un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Acum vedem dacă PNL vrea binele țării sau doar al propriului buzunar

18 Oct 2021  ·

GÂNDURI  ·

34 comentarii

Dacă vreți să vedeți ce șanse la mai bine are țara noastră, uitați-vă la votul din Parlament pentru guvernul propus de Cioloș.

România trece acum printr-o criză foarte puternică. Dacă politicienii nu vor vota noul guvern, atunci sunt niște trădători de țară. Își pun interesul pentru propriul burdihan și ban înainte de interesul celor pe care-i reprezintă.

Putea fi un guvern mai bun, mai reprezentativ? Sigur că da! Dar PNL și alții au refuzat să participe la el, la negocieri. Dacă refuzi să participi la putere, dacă refuzi măcar să negociezi și în interesul alegătorilor tăi, atunci automat spui “faceți voi ce vreți, eu nu mă bag”. Nu te opui și celor care vor să facă totuși ceva. Poate că peneliștii sunt leneși, dar când pun bețe în roate celor care vor să muncească, devin sabotori.

Dacă PNL votează împotriva guvernului propus de Cioloș, doar dovedește că este mai important să i-o tragă USR-ului decât să scoată țara din impas. Ceea ce ar fi un nou low pentru partid.

Mi-ar plăcea să văd modificarea Constituției pentru limitarea la 2 a numărului maxim de mandate de parlamentar. Sigur că ar fi parlamentari buni afectați de o astfel de măsură. Dar sunt prea multe fosile (dpdv moral, nu fizic) în Parlament care sunt întreținuți de ani de zile din bani publici și între timp au uitat de ce sunt acolo.

    34 comentarii

  1. E doar vina ta ca la vârsta pe care o ai crezi ca parlamentarii vor si altceva decât binele lor..

      (Citează)

  2. Dar cand USR a dat jos guvernul nu s-au gândit că provoacă o criză? Cand ii faci pe ceilalți hoți și incompetenți cum te mai duci pe urmă la ei sa le ceri ajutorul??? Cel mai bine să se facă anticipate.

      (Citează)

    • Nu, mi se pare normal să dai jos un guvern de hoți. Nu trebuie păstrat veșnic în numele vreunei cauze.

      Partidul dat jos, însă, are free retry. Este datoria lui să încerce cu alți politicieni, nu să saboteze orice în viitor. Acestea sunt regulile jocului politic, moțiunea de cenzură este parte dintre ele.

      Lipsa de implicarea și sabotajul nu fac parte din ele.

        (Citează)

    • In comunicarea publica PNL zice ca “USR si-a dat jos propriul guvern”.
      Din stenogramele interne aflam ca sunt suparati si nu vor sa mearga cu USR pentru ca au votat picarea “guvernului PNL”.

        (Citează)

    • USR le-a zis initial ca nu mai lucreaza cu Citu PM – PNL sa propuna pe altcineva. Citu le-a dat la gioale de cate ori a avut ocazia ( cel mai probabil intentionat)… Ce face PNL? Nimic … USR voteaza motiunea, Citu e demis – ce face PNL – nu propune pe nimeni… Puteau sa propuna pe altcineva, se re-facea coalitia, se vota guvernul – totul ok. Dar ei nu si nu… Se mai trezesc si vorbind ca ei tot pe Citu l-ar propune… ca ei sunt aparatorii liberalismului in Romania si USR nu etc…Ce se va intampla? Ciolos nu va strange voturi – urmeaza – ta daaaa – Citu… care probabil ca va strange voturi impreuna cu PSD. Mai zi cum a bagat USR tara in criza…

      Cel mai probabil mi-am pierdut 5 minute scriind comentariul asta degeaba… am incetat sa mai cred ca niste cuvinte pot schimba perspectiva cuiva care nu-si doreste acest lucru….

        (Citează)

  3. grabbing the popcorn

      (Citează)

  4. Trece en fanfare guvernul Ciolos, PNL si PSD nu au nici un interes sa ia guvernarea, vine iarna, nimeni nu vrea sa fie acolo cand are de gestionat pandemia in stadiul care e, scumpirile in lant, frigul din case si foamea din burti. Primarii au fost multumiti cu pomana si sunt ocupati sa toace banul.

    Asa cum am zis, mai bine stai in parlament si “sustii” guvernul USR si ii injuri pe aia decat sa te injure alti pe tine. Asta a fost schema de la inceput.

    Eu cred ca si USR spera sa ii respinga.

    La viitoarele alegeri sa va tineti bine, ca vine PSD si UDMR la guvernare.

      (Citează)

    • L!nuX, faptul că nu trece guvernul lui Cioloș nu înseamnă că intră PSD la guvernare. Ramane Câțu interimar până trece un alt guvern sau până la alegeri anticipate. Iar alegerile nu vor fi anul acesta, dacă vor fi. Deci, trece iarna cu tot cu orice șansă a PNL de a mai câștiga ceva. PSD va fi la guvernare după alegeri.

        (Citează)

  5. L!nuX:
    Trece en fanfare guvernul Ciolos, PNL si PSD nu au nici un interes sa ia guvernarea, vine iarna, nimeni nu vrea sa fie acolo cand are de gestionat pandemia in stadiul care e, scumpirile in lant,frigul din case si foamea din burti.Primarii au fost multumiti cu pomana si sunt ocupati sa toace banul.

    Asa cum am zis, mai bine stai inparlament si “sustii” guvernul USR si ii injuri pe aia decat sa te injure alti pe tine.Asta a fost schema de la inceput.

    Eu cred ca si USR spera sa ii respinga.

    La viitoarele alegeri sa va tineti bine, ca vine PSD si UDMR la guvernare.

    Corect doar pana la ultimul punct. Vor veni PSD+AUR si UDMR la guvernare.
    USR va avea probabil 10 procente iar PNL nu cred ca va ma intra in parlament.

      (Citează)

  6. L!nuX:
    Nu am pus AUR pentru ca am impresia ca PSD o sa aibe suficiente voturi.

    Sunteti naivi. Ii haleste AUR in primavara la anticipate cu fulgi si gheare cu tot. Multi parlamentari PSD nu sunt siguri ca ar fi pe locuri eligibile. De PNL nu mai comentez, ar disparea jumate.
    Nu, PSD nu vrea anticipate, lasati fentele lor publice.
    Nu, PNL nu vrea USR la butoane.
    Da, nu e votat guvernul USR si se va vota apoi un guvern minoritar pnl+udmr sustinut de PSD.

    Un marker bun e UDMR, care sta in expectativa si nu a negociat nimic cu USR. UDMR sa lipseasca de la guvernare? Stiu ei ce stiu.

      (Citează)

  7. Facem aici un pariu:
    – avem doua variante, eu merg pe a doua.

    1) propunerea lui Ciolos ca PM e pe bune și mutulică chiar vrea ieșirea din criză.
    2) mutulică și pnl-ul joacă la cacealma, dar că nu cred că au experiență la poker. Vor ciolanul pentru ei tot. Deci, propunerea lui Ciolos este o glumă, este făcută pentru a fi refuzată de parlament, a doua și ultima fiind tot Cuțu Muțu. Nu prea cred că vrea nimeni acum jumătate de mandat, deci alegeri anticipate, toți acceptă că mandatul merge pina la capăt și apoi mai vedem. Toți sunt pe treabă, adică pe furat la greu. Sunt semne de peste tot că pnl-ul este la fel de eficient la furat ca psd-ul, foamea e gravă, și o fac pe față, nici măcar nu mimează aparențele. Sunt și semne că oamenii sunt total nemulțumiți de PNL și de USR, deci pierd procente la greu, așa că în acest moment pot pierde grav daca ajung la alegeri anticipate.

    Acum vine twist-ul.
    In toată criza asta PSD-ul e singurul în favoarea căruia curge timpul, toamna friguroasă, iarna care va fi scumpă, pandemia, tot. Nu sunt la butoane, nu au nici o responsabilitate pentru situație. Pozează în partid chiar decent. De furat tot fură, că sunt înfipți unde trebuie. Dacă erau ei la putere, sigur mimau ceva protecție socială, plafonare a prețului energiei, etc. Cîștigă procente în intenția de vot. Și acum vine lovitura: Ciolacu poate să-i dea sec lui Mutulică, să voteze guvernul Ciolos. USR + PSD fac suficiente voturi de investire a guvernului. USR își rupe gîtul grav, că nu văd să aibă vreo soluție magică, sunt la fel de habarniști ca toți ceilalți. Și ei și PNL sunt responsabili de liberalizarea pieței energiei cu efectele previzibile in Romania, că majoritatea băieților deștepți din energie cam ce apartenență politica au? Adică avea cineva impresia că liberalizarea prețului la energie însemna in Romania concurență, scădere de prețuri?

    Deci, eu pun banii pe varianta a doua. Nu cred că Ciolacu e suficient de abil să îi dea peste bot ficusului votînd guvernul Ciolos.

      (Citează)

    • Păi a doua variantă este majoritar votată de cei de aici, că am vorbit despre asta săptămâna trecută. O să fie Cîțu propus din nou, o să fie votat pentru a nu fi anticipate.

        (Citează)

    • @Finch. guvern minoritar pnl+udmr cu sustinere PSD. restul de twist-uri sunt doar fantezii, pentru ca paveaza drumul anticipatelor (pe care doar AUR le vrea).
      Si uite asa ajunge PNL-ul din sot abuzator in mariajul cu USR in fata buna-n casa a PSD-ului (ca sa nu zic mai mult..). Dar lasa ca ciolanelul tine de cald.. si Sotia USR era o crizata, iesea si dadea pe goarna vecinilor relele sotului. Asa, la stapanu PSD, mananca orice gura ceva. oameni normali, cu care poti sa furi corespunzator.

        (Citează)

    • @ Morrissey
      Un guvern minoritar PSD + USR aduce doar PSD-ul in control, ceea ce își dorește cu disperare. USR va juca pe sirma exact cum vrea PSD, sau poate fi dat jos imediat cu concursul tuturor. Orice ar face, își rupe gîtul, cum am stabilit, iar PSD culege laudele, dacă există, sau nu are nici o greșeală, a susținut interesul național și a lăsat “experții, tehnocrații” să facă treabă, ca să discreteze încă o dată ideea de tehnocrat, “ce ți-e și cu tehnocrații ăștia, habarniști cu aere de experți”.

        (Citează)

  8. PSD poate vota guvernul Ciolos ca sa se bata cu pumnul in piept ca au scos tara din criza. Dupa care USR si-o iau grav pentru ca fara dictatura cu masuri dure nu se rezolva pandemia si nici nu a inceput iarna pe bune.

    PSD sau isi asuma meritele pentru realizarile USR sau are mainile curate de esecul USR.

      (Citează)

  9. Cum sa voteze PNL un guvern USR? Să piardă ei banii de la UE?

    Și 2. Președintele hotărăște daca face sau nu anticipate, nu PSD. Daca nu vrea el, poate respinge parlamentul de 10 ori primul ministru fara probleme.

      (Citează)

    • finch:
      @ Morrissey
      Un guvern minoritar PSD + USR aduce doar PSD-ul in control, ceea ce își dorește cu disperare. USR va juca pe sirma exact cum vrea PSD, sau poate fi dat jos imediat cu concursul tuturor. Orice ar face, își rupe gîtul, cum am stabilit, iar PSD culege laudele, dacă există, sau nu are nici o greșeală, a susținut interesul național și a lăsat “experții, tehnocrații” să facă treabă, ca să discreteze încă o dată ideea de tehnocrat, “ce ți-e și cu tehnocrații ăștia, habarniști cu aere de experți”.

      Asa, si? PNL si PSD sunt nevoiti sa il pice in Ian/Feb, la prima motiune de cenzura. Inapoi in patratel, ceva mai aproape de anticipate.
      Scenariul asta este valid doar in ultimul an al ciclului electoral. Gen 2015. Gen 2019. Si probabil si 2023

        (Citează)

  10. Tano:
    Cum sa voteze PNL un guvern USR? Să piardă ei banii de la UE?

    Și 2. Președintele hotărăște daca face sau nu anticipate, nu PSD. Daca nu vrea el, poate respinge parlamentul de 10 ori primul ministru fara probleme.

    Teoretic. In practica, e suspendat daca face n numiri la misto.

      (Citează)

  11. As dori scandal maxim, de lvl 99 încât în plin val 5 sa vad pe ficus cum zice el la bobor ca covidu ca covidu dar la vot mușteri, ca hau hau democrația aoleo psd nasoale.

      (Citează)

  12. Ce am făcut, ce n-am făcut, tot PSD pare că ne va conduce în final, îmi bag picioarele.

    Nu îmi plăcea Orban deloc, dar macar avea skilluri de negociere și a câștigat primăriile București + alianța pt guvern.

    Dar USR nu nu, îl vrem pe Citu prim ministru că face reforme. Și ne-a dat Citu la toți de ne-a lovit, Ro e in colaps, alianța s-a spart și pare că vine tot PSD/USL.

      (Citează)

    • boss, grija ta e ca ajunge psd la putere dupa ce treaba extraordinara a facut pnl si chitu??
      BAAAAAAAAA

      chiar si tu ai cumva un conflict intern intre idei

        (Citează)

  13. Vad ca vorbiti de anticipate. Care e mecanismul prin care ele se pot intampla? Fiti atenti la textul constitutiei, daca va bazati pe el.

      (Citează)

  14. Iohannis este responsabilul acestei crize politice, stia ca Florin Citu a avut probleme in SUA pentru ca Prim Ministrul primeste si avizul colaboratorilor NATO.
    Iohannis stie ca Ciolos nu va fi votat de PNL, un motiv in plus sa il propuna din nou pe Florin Citu pe motiv ca este pandemie si suntem in valul 4.

    Antena 3 deja arunca toata vina pandemiei pe umerii USR desi Florin Citu a folosit Fondul de Urgenta pentru a mitui primarii PNL

      (Citează)

  15. Toti niste lichele.

      (Citează)

  16. Intr-un articol despre PNL si USR, unde autorul nu specifica un alt partid avem:

    PSD: 36 counts
    PNL: 29 counts
    USR: 33 counts

    Se pare ca sindromul PEESEEDEE al lui Iohannis a prins bine.

      (Citează)

  17. Ce ți se pare aiurea?

      (Citează)

  18. nwradu:
    Nu, mi se pare normal să dai jos un guvern de hoți. Nu trebuie păstrat veșnic în numele vreunei cauze.

    Partidul dat jos, însă, are free retry. Este datoria lui să încerce cu alți politicieni, nu să saboteze orice în viitor. Acestea sunt regulile jocului politic, moțiunea de cenzură este parte dintre ele.

    Lipsa de implicarea și sabotajul nu fac parte din ele.

    FOARTE CORECT

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus