un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Fitbit Luxe chiar arată ca o bijuterie

4 Nov 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Am văzut o brățară smart Fitbit Luxe. Este superbă.

Varianta clasică arată foarte finuț, este deja o bijuterie și i se potrivește bine numele Luxe. Carcasa este foarte frumos rotunjită, lucește exact cât trebuie, trackerul este ușor și discret la o încheietură feminină.

Eu am văzut însă varianta făcută în colaborare cu Gorjana, care în ciuda numelui nu vine din Gorj, ci este un producător american de bijuterii de prin California. Acest model include în cutie o brățară siliconică roz, subțire și plăcută la aspect și ea, plus o brățară aurie de la Gorjana, cu zale ceva mai mari. Se montează ușor, sunt două cleme de desfăcut, și poate fi și ajustată la mărime.

Cu această brățară aurie (nu știu dacă este inox aurit sau doar vopsit în auriu), chiar arată ca o bijuterie. Mi se pare că Fitbit a avut o idee excelentă ducându-se pe această nișă și momentan nu cred că-i poate urma cineva. Nu-mi închipui un Mi Band intrând deodată pe această nișă, iar Apple rămâne la ceasuri.

Nu-i fac vreun review, am văzut-o câteva minute și atât. Este un smart tracker. Măsoară pașii, pulsul, somnul, arată notificări din telefon, un update recent a adăugat și SpO2. Are un ecran color foarte mic, acesta este dezavantajul ei principal, dar așa este un smart band; cine vrea ecran mai mare, se duce la un smart watch. Dacă vreți review-uri, citiți pe Engadget, Ars Technica, CNET.

Fitbit Luxe clasic costă 669 lei la eMAG. Varianta Gorjana costă 909 lei. Posibil să apară și la Black Friday prin oferte, caz în care ar putea fi chiar un cadou bun pentru o femeie care-și dorește un tracker discret, arătos și care se potrivește cu alte accesorii.

    10 comentarii

  1. “Așa este un smart band” – well, nu chiar. Daca te uiti la Mi Band 6 sau Huawei Band 6, au ecrane faine, cu margini destul de subtiri, de jur imprejur. Cat de greu poate fi sa bagi un Mi Band 6 intr-o carcasa din asta aurie sau una finut facuta? Cred ca nu foarte greu. Probabil ca fiind Fitbit are un tracking super bun si senzori mai ok, dar altfel mi se pare foarte scumpa.

      (Citează)

  2. Aia cu bratara aurita, chiar pare genul pe care la-i purta la o nunta in dolj, sau la plaja ca baietii: https://www.timesnewroman.ro/wp-content/uploads/2020/07/tigani_aur_gat_plaja.jpg

      (Citează)

    • @Boris: Este “L-ai purta” nu “la-i purta”. Este “a-i purta” cand te referi la ganduri nasoale, gen a-i purta cuiva sambatele.

        (Citează)

  3. Atenție la SpO2, la Fitbit măsurarea se face doar pe perioada in care dormi, nu e “live”. Dacă va interesează asta, nu luați fitbit.

      (Citează)

  4. Huawei are bratari la 180 de lei la fel de aratoase si mai bune.

      (Citează)

  5. E un musthave. Plus un capac de roata atarnat de-un lant la gat si e fix ce trebuie.

      (Citează)

  6. OpuleNTA își spune cuvântul…
    La 200 de Euro îți iei un smartwatch cinstit..
    Dar noa..exista și piață pentru așa ceva

      (Citează)

  7. Eu astept sa-l cumpar ca cadou cand or face zaua mai mare :))))

      (Citează)

  8. Am tot auzit, dar n-am purtat niciodată.se poate conecta cu google fit? Ceas bănuiesc că are. Mersi :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus