un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 22 februarie 2022

22 Feb 2022  ·

ȘTIRI  ·

17 comentarii

Nu că-i drăguț din partea rușilor că au așteptat să se termine olimpiada înainte de a invada Ucraina, așa cum i-au rugat chinezii?

Un OnePlus 10 Pro rupt în două folosind mâinile. Dați la momentul 7:00 dacă nu intră direct acolo:

    17 comentarii

  1. Oare nu-s draguti americanii si europenii care vor impune sanctiuni doar celor 2 regiuni.

      (Citează)

  2. Americanii se pare ca nu stiau ca Putin asteapta ca sa se termina olimpiada ca in ultima saptamana s-au tot chinuit ca sa nimereasca ora la care incepe invadarea.

      (Citează)

    • Daca erai Putin si ar fi zis americanii ca tu invadezi la ora X pe data D, te-ai mai fi tinut de planul initial?

        (Citează)

    • Adica Biden stia ca mananca rahat dar nu s-a putut abtine.

        (Citează)

    • Cu Biden la putere Rusia isi face de cap, N Corea testeaza rachete. Nu este timpul trecut ca China sa faca o miscare in Marea Chinei de Sud. Sa mai spun de Afganistan?
      Europa este verde, dar pe rosu cu energia, si la mana Rusilor. Marii lideri Europeni.

        (Citează)

    • Mie strategia americană mi s-a părut foarte bună. Asta cu dezvăluitul informațiilor despre ce va face Rusia și când a oprit posibilitatea de a zice că i-au provocat ucrainienii șamd.

        (Citează)

    • “Lupul la oi, lupul la oi” si atunci cand chiar vine lupul nu te mai crede nimeni. Nu are cum sa fie asta o trategie buna, mai ales ca s-a facut de la cel mai inalt nivel si s-a pierdut credibilitate.

        (Citează)

  3. valentinul:
    Europa este verde, dar pe rosu cu energia, si la mana Rusilor. Marii lideri Europeni.

    La inima mi-a mers asta.

      (Citează)

    • Așa merg uzual lucrurile în lume. Nu abandonezi comerțul la prima ceartă.

      Gazul rusesc va fi cumpărat câtă vreme nu este vreo criză adevărată cu Rusia. E mai ieftin acum să folosești gazele lor. În caz de nevoie, însă, orice țară europeană ar putea zice “ok, ne pare rău pentru cei din industria gazelor, de mâine nu mai aveți de muncă, dar vom investi masiv în alte surse de generare”. Și te costă mult câțiva ani, poate bagi și o raționalizare, schimbi un pic ponderea în economia ta, dar per total scapi de dependența de gazul rusesc.

      Câtă vreme însă există relații între cele două țări, nu există un motiv bun să facă asta. Costă prea mult să scapi de dependența de gaz rusesc, plus că rușii nu ar sta ca proștii să nu mai cumpere alte țări gaz de la ei, dar ei să importe whatever o fi din respectiva țară. Așa că pierzi de două ori de la o astfel de măsură.

      Uită-te în istorie, dacă vrei. Americanii și japonezii se amenințau cu războiul în 1940, dar comerțul între cele două țări mergea, americanii exportau inclusiv țiței și avioane spre Japonia. Nu abandonezi o industrie doar pentru că te-ai certat un pic cu altă țară, ci doar când ești la focuri de armă cu ei.

      Sau mai nou acum China cu SUA. Se tot luptă pe influență în lume și se acuză de spionaj, își falimentează între ei diverse companii, dar în același timp fiecare este cel mai mare partener comercial al celuilalt.

        (Citează)

  4. Care-i treaba cu oneplus ala? Ca banuiesc ca orice telefon se rupe la fel daca te incordezi pana incep sa-ti tremure mainile, asa cum face ala. Sau or fi modele cu cadru de titan/otel carbon etc.

      (Citează)

    • Păi nu, că încearcă treaba asta cu toate telefoanele pe care le testează și unele poate se crapă un pic. POți să te uiți la alte clipuri pe canal, dacă vrei.

        (Citează)

  5. l-a indoit fara niciun efort.
    daca il tii in buzunarul de la spate si te asezi pe el, la revedere.

      (Citează)

  6. De ce mi-as bate capul cu incarcator Samsung, cand pot sa iau Baseus in aceeasi bani sau mai ieftin, cu GaN, cu 3 iesiri, cu 65W maxim…

      (Citează)

  7. cum sa faci un telefon in 2022 si sa se rupa asa de usor?

    a fost ditamai scandalul cu bendgate la apple si lumea s a inflamat.. acum ca asta se rupe efectiv in 2 parti .. mi se pare ceva de neconceput..

      (Citează)

    • Faptul ca telefonul se rupe cand il indoi foarte tare, este o nonproblema. Pe acelasi canal s-a facut acum cativa ani si un test pe Xiaomi Mi5, care s-a indoit poate chiar mai repede decat OnePlus 10 Pro.
      https://www.youtube.com/watch?v=d2jav7UdQtE

      Dar eu am avut telefonul ala si, timp de 1 an si jumatate, nu am avut nici-o problema. L-am folosit normal, fara sa il protejez exagerat. Adica l-am tinut atat in buzunarul din fata, cat si la spate. Desi m-am asezat pe scaun cu telefonul in buzunar de mai multe ori, structura acestuia nu a avut deloc de suferit.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus