un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tineretului: 4 Mega Image mari și 4 Shop & Go

15 Dec 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

21 comentarii

Știți bancurile despre cum s-a deschis un Mega Image lângă alt Mega Image? Așa va fi în curând aici în cartier.

După ani de chinuri, un spațiu comercial de la Rădulescu Motru 22 va deveni Shop & Go. A fost de toate înainte, inclusiv Vel Pitar și altele. Mini Market-ul de lângă el este fucked, cum s-ar zice.

 

Nu știu când a apărut acest Shop & Go. La propriu peste noapte, într-o zi părea spațiu abandonat, în alta era firma sus și, ceea ce îmi place foarte mult, țeava de gaze vopsită în galben doar în dreptul magazinului, în rest este problema altora.

În parcare, o mașină deja descărca niște vestiare sau dulapuri cu cheie, iar în interior erau aranjate majoritatea rafturilor.

Am atâtea Mega Image în cartier încât nici pe harta din site-ul oficial nu apar cum trebuie. Situația exactă am figurat-o mai jos:

Patru Mega Image mari (cu roșu) și patru Shop & Go (cu roz), plus un Profi și un Penny. Ar merge făcut și un Lidl în parcarea blocului și un Carrefour subteran, de ce nu?

Ah, și mie se pare mie sau tocmai la spartul târgului, când nimeni nu mai folosește mascote, a băgat și Mega Image una cu un leu?

    21 comentarii

  1. Pe strada mea sunt 4 doar de la un capăt la celălalt. Maxim 3 minute de mers între oricare 2. La Piața 1 Mai e un Mega, și exact vizavi e un Shop & go.

      (Citează)

  2. Salve. Locuiesc in zona Titan. In spatele blocului am un mini complex , vis a vis de policlinica Titan, mai nene la distanta de 15m unul de altul sunt 2 Hop & Go, ambele avand acelasi patron, un Profi si ceva franciza de la Carrefour + doua farmacii Dr Max (sensiblue), o farmacie Dona, un HelpNet si o farmacie Catena. Nu cred ca ocupa 50 m lniari toate astea. la 5 min de mers pe jos in intersectia de langa statia de metrou Titan mai sunt 2 farmacii Dr Max, un Mega si literalmente tot restul farmaciilor si sucursale de banci. Atat.

      (Citează)

  3. Iti dai seama ca nici ei nu mai stiu unde deschid, ce inchid sau cum le sucesc.
    Is curios un inventar al mijloacelor fixe cum decurge la ei: “casa asta de marcat nu era dincolo? raftul asta nu era la magazinul X? POS-ul asta de unde e?” :)))

      (Citează)

    • De ce sa le mute dintr-un magazin in altul? Eu nu am vazut prea multe Mega Image care s-au inchis, deci nu au nevoie sa faca transferuri de mobilier.
      Si tinand cont ca aproape mereu au suficiente produse din fiecare categorie, tin sa cred ca au un soft de gestiune foarte capabil. Soft care cu siguranta poate fi adaptat si pentru obiectele din magazin.

        (Citează)

  4. Cumva Mega Image e cel mai scump magazin din România? Sau nu ați verificat? Măcar de curiozitate.

      (Citează)

    • Nu, nu mai este cel mai scump magazin din Romania. Este mai ieftin decat majoritatea magazinelor sau buticurilor de cartier si la multe produse au preturi similare cu Lidl sau Kaufland. In plus, au cea mai variata gama de produse raportat la alte supermarket-uri de aceeasi dimensiune.
      Oricum, faptul ca se deschid din ce in ce mai multe arata ca au succes si ca oamenii prefera sa mearga maxim 500 de metri pana la un Mega Image pentru cumparaturi rapide, decat sa mearga 2-3 km pana la primul hipermarket.

        (Citează)

    • E mai scump per total, desi la anumite produse de baza incearca si ei sa tina preturile aliniate la Lidl, Kaufland, Carrefour. In ultima vreme au inceput sa traga tare cu reduceri, pe modelul Lidl, sper ca au inteles ca nu merge modelul lor de afaceri (magazine de proximitate, pentru lenesi sau ocupati, cu preturi mari) intr-o tara ca Romania. Au nu stiu cate sute de magazine, dar nu sunt nici in top 5 ca cifra de afaceri.

      Eu iau diverse de la Mega, dar numai daca-mi convine pretul. De exemplu, painea cu cartofi feliata de la Vel Pitar este mai scumpa cu 1 leu decat la alte magazine din zona mea. Pepsi si Coca Cola mai scumpe cu 80-90 de bani decat la un minimarket de cartier. La brutarie o mini ciabatta din aceea patrata, e 1,4 lei, la alte supermarketuri e la jumatate de pret. La mezeluri e jale, scumpe si proaste. M-am fript o data cu o bucata de slanina: era frumoasa pe afara, rosie de la boia, am cumparat-o desi era cam scumpa. Acasa, sa mananc din ea – numai grasime gretoasa. Nici macar afumata sau fiarta nu era.

        (Citează)

    • @Kopa_Kopan, Mega Image sunt concentrati in special pe Bucuresti (70-80% din magazine), in alte orase avand o prezenta limitata. Daca se face un calcul pe Bucuresti, s-ar putea sa intre in top 3 ca cifra de afaceri.

        (Citează)

  5. O sa il distruga pe cel cu Mini Marketul din dreapta lui…ii dau maxim 3 luni dupa deschiderea MI…

      (Citează)

  6. “Ar merge făcut și un Lidl în parcarea blocului și un Carrefour subteran, de ce nu?”

    Din surse, se pare ca o sa apara un Lidl, la noua piata Norilor ( impreuna cu piata desigur).
    P.S- la noul Shop&Go pozat de tine e acelasi “patron” de la cel de pe colt din C.R. Motru 14.

      (Citează)

  7. pe soseaua pantelimon, de la parcul florilor pina la cora pantelimon sunt vreo 5 mega si vreo 5 profi. + vreo 2-3 magazine de mincare, dar nu de cartier. + vreo 2-3 magazine de producator ….
    cind ma trimite “cineva” la cumparaturi nici nu mai stiu numele magazinului de unde am cumparat.
    cred ca am ajuns in situatia in care sa fie mai multe magazine cu mincare decit banci si pacanele la un loc !!!

      (Citează)

  8. Pe Zizin este un Mega Image vis-a-vis de un Shop & Go: https://goo.gl/maps/gpS638NDBRS3QBBX8

      (Citează)

  9. Nu e obligatoriu sa scoata mini marketul din afaceri. Mega Image e un magazin scump, iar Shop & Go chiar un pic mai scump. Deci, daca patronul de la market isi vede de treaba lui si tine preturile la un nivel acceptabil, nu-l pot scoate din afaceri.

      (Citează)

    • Mini marketul ala o sa reziste doar daca are un nucleu de clienti fideli carora le vinde produse “pe caiet”. Altfel, nu sunt sanse sa faca fata unui magazin care face parte dintr-un lant mare si care achizitioneaza produse de la furnizori la preturi mult mai mici.

        (Citează)

  10. Aveam în jurul meu mici nimi marketuri unde mereu când mă duceam, “doamnele” de acolo nu prea aveau timp și erau nervoase destul de des pentru că le deranjez.

    După venirea corporațiilor calitatea atât a mărfii cât și a atitudinii s-a îmbunătățit major.

    Și ca exemplu, în orașul de hipsteri din Ardeal, până la venirea Mega Image te lua durerea de cap în supermarket deja de când te uitai la rafturile de vin de cât de proaste erau :) Dar mă rog, acolo se bea pălincă și alte finețuri :)

      (Citează)

    • Si in Bucuresti era acelasi lucru. Toate vanzatoarele de la magazine erau acre, nesuferite si se comportau de parca iti faceau un serviciu. Dupa aparitia Mega Image si a altor lanturi de magazine de proximitate, totul s-a schimbat. Vanzatoarele au devenit mai simpatice, au reusit sa gaseasca bani sa-ti dea rest (desi inainte niciodata nu aveau marunt si rotunjeau sumele sau cel mult iti dadeau o lama de guma Orbit).

        (Citează)

  11. Andrei G:
    Nu, nu mai este cel mai scump magazin din Romania. Este mai ieftin decat majoritatea magazinelor sau buticurilor de cartier si la multe produse au preturi similare cu Lidl sau Kaufland. In plus, au cea mai variata gama de produse raportat la alte supermarket-uri de aceeasi dimensiune.
    Oricum, faptul ca se deschid din ce in ce mai multe arata ca au succes si ca oamenii prefera sa mearga maxim 500 de metri pana la un Mega Image pentru cumparaturi rapide, decat sa mearga 2-3 km pana la primul hipermarket.

    Mă, tu lucrezi la Mega? :))

      (Citează)

  12. Si ce e rau in faptu ca sint multe? A, omoara micile magazine de cartier. Pai, poate se reorienteaza si patronasii acestora si fac mai mult decat sa ia apa cu 1 leu din metro si apoi sa ti-o vanda tie cu 5 lei. Zic si eu.
    Dincolo de asta, stiu destule magazine de cartier care rezista chiar daca sint inconjurate de “vampiri” d-astia gen lidl, kauf, profi, mega, cora etc. Si rezista de ani de zile. Asta e concurența, n-ai ce face.

      (Citează)

  13. Ala cu minimarket , daca ajunge non-stop va traii mult si bine. Va face chiar si profit.

      (Citează)

  14. Langa scara mea e un Mega Image. Langa el sunt 3 mini-marketuri care rezista de cativa ani buni. Sunt destui oameni care nu intra in mega, ci prefera sa cumpere de la astea mici, din diverse motive, dintre care cel mai des e ca la mega mai mereu e coada.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus