un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Episcopul Giurgiului goes full anti-vaxx tocmai când Arafat caută exemple de oameni ce trebuie pedepsiți prin lege

18 Oct 2021  ·

GÂNDURI  ·

21 comentarii

Episcopul Giurgiului, PS Ambrozie, le-a spus enoriașilor, la slujbă, că incendiile izbucnite în ultimul an la spitale COVID ar fi fost o făcătură, puse intenționat pentru ca pacienții să opteze pentru spitalele private, și i-a îndemnat pe oameni să nu se vaccineze, pentru că vaccinurile ar fi expirate. De asemenea, el a lansat un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis și a actualei clase politice: “Numai minciuni și poporul trăiește în frig și în foame mai rău ca în perioada comunistă.” (link)

Să zici de frig și foamete în timp ce porți o căciulă de aur și toiag de aur și haine de aur indică un decerebrat idiotism, aș spune eu.  Astfel de declarații omoară oameni, cu sutele în fiecare zi!

Dacă nu mă înșel, acum vreo două zile chiar dl Arafat cerea o lege mai dură pentru a pedepsi mai rapid medicii care propagă fake news-ul antivaccinist, nu? Păi iată, să înceapă de fapt cu acest episcop, care-i mai influencer decât toți medicii din România la un loc atunci când ține predici de la înălțimea scaunului bisericesc, poleit tot în aur.

Dl Arafat, dacă ar avea sânge știți voi unde, l-ar folosi mereu pe acest episcop ca exemplu în toate acțiunile viitoare. Acest moșneag este întreținut din banii publici, că Biserica primește destule fonduri de la bugetul local și central, pentru a debita prostii împotriva statului român. Sfântul toiag practic l-a acuzat pe Arafat și pe alți medici că au dat foc propriilor spitale, o acuzație ce omor deosebit de grav. Dacă Arafat permite astfel de cuvinte și găsește în continuare o problemă doar cu medicii care nu îndeamnă la vaccinare, în timp ce un episcop poate face asta oricât dorește, atunci problema este doar pe jumătate la biserica română și gândirea ei retrogradă.

Păi, iată, porniți legea la vale! Că bănuiala mea este că nu-i prima oară când Ambrozie (numele unei plante care dă alergie puternică i se potrivește!) se declară anti-medici, anti-vaccin, anti-măsuri și, în general, anti-statul român, deși BOR n-ar trebui să se implice în astfel de chestiuni. Omul probabil că are deja câțiva decedați pe răboj, dacă asta predică de vreo 18 luni, în hainele sale de aur.

Arafat, însă, probabil că nu are sângele necesar. Popa l-a acuzat de crimă. Arafat o să se facă că nu vede, nu aude, nu știe, “situația este gravă, dar să căutăm altă dată vinovații”.

    21 comentarii

  1. Întrebarea pe care trebuie să ți-o pui măcar tu, că restul presei n-o face, este de ce ai ajuta la răspândirea mesajului acestui tip. Prin contrapartidă, câte mesaje ale unui popă care chiar zice să ne vaccinăm ai dat? Știi ce zic?

    500 de știri despre Teodosie, doar una despre Casian sau Bănescu care ziceau să ascultăm de medici și specialiști.

    Mesajul ăsta, oarecum de bun simț, n-a fost preluat obsesiv de toată presa, că nu dă reach sau ceva. E de la începutul pandemiei. De-aia are o mie de view-uri https://youtu.be/jfzhnHDn3MU

      (Citează)

    • Probabil am ratat eu stirea in care Casian(oricine ar fi el) sau Banescu ziceau ca Teodosie sau Ambrozie sunt niste cretini si ceea ce abereaza ei nu reprezinta punctul de vedere al bisericii.

        (Citează)

    • Sunt de acord că presa caută controversa.

      Pe de altă parte, dacă BOR ar dori să nu existe îndoială asupra opiniei lor privind vaccinarea, ar anunța sus și tare, pe toate canalele posibile, îndemnuri la vaccinare. Ar ieși Daniel să le zică, ar fi ordin să le repete preoții, ar fi hărți cu cele mai apropiate centre de vaccinare pe ușa bisericilor, ar umbla preoții pe la babele enoriașe pentru a le întreba de bine și recomanda vaccinarea, s-ar dezice acum de Ambrozie.

      BOR nu se bagă. Preoții, prin urmare, preferă să tacă și ei. Iei în evidență doar unii aflați în extremele curbei lui Gauss, fie ei pro sau contra vaccinării.

      Se putea face treabă mai bună, însă.

        (Citează)

    • De acord, stirile pozitive sunt rare si greu de gasit si ar trebui mai mult amplificate. Mi se pare greu insa si sa ma entuziasmez insa ca unii mai mari ai bisericii indeamna la vaccinare, cat timp alti colegi de-ai lor au un discurs diametral opus. Si indemnul oficial al bisericii care? Si daca e pro-vaccinare, de ce unii lideri bisericesti au alt discurs fara sa fie sanctionati de PF?

        (Citează)

  2. Popa in cauza poate intra un pic in proces penal de calomnie. Sigur, scapa, pentru ca este imposibil de dovedit calomnia. Dar poate fi plimbat nitzelush pe la tribunal sa dea declaratii despre incendiile acelea din spitale.

      (Citează)

  3. Sorin:
    Probabil am ratat eu stirea in care Casian(oricine ar fi el) sau Banescu ziceau ca Teodosie sau Ambrozie sunt niste cretini si ceea ce abereaza ei nu reprezinta punctul de vedere al bisericii.

    Punctul de vedere oficial al Bisericii este expus de Bănescu. Ăla a zis să ascultăm de specialiști. La fel cum punctul de vedere oficial al statului pe probleme de pandemie e spus de Gheorghiță. Și totuși 60% din medici nu s-au vaccinat.

    Și când vorbești de cretini nu uita de toți cei care cer ca popa să aibă un mesaj clar în privința unui tratament medical și nu înțeleg diferența între „ascultați de specialiști” și „vaccinați-vă”.

      (Citează)

    • Mai taie din ele, erau 30% in august:
      http://www.ms.ro/2021/08/10/ministerul-sanatatii-70-din-medicii-din-spitalele-publice-vaccinati-impotriva-covid-19/

      Nu cer ca popa sa zica “vaccinati-va”, cer ca popa sa nu zica “vaccinul e expirat”, “vaccinul aduce moartea” si alte aberatii. Si cer ca popa sa zica explicit “popa ala care zice asta abereaza”.
      Pentru ca popa ala care abereaza nu e parohul de la biserica din 2 Pari, e ditamai mitropolitul sau episcopul, deci pare asa un tip cu autoritate. E cam ca atunci cand Arafat vorbeste prostii in presa, si tu te astepti ca aia sa fie pozitia guvernului, pentru ca Arafat e secretar de stat.

        (Citează)

    • A vrut sa zica 60% din personalul medical dar na, mai greșește omul. Voia sa îți dea un răspuns rapid.
      Știi prea bine Eftimie ca daca biserica dorea sa transmită un mesaj provaccin, o făcea prin puterea exemplului. Din pacate, nu e cazul.
      Și chiar și așa nu cred ca avea nici un ecou in rândul oamenilor.
      Păcat ca lumea nu înțelege nici in ultimul moment.

        (Citează)

    • eftimie: Punctul de vedere oficial al Bisericii este expus de Bănescu. Ăla a zis să ascultăm de specialiști.

      Este un îndemn cu jumătate de gură. Dacă voiau să fie clară poziția lor, spuneau “îndemnăm toți enoriașii să se vaccineze. Dumnezeu de apără de unele, dar de covid mai degrabă vaccinul te apără”.

      Asta cu specialiștii pare spusă ca o cale de mijloc, cât să se cheme că și-au făcut și ei treaba, dar este calea minimului efort. În plus, pe Bănescu îl ascultăm tot noi, nu enoriașii.

        (Citează)

    • Scuze Eftimie, dar degeaba au un amarat de comunicat aruncat pe site in care spun sa se asculte de specialisti daca peste 50% din reprezentantii bisericii in teritoriu o ard cu 5g, covrig si cine mai stie ce.

      Pozitia oficiala a McDonalds poate fi “Noi nu scuipam in burgeri” dar daca jumatate din angajatii McDonalds scuipa in burgeri, iti pui si tu cateva semne de intrebare.

      “Și totuși 60% din medici nu s-au vaccinat.” e un whataboutism clasic si mai e si gresit.

        (Citează)

    • Eftimie, de ceva timp, este exemplul perfect pentru un whataboutism feroce. Pe wikipedia, la definitia whataboutismului, ar trebui sa fie exemplificat cu poza si comentariile lui. La fiecare problema are o opinie de genul “da, dar ia uite ce fac altii”.

        (Citează)

  4. Specimenul în cauză își permite pentru că știe că are de partea lui o grămadă de habotnici spălați bine pe creier ,care ar sării și în foc pentru el.Se pare că statul român nu vrea să deranjeze viesparul cretinortodoșilor.

      (Citează)

  5. nwradu: Este un îndemn cu jumătate de gură. Dacă voiau să fie clară poziția lor, spuneau “îndemnăm toți enoriașii să se vaccineze. Dumnezeu de apără de unele, dar de covid mai degrabă vaccinul te apără”.

    Asta cu specialiștii pare spusă ca o cale de mijloc, cât să se cheme că și-au făcut și ei treaba, dar este calea minimului efort. În plus, pe Bănescu îl ascultăm tot noi, nu enoriașii.

    Este aberant să ceri popimii să recomande direct o procedură medicală. Unde te oprești? Dup-aia le ceri să recomande vaccinul HPV? Septoplastia? Să se verifice de ganglioni mamari? Nu acesta este rolul lor. Că dacă se apucă să facă recomandări medicale, și tu le-ai dat această putere, pot s-o facă și invers.

    Cam cum o fac cei 70% din medici care nu s-au vaccinat sau 70% din personalul ISU care nu a făcut acest gest.

    Și nu găsești popă în biserică să spună public „nu cred în Dumnezeu” și încă să mai lucreze acolo. Dar găsești medic care să spună că nu crede în Covid și încă să lucreze. Și știi unde ajungem cu situația asta. În aia în care inclusiv ateii furioși care dau aici comentarii și peste tot au mai multă încredere în opinia unui popă decât în cea a unui medic.

    Și de-aia urlă până la răgușeală și cer ca opinia popei să fie cea corectă.

      (Citează)

    • Pai, boss, mai sus erau 60% nevaccinati. Ai mai gasit niste medici, intre timp, ascunsi prin evidentele statului?

        (Citează)

    • Primul fapt e ca romanii au incredere in popi, probabil mai mult decat in orice altceva.

      Al doilea fapt e ca situatia actuala din Romania e grava. Suficient de grava incat nu prea mai e loc de discutii, nuante, interpretari, filosofii. E nevoie de actiuni urgente si decisive.

      Al treilea fapt e ca situatia nu ar mai fi grava daca majoritatea oamenilor ar fi vaccinati.

      Ce zici tu pare corect, dar se loveste de realitatea din teren. Da, popii nu ar trebui sa fie facuti responsabili de a indemna oamenii sa se vaccineze, dar e clar faptul ca ei pot inclina balanta, probabil mai mult decat medicii, atata timp cat spun asta cu toata gura si din toti plamanii. Ca a dat Gigel un comunicat de presa cu pozitia oficiala e complet irelevant, si tu stii asta. Mai relevant e ce zice popa in biserica. Ala e punctul in care sunt convinsi oamenii.

        (Citează)

  6. Eftimie e de cateva zile protectorul BOR, nu pentru ca i-ar place in mod deosebit pe popi, dar pentru ca ii place tare sa se puna de-a curmezisul. :)

      (Citează)

  7. eftimie:
    În aia în care inclusiv ateii furioși care dau aici comentarii și peste tot au mai multă încredere în opinia unui popă decât în cea a unui medic.

    Am râs.

      (Citează)

  8. nu se ia nici o masura.
    SINGURELE masuri au fost 2-3 site-uri suspendate cand a fost starea de urgenta pe romania, au facut ceva util sri sa fie 2 stiri ca wow wow se actioneaza.
    ATAT

      (Citează)

  9. Desi in mod normal as fi de acord cu tine, impotriva lui Raed Arafat se va revarsa intotdeauna faptul ca el e sirian, ca nu e crestin si ca de fapt ataca Biserica. Ca inalt oficial si profesionist nu prea vrei sa ajungi in retorici de genul asta pentru ca devii in mod automat o vulnerabilitate pentru sistemul pe care vrei sa il conduci.

      (Citează)

    • Arafat este acolo pentru că are încrederea publicului. Așa s-a remarcat, prin acțiunea lui la SMURD, și a rămas sus. Încrederea aceasta trebuie însă menținută.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus