un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mai vreți o Tesla? Știu câteva parcate pe Splai

8 Oct 2021  ·

AUTO  ·

13 comentarii

La Dab Auto Serv de pe Splai, unde am dus recent Jeep-ul la revizia anuală, mai erau câteva Tesla Model 3 neridicate sau poate luate pentru vreun parc auto.

Tesla România a închiriat acolo câteva birouri și de acolo a livrat primele mașini. La 40-50 de mașini livrate zilnic, timp de vreo 5 zile (așa s-a zis la bârfă), s-a strâns o cantitate bună dintr-un singur foc. ZF vorbea de 800 de precomenzi înregistrate de la deschiderea reprezentanței locale.

Altfel spus, cred că Tesla are șanse să urce mult în topul mașinilor electrice înmatriculate în România. La final de 2020 erau 315 înmatriculate în România. Renault Zoe era pe la 1.436, BMW i3 avea 682 de mașini înmatriculate. Părerea mea este că vom vedea VW ID.3 crescând în topuri. Aflăm prin februarie, când Poliția publică parcul auto la final de 2021.

    13 comentarii

  1. In februarie o sa aflam ca Spring este pe primul loc… cică sunt peste 3000 de bucăți care așteaptă să fie livrate.

      (Citează)

  2. N-am nici o nevoie dar parca nu sunt prea frumoase.

      (Citează)

  3. O pretena taman a fost sunata de dealer ca e springu pe drum, tre sa soseasca intr-o saptamana.
    A dat comanda prin primavara sau ceva de genu. 7800 euro dupa toate reducerile.
    Abia astept sa le vad si sa citesc pareri ale posesorilor.

      (Citează)

  4. Coco Moll:
    In februarie o sa aflam ca Spring este pe primul loc… cică sunt peste 3000 de bucăți care așteaptă să fie livrate.

    Mereu ne-au placut chinezariile…..

      (Citează)

  5. Ce Jeep ai, vere?

      (Citează)

    • E sigur că Dacia Spring o să fie no.1 în top, sunt 150 de comenzi doar în Suceava, (și mii în toată țara), a mea ajunge în decembrie. Acum cu rentabilitatea nu e chiar așa ca-n filme.. stație de încărcare, trifazic ca să poți folosi o fază pentru stația monofazică, amenajare împământare nouă, etc.. plăteam benzina pe vreo 3 ani..

        (Citează)

  6. A fost cineva la test drive cu tesla? am completat acel formular prin primăvară și nimic până acum

      (Citează)

  7. f1:
    E sigur că Dacia Spring o să fie no.1 în top, sunt 150 de comenzi doar în Suceava, (și mii în toată țara), a mea ajunge în decembrie. Acum cu rentabilitatea nu e chiar așa ca-n filme.. stație de încărcare, trifazic ca să poți folosi o fază pentru stația monofazică, amenajare împământare nouă, etc.. plăteam benzina pe vreo 3 ani..

    La 7kw cu care încarcă nu-i trebuie stație, merge peste noapte și la priză normală

      (Citează)

  8. Laufer: La 7kw cu care încarcă nu-i trebuie stație, merge peste noapte și la priză normală

    7.4 kW e toată puterea pe monofazic pe o singură de 32A, păi ce fac, trebuie să am grijă noaptea să nu spele nevasta rufele sau vasele sau să nu bage ceva la cuptorul electric? Și mai trebuie să scot și frigiderul din priză noaptea..

      (Citează)

  9. mircea:
    Dau unfriend și ban pe viata la toți cu springu vostru, săracilor

    Mie nu, ca n-am Spring. Cu Passat 2.0 TDI rămânem prieteni?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus