un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

M-am uitat la Super Bowl și a fost un meci frumos

18 Feb 2022  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

M-am uitat la Super Bowl. A fost frumos meciul, cu câteva touchdown-uri spectaculoase și un scor strâns la final – unul dintre Super Bowl-urile bune, îndrăznesc să zic. Dacă nu l-ați văzut și intenționați să faceți asta, opriți-vă aici, că mai departe sunt spoilere și dragoni.

Rezumatul meciului este pe YouTube, dar trebuie să-l urmăriți pe canalul oficial NFL, nu poate fi embeded.

That being said, mi-ar fi plăcut să câștige the underdog, dar au câștigat cei care au fost vizibili mai buni, în ciuda scorului strâns. Mi-a plăcut și sistemul de a te recunoaște înfrânt. Mai erau 40 de secunde din meci, era clar că scorul nu mai putea fi răsturnat, așa că una dintre echipe s-a recunoscut înfrântă și cronometrul a curs până la capăt în timp ce jucătorii deja se pupau pe teren, rezerverele intraseră să se bucure și deja se luau interviuri.

Ca de obicei, am apreciat și mai mult entertainment-ul pe care-l oferă un Super Bowl privitorilor. Mi-a plăcut din prima. Printre primele momente la începerea partidei a fost unul în care prezentatorul a zis “să ne aducem aminte de prieteni plecați dintre noi” și a fost un scurt moment despre John Madden. Madden: antrenor foarte bun în fotbalul american, câștigător de Super Bowl, și apoi comentator timp de 30 de ani, cel care a dat și numele seriei de jocuri Madden NFL. A murit în decembrie 2021.

Și un astfel de moment în care s-a vorbit despre John cu voce lină spune direct “suntem o mare familie aici”. Și la final i-au arătat chiar familia, erau cu toții acolo într-un colț pe teren, în fața unei camere, și lumea i-a aplaudat, încă o dată dovadă că “suntem o familie”, ceea ce NFL vrea să transmită.

Și apoi este un spectacol de 4 ore în ritm destul de alert. Comentariile din pauze sunt rapide, fiecare zice scurt câteva fraze, se dă legătura corespondentului de la vestiare, apoi intră câteva reclame. Și inițial am avut reflexul de la televiziunea clasică, cel de a da skip la reclame, apoi mi-am amintit că pe acestea vreau să le văd, că sunt reclame de Super Bowl și sunt bine făcute.

Reclamele din acest an n-au fost memorabile. În continuare au fost aceleași subiecte uzuale—chipsuri, bere, mașini, taxe—și în plus cu crypto. Coinbase a avut o reclamă în care doar a plimbat un cod QR pe ecran timp de 30 de secunde, ca la un screensaver. Până și Matilda a zis că-i vine să scoată telefonul și să-l scaneze doar ca să afle despre ce este vorba. Amazon a avut o reclamă amuzantă la Alexa pentru că s-a folosit de cuplul Colin Jost – Scarlett Johansson, care sunt căsătoriți în viața reală. În rest, clasicele reclame cu o poantă și o vedetă aruncată pe acolo.

Prin acest link vedeți și concertul de la pauză: Dr. Dre, Eminem, Snoop Dogg, Kendrick Lamar și Mary J Blige au făcut un mix al melodiilor celebre. A ieșit binișor, mi-a readus pofta de hip-hop.

    4 comentarii

  1. Mie mi-au plăcut reclamele, the snacks și show-ul de la jumate 😆 am tolerat bine și jocul totuși.

      (Citează)

  2. Știi ca media de joc practic este de 11 minute, restul umplutura americănească și reclame.
    https://www.wsj.com/articles/SB10001424052748704281204575002852055561406

      (Citează)

  3. L-ai uitat pe 75Cent :)))
    E ceva frăsuneală că, deși NFL le-a cam sugerat să evite, au cântat inclusiv ”fuck the police” iar albul chiar a îngenunchiat.
    Aa, și Snoop a ”sudat” la fața locului…

      (Citează)

  4. Nu e ca s-au recunoscut infranti :)

    Fiecare atac are 4 downs si la fiecare down ai 40 de secunde (parca) pentru a da drumul la minge. Pentru ca QB-ul pune genunchiul jos la fiecare down (deci mingea e “moarta”), ei pot face ca timpul sa treaca fara sa mai fie nevoie sa joace efectiv (cu exceptia cazului cand echipa adversa isi foloseste un timeout).

    Chestia aia de la final, cand echipa e in jurul QB-ului si el pune genunchiul jos se numeste “victory formation” :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus