un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Seriale: The Witcher sezonul 2 (Netflix) este reușit

22 Dec 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

28 comentarii

Sezonul 2 din The Witcher este bun. Primul sezon a avut și momente de umplutură, character building putem să le spunem sau care dădeau prea lent detalii despre cum s-a ajuns în situația din prezent în serial.

Al doilea sezon este doar acțiune și mi se pare că pune întreg serialul pe calea spre povestea sa mare. Aflăm în sfârșit care-i treaba cu Cirilla și puterile ei misterioase, este mai clar cine sunt personajele negative sau ce interese are fiecare parte. Mai sunt și destule mistere rămase pentru sezonul 3, desigur, dar per total mi-a plăcut sezonul 2. I want more! Și sper să nu treacă tot doi ani până la noi episoade.

Nu-s multe de spus dincolo de asta, de fapt. Sezonul 2 o face pe Yennifer mai umană, pe Ciri mai matură și pe elfi mai assholes. Geralt este tot misterios și tăcut, bardul cam lipsește. Se moare mult. Atenție la penultimul episod, acolo este o scenă poate prea violentă, lentă și detaliată în violența ei, pun pariu că va genera un scandal cum n-am mai avut de la unele episoade de Game of Thrones. Scenariștii au decis pentru acest sezon, practic, să-l facă mai violent și să reducă nuditatea la maxim 5 secunde în total.

Dar nice, se conturează o serie ce poate fi lungă și bună.

S-a terminat și Lost in Space, sezonul 3 a fost lansat pe 1 decembrie de Netflixx. Cred că l-am văzut tot în două zile. A fost așa și așa. A terminat povestea, a rezolvat personajele, l-am urmărit cu plăcere, dar de câteva ori s-a și pierdut în plot holes și scene neverosimile. N-a ajuns la nivelul primului sezon, dar na… a spus o poveste, a încheiat-o, next.

    28 comentarii

  1. Si Star Trek e bun de cand e la Paramount..
    https://www.radiotimes.com/tv/sci-fi/star-trek-discovery-season-4-release-date/amp/

    1883 e si mai bun..

      (Citează)

  2. Nu stiu, mie mi s-a parut boring sezonul 2. Nu am putut trece de ep. 5. Prea multa vorbarie. Ok, world / character building, dar pt mine e prea mult, se pare ca nu ma intereseaza atat de mult lumea Witcher :-))

    PS vedeti ca a aparut Matrix la chm chm magazinul de inchirieri

      (Citează)

    • Yay, radarr si-a facut treaba cu matrix.

        (Citează)

    • nu ca as folosi asa ceva, dar eu l-am setat sa imi dea email
      :-))

        (Citează)

    • Ma uit la matrix acum. Review-ul meu de om care considera primul film ca fiind in top 5 all-time movies si caruia i-au placut sequels, e asta:

      Daca e sa vedem vreo parte buna in pandemie, e ca e lockdown acum in Olanda, deci cinema-urile sunt inchise. Asta probabil va salva multi oameni de la moarte prin plictiseala.

        (Citează)

    • I concur :-)
      Speram sa nu il vad iar pe Neo “luptandu-se” cu un miliard de oameni, dar evident nu s-a putut.

      Cred ca ma las de filme ca ceva se intampla: ori am imbatranit eu, ori pur si simplu nu se mai fac filme… hai sa nu zic “bune”, ci “pe placul meu”.
      Either way, pt mine a ajuns sa fie pierdere de vreme.

        (Citează)

    • Hai ca au aparut si chestii bune anul asta. Dune, Spiderman (care am auzit ca e misto). Si, desi e miniserie nu film, cel mai tare lucru vazut in ultimii ani – Arcane.

        (Citează)

  3. Nu mi s-a părut interesant așa că nu o să mai urmăresc sezoanele viitoare.

      (Citează)

  4. Nu mai are nicio treba cu cartile

      (Citează)

    • Mie îmi a plăcut enorm sezonul 1 dar sezonul 2 este o dezamăgire enormă… Da sunt scene de luptă poate mai multe dar și enorm de multe momente plictisitoare. Pe scurt nu cred că o să mai mă uit la următoarele sezoane..

      Dacă te uiți la ce zic fanboys acolo e și mai rău

        (Citează)

    • Nici jocurile nu au prea avut treabă cu cărțile și tot au făcut o treabă excelentă.
      Netflix va distruge și această franciză, mark my words.

        (Citează)

  5. “se conturează o serie ce poate fi lungă și bună.” – am inteles ca Henry Cavill s-a accidentat si era chiar in pricol sa fie schimbat din serial …

      (Citează)

  6. Rezumat la Witcher sezonul 2: omoram un monstru pe episod, in rest ne plimbam cu calul inainte si inapoi. De ce atata vanzoleala? nu conteaza. Cam asta am inteles. Nu pot sa zic ca nu mi-a placut, vizual a fost foarte placut, pe penuaria asta de seriale a fost bine venit. Mai slab decat sezonul 1, dar oricum peste ultimele sezoane din Casa de Manel.

      (Citează)

  7. Nu cred ca am vazut acelasi serial, lol

      (Citează)

  8. Dupa primul sezon de Witcher, am citit toate cartile.

    Sezonul 2 ia unele chestii din carti (conjunction of the spheres, puterile lui Ciri, cealalta lume), dar duce ideea unde vor producatorii, nu dupa carti. Inteleg ca nu putea fi la fel ca si cartile ca atunci nu avea sens sa il urmaresti. Dar mi s-a parut plictisitor la greu, plus ca m-a surprins neplacut ca a avut asa putine episoade.

    Poti sa il vezi cu butonul de fast forward la indemana, ceea ce mi-a lasat un gust amar, la cat l-am asteptat.

    Am urmarit si eu Lost in Space, dar sezoanele 2 si 3 n-au avut nicio treaba cu primul, au fost lungite pana la enervare, m-am lasat de vreo 5 ori de el si l-am reluat cand am vazut ca nu am alte seriale la indemana pe Netflix si hdd-ul cu filelist era gol.

      (Citează)

  9. Praf rău acest sezon 2, plictisitor. Sper să nu mai toarne un sezon 3 că nu am deloc speranțe că ar mai drege busuiocul.

      (Citează)

  10. Ce e asa bun la S2, au avut o fucking carte de urmat, au urmat o laie…
    Vorba cuiva, cu calul inainte si inapoi sau chiar asa cum a zis alt comentator , am si dat fast forward la unele faze fara sa pierd nimic.
    E ditamai lore-ul witcher , dar nuuuu hai sa facem cum vrem noi.
    Dezamagitor total.

      (Citează)

  11. macar urca calul pe sopron? sau doar il plimba pe pamant?

      (Citează)

  12. Witcher e genul de serial care te face sa te gandesti ca nu ai chiar asa mare nevoie de Netflix. Ca poate ar fi bine sa iei o pauza si sa pui dracu’ mana pe o carte seara.
    Nu pricep de unde nevoia asta bolnava de violenta si sex in filme care sunt pana la urma niste povesti pentru copii.

      (Citează)

  13. Sezonul 1 chiar a fost facut bine, naratiunea era cumva in sync cu cartile.
    La 2 incearca sa faca din el un fel de GOT facut de netflix.

    Stefan:
    Mie îmi a plăcut enorm sezonul 1 dar sezonul 2 este o dezamăgire enormă… Da sunt scene de luptă poate mai multe dar și enorm de multe momente plictisitoare. Pe scurt nu cred că o să mai mă uit la următoarele sezoane..

    Dacă te uiți la ce zic fanboys acolo e și mai rău

      (Citează)

  14. Who’s Yennifer??

      (Citează)

  15. Mie mi s-a părut un serial fantasy foarte entertaining. Sigur, faza cu alt episod alt monstru mi-a adus aminte puțin de serialele cu Hercule sau Xena de pe vremuri. Însă Whitcher are o poveste mai închegată în spate, iar eu care nu am citit cărțile sunt chiar curioasa sa vad ce se întâmplă mai departe cu personajele. Sunt convinsa ca serialul nu e la fel de bun precum cărțile, pt ca nici un film nu e vreodată.

      (Citează)

  16. N:
    oricum peste ultimele sezoane din Casa de Manel.

    foarte buna asta cu casa :)))

      (Citează)

  17. Singurele filme excelente fantasy de care mi-amintesc au foste seria Ghibli ,a japonezului Myazaki, “Golden Compass”, “Legend of the Seeker” si partial “Shannara Chronicles”.
    Un serial exceptional din zilele noastre e coreeanul “Arthdal Chronicles” si cam atat.

      (Citează)

  18. Mi-a placut sezonul 2. In anumite secvente imi aduce aminte de GOT, inclusiv “design”-ul dragonilor, dar in rest este reusit.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus