un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Spotify permite creatorilor români să ofere podcasturi contra cost

18 Nov 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Spotify a activat astăzi opțiunea creatorilor români de a oferi podcasturi contra cost.

Acțiunea se desfășoară prin Anchor, care-i o companie a Spotify. Anchor se ocupa de la început cu podcast-uri, iar Spotify a cumpărat-o pentru asta. Podcasturile publicate în Anchor apar și în Spotify și, de altfel, eu nu știu vreo metodă de a uploada direct în Spotify.

Practic, Anchor a activat opțiunea ca și creatorii din România să ceară bani pentru accesul la podcast-urile lor. Banii se pot da direct în Spotify, desigur. Asta înseamnă că creatorii pot seta acces per-pay la toate podcasturile sau doar la anumite episoade, după dorința fiecăruia, cu ce sumă vor ei. Este practic o posibilitate în plus de monetizare.

Sper, cu această ocazie, că mai mulți creatori de podcasturi vor folosi nu doar Patreon, ci se vor muta și în Spotify. Trebuie doar să uploadeze fișierul audio în Anchor și să bifeze și share-ul către Spotify și asta e tot, pot cere apoi bani pentru acces.

Anunțul este aici, partea de monetizare aici.

    7 comentarii

  1. @Radu te-ai gandit sa incepi o podcast despre tehnologie? Discutat pe diverse subiecte etc?

      (Citează)

    • avea ceva video podcast, da’ s-a lasat pentru ca avea 15 views. si nici nu cred ca mai are timp acum.

        (Citează)

    • Da, dar e complicat. Nu sunt foarte decis dacă un podcast trebuie să fie făcut în 2-3 persoane sau de unul singur. În plus, de la distanță este dificil, software-urile de chat nu sunt așa bune pentru înregistrat clar și la nivel egal vocea participanților.

      Trebuie găsită o formulă suficient de diferită de blog, dar care să fie și de interes. Încă nu am găsit-o.

        (Citează)

  2. Oare sunt singurul care uraste podcast-urile in Spotify? Le consum deja prin Pocketcasts, nu am nevoie de ele in Spotify. Ma enerveaza cand deschid Spotify si, la gramada cu albumele si playlist-urile, sunt si podcast-urile. Plus ca daca fac greseala sa dau play pe vreunul (chiar din greseala sau din curiozitate), algoritmul pe urma imi umple homepage-ul numai cu sugestii de podcast-uri.

    Spotify face push masiv pe podcast-uri, dar eu vreau doar sa imi ascult muzica favorita si sa descopar muzica noua, nu sa ma umple cu discutii si, in curand, audio books. Poate trec pe Tidal.

      (Citează)

  3. Poti pune pe Spotify folosind un distributor (distrokid, tunecore,amuse,etc)

      (Citează)

  4. Eu le ascult pe aplicatia de la apple, mai intru pe spotify pentru podcastul care e doar acolo. Cele de pe youtube daca nu au varianta audio nu sunt podcasturi.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus