un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 15 octombrie 2021

15 Oct 2021  ·

ȘTIRI  ·

13 comentarii

Jumătate din populația planetei este complet vaccinată. Asta înseamnă că, deși suntem în UE și am avut vaccinuri încă din ziua 0, suntem în urma mediei globale.

35k doza 1 ieri versus 27k doza 3.

    13 comentarii

  1. “Până acum se lăudau că nimeni nu poate afla ce vorbești tu, dar backup-urile erau necriptate.”

    Aveau dreptate: ce vorbesti, nu ce ai vorbit

      (Citează)

  2. Nothing colaborează cu Qualcomm. = Nothing works with Qualcomm.

      (Citează)

  3. Deci Apple are 13% din piața telefoanelor dar ne e frică de monopol? ok

    Cred că Apple vrea altceva de la HomePod și AirPods Max decât au înțeles jurnaliștii de tech. Mi se pare că țintesc spre HiFi, iar acolo ar fi ieftine produsele lor față de concurență, dar ce au scos ei nu prea e (încă) HiFi. Zice The Verge acolo că HP are concurență cu restul de boxe smart, dar Apple ar vrea să fie o boxă high end cu asistent integrat, nu un asistent integrat care poate să cânte chestii.

    Momentan sunt cumva între piețe, cea a audiofililor și cea a consumatorilor fără așteptări prea mari, iar pentru prima categorie nu e suficient ce au făcut, pentru a doua e prea scump. Așa că acum le cumpără doar fanii Apple și cei care vor un produs construit bine și ușor de folosit, iar asta nu e destul ca să aibă un mare succes.

      (Citează)

    • Nu cred că-i este cuiva frică de monopol prin cota de piață. Monopolul apare mai degrabă în rândul extra-serviciilor, unde se zice că utilizatorii de iPhone plătesc pentru tot felul de aplicații și jocuri, pe când cei cu Android sunt chitroși. Așa că veniturile mari din Fortnite de pe iOS veneau.

        (Citează)

  4. Ieri a fost o zi slaba pentru productia de energie electrica romaneasca: https://www.transelectrica.ro/widget/web/tel/sen-grafic/-/SENGrafic_WAR_SENGraficportlet
    Au decuplat un reactor, fotovoltaicele nu a facut nimic, iar eolianele au inceput sa produca abia dupa 13. Intereseant cat de repede creste productia hidro cand opresc reactorul, apoi scade pe masura ce apare productia eoliana.
    In concluze, jumatate de zi am importat 2000MW din 7500MW, deci 26%.

      (Citează)

    • Da, din păcate eolienele și hidro sunt ținute închise. Nu poți închide termocentralele sau nucleara, că sunt costuri uriașe de repornire, așa că închizi ce este simplu de oprit. Și pornesc când e cazul.

      Este cam ridicol că România are capacitate de generare de vreo 19.000 MW. O parte din ea este însă în sectorul privat și energia se vinde pe alte piețe, unde e mai scumpă.

        (Citează)

  5. Voi de unde luați in ultimul timp licențe de win si office? Eu luam de pe eBay dar nu mai găsesc licențe din alea la câțiva dolari. Ce am găsit pe net sunt de 4-5 ori mai scumpe decât anul trecut cand am mai luat licențe. De un office 2016 sau 2019 as avea nevoie pentru o prietenă.

      (Citează)

    • Vezi pe blogurile pe care le citește des Radu. 🙂

        (Citează)

    • Windows n-am mai cumpărat de ani buni, n-am avut de ce.

      Office iau când apare abonamentul 365 la reducere pe la PC Garage sau eMAG.

      Dar nu sunt ieftine și pe cdkeys sau din astea?

        (Citează)

    • Dacă ne lasa maestrul.. pe cel.ro sunt Office 2019 cu activare telefonica valabile pe viata placii de baza a pc tau..

      Croatii de la softwares codes care vindeau pe Emag aveau restul..dar baiatul cu cipurile nu mai lasa decât in magazin propriu vinzarea oficiala de Windows-uri..

      Pentru toți ceilalti exista pixelcodes deocamdata..

      Upgrade gratuit la w11 se face ușor doar cu cont Microsoft, după instalarea pe curat (Rufus sau dvd)..tot asa se recupereaza si licență veche de office 2019, nu e necesar decât reamintirea credentialelor MS..

        (Citează)

    • Goodofer24, nu-i cea mai ieftina oferta din piata, dar au mers constant si s-au activat fara discutii. Mi-au mers si direct din activare online, fara telefon pentru Office.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus