un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

2022 update: în continuare urăsc horoscopul

16 Feb 2022  ·

GÂNDURI  ·

22 comentarii

Mă interesează atât de puțin zodiile încât abia când Alice a împlinit 4 luni și vreo 20 de zile am întrebat-o pe Matilda ce zodie este fiica noastră. Se pare că este Fecioară, că s-a născut pe 17 septembrie. Probabil mi-a mai zis asta, dar nu am reținut.

Nu știu nimic despre această zodie. Nu știu ce trăsături are, nu știu când se termină. Nici nu-mi pasă. Nu știu astfel de lucruri nici despre zodia mea.

Mi se pare uimitor că este anul 2022 și atât de mulți oameni sunt preocupați de horoscop și ascendente și “ce le zic astrele”. Știrile de dimineață trebuie să conțină și horoscopul. Căutarea despre horoscop apare aproape zilnic în Google Trends. Război în Europa, pandemie, încălzire globală care va determina valuri de milioane de migratori, metaverse-ul — avem destule la care să ne gândim. Formule văzute pe cer de oameni din preistorie, când arcașii sau scorpionii erau problemele la care se gândeau ei, n-ar trebui să mai conteze.

Dar na, Big Horoscop nu vrea ca oamenii să-și de seama de asta.

    22 comentarii

  1. M-ai uns la suflet. Cand o aud pe Neti accidental nu stiu cum sa schimb mai repede postul. Si am avut colege care gasesc o explicatie in zodie si ascendenti pentru orice trasatura a unei persoane…

      (Citează)

    • Încearcă pe A1 la aceeași oră. Au o gagică mișto la horoscop, Rose parcă.

        (Citează)

    • Nici eu n-am nimic personal cu Neti, n-o cunosc, nu mă cunoaște, dar cînd începe HORORscopul îmi vine să vărs și schimb canalul.

        (Citează)

  2. Eu sunt sagetator, iar una dintre caracteristici este ca sagetatorii nu cred in zodii.

      (Citează)

  3. Edy:
    M-ai uns la suflet. Cand o aud pe Neti accidental nu stiu cum sa schimb mai repede postul. Si am avut colege care gasesc o explicatie in zodie si ascendenti pentru orice trasatura a unei persoane…

    Eu nu știu cum rezistă Neti de 30 de ani la ProTv, făcând zilnic aceeași chestie. Trebuie să inventeze zilnic câte ceva pentru fiecare zodie, bănuiesc că placa se repetă la un anumit interval. Invariabil, fiecărei zodii ii revine ceva bun, in fiecare zi :)))

      (Citează)

  4. Ia de aici, ca sa stii cum stau lucrurile. Chiar se potrivesc.

    https://www.cdnews.ro/lifestyle/zodiile-asa-cum-sunt-ele-horoscop-rautacios/

      (Citează)

  5. Deea: Eu nu știu cum rezistă Neti de 30 de ani la ProTv, făcând zilnic aceeași chestie. Trebuie să inventeze zilnic câte ceva pentru fiecare zodie, bănuiesc că placa se repetă la un anumit interval. Invariabil, fiecărei zodii ii revine ceva bun, in fiecare zi :)))

    Crezi ca inventeaza ea? Eu zic ca le ia de undeva.

      (Citează)

  6. Tinand cont de influenta pe care o are religia in viata oamenilor, nu ar trebui sa ne mire deloc ca aceeasi influenta o are si zodiacul.

      (Citează)

  7. Horoscopul ar putea avea legatura cu stiinta doar, cel mult, prin corelarea dintre ciclicitatea anului astronomic (care da si caracteristicile de anotimpuri etc.) si personalitatea omului (ma gandesc ca ar putea avea o legatura toti copiii conceputi intr-o anumita luna din an, dezvoltarea lor in aceleasi luni din an, nasterea cam in aceeasi perioada din an, cand ai caracteristici particulare de vreme, alimentatie etc.). Insa stiinta nu a dovedit inca vreo legatura nici asa.
    Insa legatura dintre zodii si evenimentele cotidiene mi se pare sarlatanie pura.

      (Citează)

    • mai degraba e efectul invers.
      Citesti: esti taur si esti incapatanat. Te gandesti: bah, taur sunt? sunt. Incapatanat? Am si d-aia. Si ca atare iti cresti acele trasaturi

        (Citează)

  8. Sooo… Alice este aceeasi zodie cu mine, la 2 zile distanta :)))

    Cu putin noroc, va fi genul cuminte si ascultatoare.

    Sa fim optimisti, varianta cealalta stim cum e :P

      (Citează)

  9. Eu m-am lecuit când fii-meu a vrut să iasă mai devreme în lume, deci nu ne mai uităm la Fecioară ci la Leu.
    Doar fiindcă era foarte cald în acea vară :)

      (Citează)

  10. Andrei:
    Eu sunt sagetator, iar una dintre caracteristici este ca sagetatorii nu cred in zodii.

    Verificat de mine .. nu cred si-i (aproape) dispretuiesc pe cei care cred..♧♧♧♧

      (Citează)

  11. Suntem totusi in 2022, consider a fi depasit sa impui zodia noului nascut. Il lasi sa creasca, sa se familiarizeze cu toate zodiile, si sa isi aleaga singur zodia cand va fi pregatit.

      (Citează)

  12. Nici eu nu suport si mi se pare o mizerie treaba asta cu horoscopul si zodiile, chestii pentru creduli si oameni slabi.
    Dar na, e tipic pentru noi Berbecii, sa gandim asa.

      (Citează)

  13. Tehnic vorbind, daca luam ca referinta granitele constelatiilor asa cum sunt ele definite de UAI, atunci 17 septembrie e fecioara… prima zi a zodiei. Dar na, granitele sunt definite arbitrar, nu e ca si cum stelele de pe cer (alea multe si mici) stau grupulete grupulete pe langa stelele principale ale constelatiei, alea mai stralucitoare, ca sa stii unde sa tragi liniile intre constelatii. Sau unde se termina influenta unei constelatii si incepe influenta alteia. :P Daca incerci sa o arzi stiintific te pufneste destul de repede rasul, tot ce e pe cer e conventie umana care pana secolul trecut s-a schimbat de nenumarate ori de-a lungul vremii.
    Teoretic se cosidera ca esti o anumita zodie daca soarele e in constelatia aia atunci cand te-ai nascut. Dar de cand s-a inventat horoscopul european si pana acum, deja s-au decalat zodiile cu aproape o luna (soarele intra din constelatia Leu in constelatia Fecioara abia in a doua jumatate a lui septembrie).
    Deci da, cam atata de multa relevanta are ce povestesc diversi pe la televizor. Ce e pe cer nu mai are demult legatura cu ce povestesc astrologii.

      (Citează)

  14. -What’s your zodiac sign?
    -Dinosaur
    -That one doesn’t even exist!
    -NONE of them exist!

      (Citează)

  15. Foarte putini profesori,doar cei cu vocatie, incearca sa mai starneasca curiozitatea la elevi si/sau studenti ; de pilda aici este prezentata povestea descoperirii si descifrarii mecanismului Antikythera : https://www.youtube.com/watch?v=xWVA6TeUKYU

    Un fain articol am gasit pe vice, sper sa nu intru la moderare ;) :
    https://www.vice.com/ro/article/pkd57k/misterul-mecanismului-antic-de-la-antikythera

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus