii.

      (Citează)

    • donez deja de doi ani la recorder.
      pana acum 10 ani am donat la smurd.

        (Citează)

    • Și eu :) anul trecut am uitat sa completez și îmi pare rău că am lăsat banii la stat. Acum când cineva îmi face treaba asa ușoară, ar fi fost și păcat sa nu.

        (Citează)

  7. E și pe declarația de venit o rubrică pentru asta.
    Am donat la smurd și la alții.
    Pe vremea lui Dragnea am donat la Rise Project.

    Acum dau la dexonline.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus