un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

First world problems: Tesla nu avea karaoke în mașină pe piața chineză

29 Jan 2022  ·

AUTO, TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Știi că trăim bine când motivul pentru care Tesla nu avea mare succes în China era lipsa unui sistem karaoke în mașină, astfel încât șoferul și pasagerii să cânte în timp ce se deplasează. Și a introdus asta acum, recuperând astfel terenul față de concurență și crescând în ochii clienților chinezi.

Nu glumesc.

Tesla a anunțat un update de software care introduce karaoke pe sistemul multimedia al mașinii, bănuiesc că incluzând muzică, versurile ei scrise mare pe ecran și cine știe ce alte sisteme. Iar pentru ca cei din mașină să cânte voioși, Tesla a început să vândă un pachet numit TeslaMic, care include două microfoane wireless performante, cu lob super-cardioid, procesare de semnal, efecte sonore șamd. Kitul de microfon costă aproape 200 de dolari în China.

S-a epuizat stocul de microfoane încă din prima zi de vânzare. Clienții au apreciat și lăudat noutățile.

Clipul de prezentare este amuzant. Dați pe la minutul 1:00, acolo încep să cânte în mașină. Nu zic, funcția e mișto pentru oameni cărora le place karaokele (sunt multe stereotipuri cu chinezi și karaoke) și pleacă la drum lung cu familia, dar dacă asta lipsea de pe mașină… ce să mai zici? Bănuiesc că s-ar putea filosofa spre felul în care ni se schimbă percepția și nevoile vis-a-vis de automobile, de transformarea acestora în sisteme high-tech entertainment, dar totuși… karaoke?

surse: Electrek, Wall street Journal.

    12 comentarii

  1. Foarte util pe V. Prahovei

      (Citează)

    • Util in Romania pentru “dedicatii” cu muzica data la maxim si geamurile in jos cat stai bara la bara: “pentru dusmanul care nu ma lasa sa ma bag pe banda din dreapta!”

        (Citează)

  2. Chinezii intotdeauna simt nevoia sa epateze, sunt cam ca tiganii de pe la noi. Masina smechera, telefon de fitze, aur… acum le-a bagat si karaoke pe sosea, sa moara de ciuda saracii aia care mananca lilieci si pangolini.

      (Citează)

    • Chinezii sînt mici copii în comparație cu indienii și filipinezii care aproape în fiecare seară, după ce trag 1-2 beri încep să behăie la microfoane (mai ceva ca măgarul lui Nastratin, de foame) și ce tari sînt ei (pe tema asta) pe cînd noi europenii, nu.

        (Citează)

  3. Dar gratii rabatabile la geamuri, sau măști medicale în dotare, nu au? Nu de alta, dar sa se potrivească specificului societății chineze. Oricum PCC-ul găsește foarte utile acele microfoane – vezi romanul 1984, al lui Orwell.
    Radu, nu știu cum poți acorda atâta atenție Chinei! Dacă ar fi existat acest blog acum 40-50 de ani, ai fi scris despre URSS?

      (Citează)

  4. China nu este lumea first world

      (Citează)

  5. Tesla….acest K.I.T.T. upgraded

      (Citează)

  6. Toți asiaticii au ceva cu karaoke, nu știu ce e.

    Urmăream un canal de youtube cu un tip care mai mergea-n coreea de nord (dprk360) și mergea la restaurante (pentru nomenclatură, nu neaparat pentru turiști) și acolo evident, aveau karaoke. Aproape oriunde mergeau, sărăcie lucie, dar aveau karaoke.

    Ăsta e clipul:
    https://www.youtube.com/watch?v=9BNN4tlBy-g

      (Citează)

    • Pfff, mulți nu se pot căca de foame, dar da, vor karaoke. Să vezi ce scandal e la bord dacă nu le merge scula, plus că vor cu microfoane wireless, ca să și danseze cînd cîntă, pardon, rag ca măgarii… Și asta e problemă generală cu ei, nu doar cîteva cazuri izolate.

        (Citează)

    • @manu144x, si in Romania avem o multime de zone cu saracie lucie, dar unde se aude muzica si se bea constant.

        (Citează)

  7. si japonezii is cu mult karaoke

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus