un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 22 octombrie 2021

22 Oct 2021  ·

ȘTIRI  ·

8 comentarii

99.000 de doze făcute ieri, din care 62.000 prima doză.

    8 comentarii

  1. Ma asteptam sa aiba livrarea gratis la Freshful, ori ca promotie de lansare ori pentru genius.
    Preturile par comparabile cu cele de la Mega Image. Deci s-ar putea sa iesi mai ieftin cu Bringo, chiar si cu livrarea un pic mai scumpa.
    Dar e bine ca apar mai multe optiuni, pana la urma nu conteaza si nu poti sa controlezi daca dai 10-20 de lei in plus sau in minus.

      (Citează)

  2. Google si-a dat seama ca nu va mai putea sustine pentru mult timp taxele de 30% si ca daca nu face ceva, dezvoltatorii vor gasi metode sa isi vanda serviciile ocolind sistemul de plata din Play Store.
    Asteptam sa vedem raspunsul Apple. Vor scadea si ei comisionul sau vor risca sa fie obligati pe viitor sa permita instalarea de aplicatii din alte surse (fara sa mai fie exclusivitate din App Store).

      (Citează)

    • Vezi că se reveră doar la subscriptions acea reducere, nu și la one time purchase. E oarecum normal să facă asta pentru că e recurent acel comision. Apple au redus deja la 20% pentru micii developeri (explică ei pe undeva cine se încadrează), dar în afara jocurilor unde in app purchases sunt baza, cei ce fac apps pentru Apple nu erau nemulțumiți. Spuneau unii că primesc suport semnificativ și nu trebuie să-și bată capul cu conversia valutei și a altor reguli ce țin de fiecare țară unde se vând aplicațiile.

      E doar încă un semn că vin mai multe abonamente. Oarecum la fel era și până acum, că practic cumpărai un soft pe care îl puteai folosi x ani, apoi nu mai mergea licețierea sau nu mergea pe sistemele noi de operare – deci dacă împarți prețul de achiziție la lunile în care-l folosești tot pe acolo ajungi.

        (Citează)

    • Apple a făcut asta deja, de câteva luni. Au scăzut comisionul de la 30% la 15%. Google i-a urmat. :)

        (Citează)

    • Corect, acum am vazut si eu ca Apple a micsorat comisionul la 15%, dar asta intra in vigoare dupa primul an in platforma.
      Asadar, per total, procesul initiat de cei de la Epic nu a fost chiar in zadar. A adus cateva schimbari in bine pentru developeri si companiile si-au dat seama ca pot “supravietui” si cu 15%.

        (Citează)

  3. La Huawei platesti mai mult sistemul de operare, dar merita.

      (Citează)

    • Adica platesti mai mult pentru un sistem de operare care nu iti permite sa instalezi unele dintre cele mai folosite aplicatii din Romania (si din Europa). Nu stiu de ce, dar mie nu mi se pare ca merita.

        (Citează)

    • HarmonyOS este Android 10 cu alte pictograme și fără servicii Google.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus