un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

A apărut trailerul serialului Halo și acesta arată promițător

1 Feb 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE, TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Îmi place ce-am văzut. Serialul Halo va fi lansat pe 24 martie de Paramount+ și nu știu dacă va fi difuzat oficial pe vreo platformă disponibilă în România.

Trailerul arată bine, pare un serial cu buget mare. Vedem soldați Spartan și costumele lor speciale, niște extratereștri Elites cu săbiile lor energetice, nave spațiale, cei trei profeți conducători ai Covenant-ului, chiar și pe Cortana. Nici o imagine cu un inel Halo, din păcate, dar bănuiesc că va fi vreunul pe acolo, deși nu m-ar mira să apară ca un cliffhanger pe finalul sezonului.

Serialul pare a prezenta și un pic de origin story despre Master Chief și cum a ajuns soldat Spartan. Realizatorii au anunțat deja că nu va urma povestea din jocuri (nu va fi “canon”) și mă bucură asta. L-ar face previzibil și plictisitor pentru cei ce știu povestea din seria de jocuri Halo și doar ar ridica mereu comparații cu acelea. Așa că scenariștii gândesc o altă evoluție a universului, poate și alte roluri pentru Covenant și dispozitivele Halo.

Pentru cei ce nu știu povestea, urmează niște spoilere dacă nu vreți să o aflați. Cândva în viitor, omenirea se luptă cu Covenant, o grupare de vreo 5 rase extraterestre puse pe scandal. Soldații de top ai omenirii sunt cei Spartans, oameni îmbunătățiți și crescuți special pentru a fi super-soldați și care poartă în luptă acele costume speciale verzi.

La un moment dat în primul joc, omenirea și Covenant-ul descoperă din întâmplare un Halo, care-i o lume inelară de mari dimensiuni, cu dealuri, munți și lacuri și tot ce-i nevoie, plus clădiri SF misterioase. Un fel de Ringworld, dar care nu are un Soare în centru, că nu-i atât de mare, ci doar orbitează pe lângă o planetă. Urmează o altă descoperire importantă: inelele Halo, că sunt mai multe prin galaxie, sunt de fapt o armă care, dacă este activată, distrugea toată viața din galaxie. Creatorii lor, o rasă de mult dispărută,  foloseau aceste dispozitive pentru a elimina o altă rasă foarte periculoasă, care bineînțeles că apare și ea în ecuație.

Așa că seria de jocuri Halo este povestea lungă a descoperirii și dezamorsării primului Halo, lupta cu Covenant pentru a nu activa altele, împiedicarea monștrilor răi de a cuceri din nou galaxia șamd. Este o poveste bună, iar Master Chief John un personaj plăcut, de asta seria a fost și atât de populară pe Xbox și PC. Pe PC puteți juca Halo The Master Chief Edition, apropo, e foarte bun.

 

    4 comentarii

  1. Mi-a placut si mie trailerul. Probabil povestea va fi mai mult bazata pe lore si personaje noi sau secundare din jocuri. John 117 e destul e tacit si plat, asa cum te-ai si astepta, deci nu vad cum ar putea dezvolta un arc narativ in jurul lui.
    Cel mai nou joc, Halo Infinite e si el pe PC, iar partea de multiplayer e gratis, BTW

      (Citează)

  2. Deja exista serial care urmareste evolutia de la copil orfan luat de armata pana la Master Chief.

    Seria Halo nu m-a prins, era cam concomitenta cu Mass Effect si pe vremea acea Bioware chiar stia sa faca jocuri.

      (Citează)

  3. Va fi sigur pe torente. Probabil la cea mai buna calitate disponibila.

      (Citează)

  4. CAND o sa primim un film Starcraft?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus