un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 25 noiembrie 2021

25 Nov 2021  ·

ȘTIRI  ·

9 comentarii

Cadillac Lyriq, primul SUV electric al mărcii:

    9 comentarii

  1. LOL, cica sunt OK. :)) De ce n-ar fi? Dar nu credeai ca doar PCG, eMAG si Finestore exista pe lumea asta? :))))))) Internetul e mai mare de atat.

    Maine poimaine descoperi si Amazon sau AliExpress. :)))

      (Citează)

    • @Louis, de multe ori magazinele astea din China nu sunt in regula. Si este bine cand cineva iti confirma ca a facut 1-2 achizitii de acolo si totul a fost in regula. Pentru ca spre deosebire de un magazin din Romania, daca ai fost pacalit de un magazin din China, nu ai cui sa te adresezi pentru a recupera banii.

        (Citează)

  2. nu au facut un miliard de euro asa ca au zis “dolari”. lol.

      (Citează)

  3. Deci -1 sanse sa se stabilizeze preturile RCA.

      (Citează)

  4. Asa m-am plictisit sa se laude retailerii cu CA, care e complet irelevanta in domeniul asta, profitul e singurul care conteaza. Daca eu maine cumpar 10 case cu 99k EUR fiecare si le vand cu 100k fiecare, pot sa ma laud cu o CA de 1 milion de EUR, dar ce relevanta are asta cand marja mea a fost de 10k? La fel si la emag, or fi avut ei CA de 1mld, dar m-as mira ca profitul real sa fie mai mare de 10%. Dar deh, 1mld suna bine…

      (Citează)

    • La prestatorii de servicii spre exemplu e relevanta CA, pt ca costurile lor pot sa fie si de 10-20%, in functie de domeniu, dar in retail marja poate sa fie si de 20-30%, din care daca mai scazi si costurile ajungi cu un profit de nici 10%, in functie de domeniu… Mai ales ca emag comercializeaza produse de brand (ok, unele mai bune, altele mai proaste), nu produse de pe Aliexpress, si atunci nu au loc de o marja prea mare…

        (Citează)

    • Da, marja de profit este destul de mica raportat la cifra de afaceri in cazul unui magazin precum Emag. Dar atunci cand te duci la banca sa ceri un credit pentru extindere, principalul criteriu analizat este cifra de afaceri. Daca ai un cashflow mare, inseamna ca-ti permiti sa rostogolesti creditele/datoriile pana cand te extinzi suficient de mult incat sa ajungi la un profit confortabil.

        (Citează)

  5. In cazul emag CA e importanta ca dimensiune a cotei de piata si a adoptiei in randul oamenilor a cumparaturilor online in mod extensiv si/sau intensiv.

    Aici ar fi interesant de stiut procentul de crestere a CA dar si a numarului de utilizatori versus alte trimestre.

      (Citează)

    • Interesant punct de vedere, nu m-am gandit la asta. Din pacate insa dimensiunea pietei nu este calculata si facuta public oficial, deci nu stim ce cota de piata are de fapt.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus