un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Uleiul de măsline poate să expire?

12 Dec 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

9 comentarii

Mega Image-ul din cartierul mea vindea sticlele de ulei de mai jos cu 20% reducere pe vânzări accelerate. Motivul? Expira chiar în acea zi. Era 10 decembrie când am făcut poza, iar această dată este scrisă în partea de jos a sticlelor.

Acela este ulei Terra Creta, care-i una dintre cele mai bune mărci din piață. Sticlele de mai jos, în particular, sunt ediția Platinum, cu aciditate scăzută 0,3. Scump chiar și cu 20% reducere, dar foarte bun pentru salate, pentru gustat direct cu o pâine bună șamd.

Dar poate expira uleiul de măsline? Eu aveam în minte că uleiul, câtă vreme este păstrat așa cum trebuie (temperatură rezonabilă și sticle închise la culoarea sau containere mate), nu expiră într-un an sau doi. Înainte se ținea uleiul cu anii în diverse recipiente, fără nici o problemă. Am eu ulei de măsline vechi pe acasă și este la fel de bun ca atunci când l-am cumpărat.

Am cumpărat și eu o sticlă de Terra Creta Platinum 0,3, din aceasta cu reducere. Mișto la gust, foarte bun uleiul, fără cusur din punctul meu de vedere. Sunt curios ce-a făcut Mega cu sticlele nevândute. Nu cred că le-au vândut cu reducere după data oficială a expirării, deci probabil le-au aruncat? Păcat.

    9 comentarii

  1. Seiculescu Victor

    14/12/2021 la 7:22 PM

    Cred ca depinde de calitatea uleiului. Nu cumpar vreo marca anume, dar am patit odata ca uleiul sa devina amar si cu miros ciudat (pastrat in bucatarie timp de 2-3ani).

      (Citează)

  2. deci probabil le-au aruncat? Păcat.

    In mod normal, data fiid data de expirare extrem de apropiata, sticlele respective trebuiau vandute pentru o suma simbolica, un leu sau ceva de genul.
    Dar na, mai bine pui 20% reducere pe produs si nu ti-l cumpara nimeni, decat sa dai pentru o suma simbolica ceva ce tot arunci. Te pui cu marketoizii MegaImage?

      (Citează)

  3. Am impresia ca orice produs comercializat in supermarketuri trebuie sa aiba data de expirare.

      (Citează)

  4. Orice produs pus în comerț are un termen de expirare, chiar dacă nu expiră.
    De exemplu sarea vulcanică care are mii de ani, în comerț are termen de expirare. Sunt doar niște norme ce trebuie respectate.
    Sticlele astea ce nu se vând, merg înapoi la fabrica și sunt introduse din nou în lanțul de procesare și gata

      (Citează)

  5. Și eu am luat ceva ulei de măsline recent tot din mega, ceva la un ambalaj de aluminiu. Redus 50% dar expira luna asta asa ca l-am returnat.

      (Citează)

  6. uleiul poate rancezi…si da multe supermarketuri prefera sa arunce / distruga produsele decat sa reduca cu adevarat inainte de expirare sau sa lase angajatii sa le ua acasa

      (Citează)

  7. Mihai:
    Orice produs pus în comerț are un termen de expirare, chiar dacă nu expiră.
    De exemplu sarea vulcanică care are mii de ani, în comerț are termen de expirare. Sunt doar niște norme ce trebuie respectate.
    Sticlele astea ce nu se vând, merg înapoi la fabrica și sunt introduse din nou în lanțul de procesare și gata

    this

      (Citează)

  8. Sarea aia nu este aceeași sare pe care o extragi din munte. Ea trece prin lanțol industriei alimentare, i se adaugă iod și atunci i se pune data de expirare, pentru că este alterată, i se modifică proprietățile, nu mai este NaCl și atât.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus