un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un stâlp singuratic la Universitate

9 Nov 2021  ·

AUTO  ·

20 comentarii

La Universitate, vizavi de Colțea, s-au pus prin vară niște stâlpi, vreo 10 la număr, care delimitau benzile de intrare în pasaj de cele care continuau pe deasupra sa. Scopul lor era să te forțeze să te înscrii din timp pe benzile de pasaj, nu să depășești coloana oprită la semafor și să te bagi ca mârlanul în față.

Stâlpii aceia au rezistat foarte bine… pentru câteva zile. Au fost treptat rupți toți. Mai este unul singur acum.

Ce credeți că se va întâmplă? Va zice primăria “eh, noi am făcut treabă, asta e” sau va zice “s-au rupt? ia să punem atunci unii din metal!”?

    20 comentarii

  1. Stalpii aia erau foarte greu de vazut mai ales noaptea cand ploua. Inainte sa puna stalpi de demarcatie, ar trebui ca Primaria sa traseze mai bine benzile ca sa si vezi ceva.
    Acum ai niste benzi intre care nici nu iti dai seama daca este linie continua sau discontinua si apoi apar niste stalpi. Nu cred ca a intrat nimeni intentionat in ei, chiar daca sunt de plastic, pur si simplu nu i-au vazut. Asa ca solutia cu stalpi de metal nu va face decat sa genereze niste accidente.

      (Citează)

    • Nu ai ce cauta pe strada cu masina daca nu vezi stalpii aia. De aia ai examen medical, sa se asigure printre altele ca nu esti chior. La fel motivezi si ca n-ai vazut un copil pe strada? Marcajul se vede clar in poza din articol, e linie continua.

        (Citează)

    • @MihaiDB, nu te uita la poza facuta pe timp zi, uita-te la poza facute noaptea apoi adauga la asta si putina ploaie.
      Dar na, probabil la fel ca tine gandesc si oamenii de la Primarie. Primesc cate o reclamatie de genul asta si se mint ca totul este vizibil, iar cel care a facut reclamatia este chior.

        (Citează)

    • Repet, nu ai ce cauta la volan daca ai probleme de vedere si nu vezi un stalp in mijlocul drumului. Si din pct meu de vedere ar trebui niste stalpi metalici acolo sau separator de beton, astia de plastic au fost rupti de zmeii care crapa daca se incadreaza din timp.

        (Citează)

    • @MihaiDB, nu stiu ce este in mintea ta de crezi ca cineva prefera sa loveasca un stalp (chiar si de plastic) decat sa mearga putin mai in fata si sa forteze acolo intrarea pe banda.
      Cel putin avem noroc ca nu lucrezi la Administratia Strazilor.

        (Citează)

  2. Unde se monteaza stalpi d-astia flexibili ar trebui random cam 10% sa aiba teava de otel in ei, sa mai filtreze din tarani. Daca a ramas ceva bun dupa duamna firea, sunt gardurile de la tramvai, care au luat cu ele cateva suflete ratacite direct de pe ulita in Bucuresti.

      (Citează)

  3. Băi, eu ca om care conduce în București de vreo 12 ani și trece extrem de rar prin zonă/pasajul ăla, în 50% din situații uit că se intră prin dreapta, deci nu e neapărat să fie mârlani cei care „depășesc coloana”. Ce-i drept, eu dacă ratez intrarea mă duc pe la suprafață, că mi se pare de porc să încurc circulația, dar na… :D

      (Citează)

  4. Marcajele ar trebui sa fie cu vopsea galbena, nu alba – asta alba si cand e pusa noua, abia se vede noaptea, cred ca vineva a vandur vopsea normala in loc de din aia fosforescenta.

    Si stalpii de metal sau puse separatoare de sens de tip Jersey (cum sunt alea de pe DN-uri ca si idee).

      (Citează)

  5. Ne explică dl. primar general cu fiecare ocazie: nu sunt bani.
    Bine, presa o arde trendy cu vaccinul, nimeni nu îl întrebă cum de salariații fără obiectul muncii continuă să își ia salariile și să se plimbe cu Dusterele de serviciu unde au chef.

      (Citează)

  6. speedy.gonzales

    09/11/2021 la 1:53 PM

    la noi trebuie pusi parapeti de beton, doar aia ar rezista ca sunt mai tari decat masinile.

      (Citează)

  7. Camere de supraveghere sunt sigur in zona. De ce nu se urmaresc filmarile pentru a se vedea cine a rupt acei stalpi si sa le trimita nota de plata acasa plus un dosar pentru distrugerea bunurilor statului. Poate asa ii mai linisteste pe smecherasi.

      (Citează)

  8. Niste borduri tip mausoleu ca in S4 ar merge :))

      (Citează)

  9. Era cat pe aci sa intru in el intr-o seara cand era asfaltul ud. Pur si simplu nu se vede, mai ales ca acolo iesi din sens si trebuie sa fii super atent la cum te incadrezi pe banda.

      (Citează)

    • Nu ai vazut ce spune @MihaiBD mai sus? Ca daca nu vezi stalpii aia esti chior si probabil ar trebui sa te duci la Politie sa predai permisul.

        (Citează)

    • Mai zic inca o data, a treia: nu ai cum sa nu vezi stalpul ala. Nici nu stiu de ce am pretentii de la cineva care crede ca acolo e un sens giratoriu.

        (Citează)

  10. MihaiDB:
    Mai zic inca o data, a treia: nu ai cum sa nu vezi stalpul ala. Nici nu stiu de ce am pretentii de la cineva care crede ca acolo e un sens giratoriu.

    Exact, nu ai cum sa nu vezi stalpul GALBEN cu 2 accente reflectorizante pe el. Astia care nu il vad cred ca is la vreun film pe telefon in timp ce conduc sau viteza mare. Ca altfel nu ai avea cum sa nu il vezi indiferent de situatie. Si pe ceata deasa + ploaie si ce mai vrei tu se vede atata timp cat cu cap sau ai ochi buni. Dar no, asa e la noi. Nu poti avea pretentii.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus