un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 21 noiembrie 2021

21 Nov 2021  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

De ce rușii spun vokzal la gară. Ce-mi place cum limbile au influențe nebănuite.

La tribunal, Marvel a susținut că X-Men nu sunt oameni, ci monștri. Pentru taxe mai mici la jucării. Asta este amuzant pentru că subiectul comicsurilor și filmelor este cum mutanții sunt, de fapt, tot oameni.

În 2100, cele mai mari orașe din lume vor fi în Africa. Va fi singurul continent cu populație în creștere și probabil niște super-orașe foarte aglomerate. Nu că fotografiile de azi din articol nu sunt deja uimitoare, aș vrea să văd așa ceva cu ochii mei. Chiar nu știu cum se vor descurca în viitor, uitați-vă la aglomerația și mizeria din imaginile din prezent.

Se caută cadavrul lui Jimmy Hoffa. A fost o dispariție celebră în SUA, citiți aici despre Hoffa. Pe patul de moarte, cineva a spus poliției că știe de la altcineva că Hoffa ar fi fost îngropat într-un loc anume.

Anunțuri pasiv-agresive de prin lume.

Autoritățile investighează decesul  unui model din Los Angeles. A fost lăsată moartă în fața unui spital. O prietenă de-a ei, cu care ieșise în acea seară, a fost lăsată în comă în fața altui spital. Mister total cum, cine și de ce.

Ferrari Daytona SP3. Ediție limitată pentru colecționari cu mulți bani.

Despre Betty Crocker. Probabil ați auzit numele. Acum 100 de ani, o revistă a inventat o bucătărească.

OMS estimează că încă 500.000 de europeni ar putea muri de covid până în martie.

Izolarea sau singurătatea pot crește foarte mult riscul de demență. Și totuși România are cele mai slabe programe de socializare pentru bătrâni.

50 de fotografii din SUA secolului 19. Ce să zic, au progresat mult, deși se vedea de atunci startul industrializării puternice.

O copie rară a Constituției SUA s-a vândut cu 43 de milioane de dolari. Și n-au luat-o fanii cripto, ci un manager de fonduri de investiție.

Cineva a transferat 883 de milioane de dolari în bitcoin într-o singură tranzacție, între două wallet-uri anonime. Mă întreb dacă tremură un pic mâna când apasă Enter cu gândul că dacă apare vreo eroare, vreun bug.

Formula 1 din Qatar, la ora 16.

    7 comentarii

  1. Din ciclul Lucrul la Stat: Un imobil din orasul Iași, inclus în Lista Monumentelor Istorice încă din 1991 a fost preluat în toate ”actualizările” ulterioare (2004, 2010, 2015) cu codul IS-II-m-B-03902 desi a fost demolat în perioada 2010-2012 si locul a fost luat de o cladire noua. Imobilul nu a fost declasat și a apărut în continuare în lista ”actualizată” din 2015 deși la acea dată nu mai exista.
    https://www.facebook.com/traveltoiasi/photos/a.1708051326160905/2761264284172932/

      (Citează)

  2. Multe subiecte interesante. Mulțumesc!

      (Citează)

  3. ,,Ce sfat ați primit de la cineva și v-a schimbat viața” – https://www.reddit.com/r/Romania/comments/qveko9/ce_sfat_primit_de_la_cineva_va_schimbat_via%C8%9Ba/

      (Citează)

  4. 3. Sau Asia de sud-est. De pildă Balikpapan, unde autoritățile vor să mute capitala, Borneo fiind mult mai ”aerisită” ca Java și Sumatra. Dar de pe acum e aglomerație și mizerie și pe acolo. https://postimg.cc/gallery/7ZWsFSN

      (Citează)

  5. Excelent reportajul din WP vizavi de metropolele africane.

      (Citează)

  6. cum adica ai vrea sa vezi cu ochii tai ?

      (Citează)

  7. Nu prindem 2100 !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus