un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 26 decembrie 2021

26 Dec 2021  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

Case vechi demolate în București în 2021. Măcar au fost mai puține ca în 2020. Nu înțeleg însă de ce sunt unii nostalgici după platforma IMGB. Ce cred, că o va vizita lumea? Că poate deveni muzeu?

A doua cea mai înaltă clădire din lume este acum în Malaezia. Bine, are ditamai catargul în vârf.

Ce țară nu ar vizita lumea. Nu știam că Egiptul este periculos pentru femei.

30 de ani de la demisia lui Gorbaciov. Un eveniment istoric și ce a însemnat el pentru planetă.

KFC este o tradiție de Crăciun în Japonia și cum s-a ajuns la asta. Probabil de la reclamele cu Aproape-Crăciun.

De ce Billionaire’s Row din New York este pe jumătate gol:

Fundamental Attribution Error. Când motivezi comportamentul cuiva bazat pe personalitatea sa, nu pe circumstanțe sau alte motive. De aici se ajunge la altă situație: pe noi ne judecăm mai mereu în funcție de situație, că o cunoaștem intim, dar despre alții presupunem direct caracteristici morale. Când cineva îți taie calea, este pentru că-i cretin. Când tai tu fața cuiva în trafic, este pentru că trebuia să faci dreapta la prima și nu te-a lăsat nimeni și hai că n-a fost mare lucru, nu mai claxona.

Conceptul de oraș de 10 minute. Se pregătește unul în Seul.

Ceasuri de vedete, ediția acestei săptămâni. Patek Philippe a fost popular.

De ce regretă unii părinți că au copii. Interesant cât de multe răspunsuri pleacă de la “am fost presați de familie să facem copii deși nu doream”.

Fotografii aproape suprarealiste ale anului. Lordi s-a vaccinat cu stil.

Top 20 guitar solos of all time. Dincolo de asta, o listă de 20 de melodii foarte bune!

Fotografiile lui Helmut Newton.

Ce să vizitați în Pirinei în Catalunia. E mai mult decât Barcelona pe acolo.

Meme-uri de Crăciun. Meme-urile anului.

    17 comentarii

  1. 1. Legat de IMGB: era de multa vreme in pierdere, un ditamai mastodontul inutil. Se vor construi blocuri si/sau spatii comerciale, ceea ce va aglomera si mai rau zona Popestiului.
    2. “De ce regretă unii părinți că au copii.” – cred ca generatia decreteilor a fost cea mai puternic lovita de “neiubire” si indisponibilitatea emotionala a adultilor care, la randul lor, erau complet disfunctionali. Din pacate, anumite tipare s-au perpetuat inclusiv in randul generatiilor actuale, in forme ceva mai diluate. Faceti copii doar daca aveti suficiente resurse de timp, energie si iubire, nu ca sa va umple golurile din viata sau ca sa va simtiti impliniti (nu asta e menirea si responsabilitatea lor, sa va implineasca pe voi, ca adulti).

      (Citează)

    • Nu prea era in pierdere IMGB-ul, doar ca cererea la nivel global a scazut, iar Doosan au ales sa inchida uzina din Romania si sa transfere toate comenzile pe care le mai aveau catre uzina din Coreea.

        (Citează)

    • Aia a fost afacerea lui Născase, să dai la fier vechi, pe 800k usd, o platformă industrială unde numai presa de turele de tanc (singura din sud-estul Europei) valora 2 milioane USD. Acum (încă) o folosesc cehii din plin.
      Nu, nu sînt nostalgic după combinatele unde poporul muncea doar ca să nu aibă timp de gîndire, dar multe din astea puteau fi modernizate.
      Tot afacerea lui Nascase, combinatul de zahar (din sfeclă) de la Tătăranu, numai inox alimentar, construit în 3 ani, funcționat un an și demolat în 3 luni pentru export inoxul la turci.

        (Citează)

  2. Nimic despre lansarea James Webb? Nu am nici cea mai mică tangență cu ingineria în general , dar sunt fascinat de ce tehnologie e în spatele telescopului și mai ales ce pariu imens e.

      (Citează)

  3. Orașele astea de 10 minute sunt de fapt niște enclave ce te țin captiv. Atâta timp cât nu te deplasezi cu mașina, timpul ăla nu este deloc pierdut atâta timp cât nu depășește în total 60-75 min. Am citit sute de cărți făcând naveta cu trenul.

    Doar condusul este practic o pierdere de timp.

      (Citează)

  4. Da, în Egipt erau destul de agresivi unii dintre ei cu glume și chiar luat de mână nevasta, care e blondă.
    În resort nu există nici cea mai mică problemă, dar dacă ieși la plimbare se întâmplă situații de genul.

      (Citează)

    • Să vezi cînd faci noaptea drumul Port Said – Cairo sau Damietta – Cairo cu șofer de taxi drogat… Și de 2 ori aceeași chestie.

        (Citează)

  5. Nu vad care ar fi minciuna despre pui. Doar nu toti americanii mancau curcan de Craciun. Manca cine isi permitea. Puiul este mai ieftin, mai accesibil, mai simplu de gatit. Omul respectiv trebuie felicitat ca a reusit sa construiasca o ‘traditie de Craciun’ intr-o tara care nu are nimic de-a face cu crestinismul. Un afacerist adevarat. Plus ca sunt convins ca japonezii stiu de mult chestia asta, doar ca nu le pasa…

      (Citează)

  6. Nu înțeleg însă de ce sunt unii nostalgici după platforma IMGB. Ce cred, că o va vizita lumea? Că poate deveni muzeu?

    Putea ramane o intreprindere cu foarte multe locuri de munca de oferit. Nu sa trebuiasca sa pleci din tara ca sa iti castigi un ban decent si greu muncit prestand munci low end in Occident, doar pentru ca intreprinderea a fost falimentata pentru a lasa loc speculei imobiliare si constructiei de moluri (mall-uri).

      (Citează)

    • Adevărul e că nu sunt locuri de muncă în București. De aceea avem doar 4 milioane de locuitori, nu ca pe vremea când funcționa imgb și aveam 1.8 milioane.

        (Citează)

  7. cred ca ionp se referea la locuri de munca unde se produce ceva. daca te uiti in jur nu producem mai nimic, doar servicii, distributie, reasamblari, etc. nu trebuie sa ma crezi, o spune balanta comerciala a tarii.

      (Citează)

  8. IonP: Putea ramane o intreprindere cu foarte multe locuri de munca de oferit.

    …si productia o vindeai…unde?!

      (Citează)

    • la imgb se produceau lozinci de genul ”timpul trece, leafa merge”

        (Citează)

    • @miluch, cred ca va contraziceti degeaba. Discutiile astea despre IMGB trebuiau sa aiba loc in 1997 cand uzina a fost privatizata.
      Acum, cand a foat inchisa definitiv, statul nu a avut niciun cuvant de spus.

        (Citează)

  9. Cand ai vad pe aia cu motivele lor stupide de ce au facut copii, imi vine sa mor pe interior. Altii incearca si nu reusesc ca myself si trebuie sa se impace cu ideea asta si alti sunt batuti in cap.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus