un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 30 ianuarie 2022

30 Jan 2022  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Great Resignation. Sau The Big Quit. Văd tot mai multe mențiuni despre asta, a fost inclusiv o emisiune la EuropaFM despre ele. Ehe, eu mi-am dat demisia înainte să fie cool…

Unii oameni pun alune în Cola. Mai bine decât să pui vin în cola sau invers, zic eu.

Unii bărbați se filmează călcând haine în zone inaccesibile. De exemplu, pe marginea unui vulcan. Există și un campionat mondial de Extreme Ironing.

Fotografii cu oameni care arată aproape la fel, dar fără a fi rude. Un fotograf canadian a găsit o mulțime de perechi de oameni despre care te-ai putea jura că sunt gemeni. Mi se pare fascinant.

Max Verstappen vrea un salariu și mai mare. Red Bull trebuie să găsească bani. Olandezul vrea un salariu mărit la o sumă neprecizată, deși acum câștigă vreo 25 de milioane de euro pe sezon.

Un bărbat de 84 de ani a murit în Paris după ce a fost ignorat 9 ore de toți trecătorii. S-a prăbușit în stradă, a murit de frig până la urmă.

Irlandezii chiar au folosit cadavrul unei persoane pentru a mai primi o pensie de la stat. Nu doar că nu-i ban, dar iată că se întâmplă în multe țări.

8 locații din New York care apar în foarte multe filme:

Parcul Torres del Paine din Patagonia pare de vizitat. Dar nu au pinguini?

Un criminal a fost găsit după 40 de ani folosind probe ADN. Patru crime nici măcar nu părea conectate între ele, dar abia recent probe ADN de la fața locului au arătat că ar fi vorba de același criminal. În cele din urmă l-au găsit pentru că ADN-ul unei rude era în bazele de date și încet-încet au ajuns la făptaș.

Peste 10 miliarde de doze de vaccin au fost administrate până acum în lume. Impresionant rezultat pentru practic un an de vaccinare.

În unele orașe, apa menajeră deversată în canalizare este analizată pentru covid. Și în funcție de încărcătura virală din apă, își dau seama cam care mai este dimensiunea epidemiei în acel oraș.

Postere în stilul Olimpiadei de Iarnă, dar care fac mișto de guvernul chinez și politicile lor.

15% reducere la Finestore cu codul JAN15B.

    9 comentarii

  1. Impresionant mai ales in contextul in care este aproape obligatoriu să-l faci dacă vrei sa duci o viața normala iar in unele tari se vrea 100% obligatoriu.

    Legat de indiferenta societății, cam astea sunt vremurile in care trăim. Sunt curios câți dintre cei care l-au ignorat erau vaccinați și dacă persoana fără adăpost care l-a văzut era vaccinată. Asta in contextul in care Macron a declarat ca cei nevaccinați nu sunt cetățeni. Aceștia sunt cetățenii model?

      (Citează)

    • #legal: au reapărut softuri la superpreturi pe mag.
      se poate întra în legalitate fără prea mult suspans…

        (Citează)

    • @Okochea, ai tendinta de a cauta un argument impotriva vaccinului anticovid in orice intamplare. Doar ca aici nu exista nici cea mai mica legatura. In plus, desi fotograful a cazut pe o strada din centrul Parisului, trebuie sa tinem cont ca evenimentul s-a intamplat seara tarziu/noapte, deci numarul de trecatori era ceva mai redus.
      Am ajuns sa ignoram un om pe care il vedem cazut pe strada/pe trotuar din cauza existentei unui numar destul de mare de oameni ai strazii. Sunt convins ca toti cei care au trecut pe acolo si-au imaginat ca este o persoana fara adapost, nu ca este cineva cu probleme medicale.

      @theSame, ai uitat sa spui niste ghilimele la cuvantul “legalitate”.

        (Citează)

    • @andrei:
      când nu mai ai vinDoze krakuit și nici schimbător de serial care tine turația procesorului, plus ca poți face update-uri pentru ca ești recunoscut de furnizor (și nu mai ești attack tool fara sa știi) , parcă merită echivalentul a 2 haMburgeri..

        (Citează)

    • @theSame, cred ca faci confuzie intre un soft functional si un soft legal. Da, versiunile alea de Windows sunt functionale fara probleme, dar in cazul unei verificari din partea BSA tot primesti amenda.
      Acum, desigur ca in cazul utilizatorilor casnici nu o sa vina nici un control, dar asta nu schimba cu nimic discutia.

        (Citează)

    • @andrei:
      -nu m-am gândit ca pe blog citesc firme și nu oameni
      -sa înțeleg ca facturile emise de vânzătorii de pe mag sunt ilegale?
      (chiar nu e cazul sa reierezi toate aspectele legale ale softurilor, la care ești, probabil expert)
      succesuri!

        (Citează)

  2. Degeaba au reducerele la Finestore daca nu au stoc bauturile care ma intereseaza :(

    De la o anumita varsta e mai bine sa nu faci unele chestii singur si e reamintire sa ne verificam parintii.

      (Citează)

  3. Reduceri PE BUNE la Alex….
    Inclusiv la caucioace sau frigidere…

      (Citează)

  4. Salut!

    Uite, Marian este in Patagonia si sunt si pinguini:

    https://www.youtube.com/c/MarianAdventures/videos

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus