un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 13 martie 2022

13 Mar 2022  ·

GÂNDURI  ·

18 comentarii

ARN-ul mesager poate vindeca foarte bine oasele rupte. Determină corpul să genereze celule noi într-un ritm mult mai bun.

Despre insula Ischia din Golful Neapole, o destinație turistică frumoasă.

Endurance, un vapor scufundat în 1915 în Antarctica, a fost descoperit.

Ce-a fost în testele dinaintea sezonului de Formula 1. Prima cursă are loc peste o săptămână. Vorbim despre asta în zilele următoare.

Cum arată cea mai scumpă vilă din SUA. Urmărind clipul mi s-a părut că e prea de tot, prea multă opulență, prea mult spațiu:

Ucraineni atacă o unitate de tancuri. Încă nu-mi vine să cred că războiul modern se vede filmat HD din dronă, cu muzică de fundal.

Un băiat de 11 ani a fugit singur din estul Ucrainei până în Slovacia. 1.200 de kilometri. O geantă și un pașaport. Maică-sa n-a vrut să-și părăsească propria mamă și l-a pus singur pe un tren. Mi se pare un exemplu bun pentru ce înseamnă războiul: ai de ales între a-ți trimite copilul de 11 ani singur prin Ucraina către graniță sau a-ți părăsi mama bolnavă, act care ar fi însemnat moarte pentru ea.

Povestea unei femei din Ucraina și a celor doi copii ai ei. După ce casa lor a fost lovită în bombardamente, au decis să fugă. Au murit în Irpin, uciși de un obuz de artilerie. “The following day, a snowstorm blew over Kyiv. The suitcases, one of which had been knocked open by the explosion or later opened by passers-by, lay covered in snow on the street beside blood stains. It held only clothes: a pink child’s tank top, sweatpants, yellow and blue child-size socks”.

Cum a devenit SUA nepăsătoare la victime. The united states reported more deaths from COVID-19 last Friday than deaths from Hurricane Katrina, more on any two recent weekdays than deaths during the 9/11 terrorist attacks, more last month than deaths from flu in a bad season, and more in two years than deaths from HIV during the four decades of the AIDS epidemic.

Fotografii din Hong Kong. Pandemia a lovit rău de tot acolo. Noua Zeelandă n-a avut multă vreme nici măcar un caz de covid. Acum are 24.000 pe zi după relaxare, dar majoritatea sunt ușoare.

Cum s-a format Anglia. Prin lupte între Murcia, Northumbria și vikingi, desigur:

Fotografiile câștigătoare la World Nature Photography Awards. Fotografia alb-negru cu vulpea arctică mi-a plăcut cel mai mult. Simți frigul în ea.

    18 comentarii

  1. Doamne ce rezultate la testele din F1.. oare sezonul nu se mai tine lupta doar intre Mercedes si Redbull ?

      (Citează)

    • Nici anul trecut redbull/mercedes nu au avut rezultate excelente in perioada asta, dar in sezon au dominat.

        (Citează)

    • Da, Mercedes mereu zice că mașina e varză, apoi câștigă curse cu ea. Dar vom vedea, acum sunt noi tehnologii, caroseriile sunt toate diferite, pot apărea surprize așa cum a fost și cu Brawn GP acum mulți ani, tot după o schimbare de regulament tehnic.

        (Citează)

  2. Vila aceea pare bună de închiriat pentru filme, videoclipuri sau evenimente mari, dar de locuit nici vorbă…

      (Citează)

  3. Pe 11martie a fost promulgat actul de desființare a SIIJ, conform graficului.
    Pe când alegerile anticipate?
    (aha.. nu mai vrem acum, că sondaje dau voturile la ăilalți)

      (Citează)

    • Te duce capul sau vorbești aiurea?

      Cum s-ar putea ajungem acum la alegeri anticipate? Cine sa le declanseze? PSD, de ce?

      Iar restul nu au cum ca nu au majoritate …. deci vorbești degeaba

        (Citează)

    • theSame:
      Pe 11martie a fost promulgat actul de desființare a SIIJ, conform graficului.
      Pe când alegerile anticipate?
      (aha.. nu mai vrem acum, că sondaje dau voturile la ăilalți)

      Mecanismul de alegeri anticipate nu funcționează așa. Doar că nu-ți convin cei de la putere înainte să treacă 4 ani nu poți să zici “hai să mai votăm o dată”.

        (Citează)

    • siij e ca jana: e diforma, nu e moarta, se transforma.

      ca sa crezi ca sunt posibile acum anticipate trebuie sa ai un grav deficit cognitiv.

        (Citează)

  4. Degeaba stimulează ARN-ul mesager multiplicarea celulelor, dacă osul respectiv este prost alimentat cu sânge.

      (Citează)

  5. Cum a ajuns SUA nepăsătoare la covid? La fel ca și la noi și oriunde pe planeta: majoritatea a ieșit din paralizia data de frica și a înțeles mistificarea data de autorități si deformata de presa aservita: sunt morți “cu covid”, nu morți “de covid”. În toate comunicatele oficiale nu exista exprimarea “morți DE covid”. Acel “de” îl baga mass-media din motive care nu mai stau sa le înșir aici.

      (Citează)

  6. Cu Covid-19 si nepasarea la el este foarte simplu. Vin midterms in America si niciun politician nu vrea sa fie cel/cea sub conducerea caruia/careia Covid-19 este inca o amenintare neinvinsa inca, desi in campania trecuta se promitea eradicarea acestuia. Solutia, cu complicitatea presei, din partea careia 96% din contributiile in bani se duc la Partidul Democrat, e sa se elimine restrictiile si sa se prezinte situatia ca noul normal, cu convietuirea cu Covid-19, desi in realitatea situatia este mai grava decat in o mare parte din perioada de 2 ani anterioara. Si ce e in America se propaga si in restul lumii.
    Ce logica ar avea altfel eliminarea restrictiilor la noi cand la momentul respectiv erau 5000 de cazuri/70 de morti fata de vara 2021 – 50 de cazuri 2 morti, totul intr-o zi.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus