un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

12 noiembrie. Atunci este Black Friday la eMAG

13 Oct 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

41 comentarii

A venit comunicatul oficial, nu este o bănuială. 12 noiembrie 2021, dimineață, Black Friday și refresh obsesiv la site-uri.

Nu știu de ce pe 12 și nu pe 19 noiembrie, cum mă așteptam. Poate sunt probleme de aprovizionare, poate se așteaptă la număr record de comenzi ce vor trebui livrate până în decembrie. A încetat de mult însă să-mi pese despre motivele din spatele alegerii zilei de BF, din partea mea poate să fie și în august, câtă vreme găsesc o mașină de spălat mișto la preț bun (targetul meu pentru acest an).

Sunt curios însă dacă această devansare cu o săptămână va pune presiune pe alți comercianți. Poate că nu toți vor putea face BF tot pe 12 noiembrie. Așteptați-vă deci la Black Friday Mic și pe 20 noiembrie, zic eu.

    41 comentarii

  1. Pai.. anul trecut a fost pe 13 deci era oarecum logic ca anul asta sa fie pe 12. Ideea e ca vor sa livreze toate comenzile pana in jurul zilelor libere de 30/1.

      (Citează)

    • Așa este, uitasem că anul trecut puteau face pe 20, dar au preferat 13. Credeam totuși că la un moment dat se va reseta. În fiecare an calendarul este decalat cu o zi, la un moment dat va reveni totuși în a doua jumătate a lunii, zic eu.

        (Citează)

  2. la fix ca pe 10 iau salaru.
    1. iar urmeaza piscotareala cu oferte false?
    2. deci avem o luna intreaga in care preturile vor creste, sa aiba de unde scadea ce dr3acu.

      (Citează)

    • Așa este. Am câteva produse pe care le urmăresc, zilele trecute au început să crească prețurile la ele. Probabil de BF vor fi la reducere, dacă am noroc chiar mai scump decât sunt acum.

        (Citează)

    • Poate este timpul ca cineva sa faca un site cu evolutia preturilor. Asa cum este “The Camelizer” pentru Amazon (.com, .de), unde practic atunci cand este o “oferta” poti verifica istoricul pretului.

        (Citează)

    • Costel: Poate este timpul ca cineva sa faca un site cu evolutia preturilor.

      Au fost câteva. S-a dovedit că nu le foloseau decât vreo 5 oameni înverșunați anti-eMAG, că dacă ar fi avut trafic erau în continuare pe aici.

      Restul cumpără când percep că produsul dorit este la un preț bun, eventual la cel mai bun preț al anului. Nu cred că le pasă dacă este redus cu 400 de lei sau de fapt doar cu 260 de lei, câtă vreme este cel mai bun de până atunci.

        (Citează)

    • @Giumbix, dar de ce nu cumperi de acum produsele pe care le urmaresti daca esti convins ca de Black Friday vor fi cel putin la fel de scumpe?

        (Citează)

    • pricy.ro e cat de cat ok pentru istoricul preturilor, daca nu ii dai produse chiar anonime

        (Citează)

  3. majoritatea vor “fura” startul si voi incepe de pe 1. Altex, Evomag si care or mai fi
    probabil ca un BF mai tarziu le ia din vanzari….cred :)

      (Citează)

  4. Va fi, probabil, un BF cu vânzari slabe, pe fondul situației socio-economice critice, provocată de Covid.

      (Citează)

    • Prea multe virgule, prea multa panica :)))

        (Citează)

    • Dimpotriva, lumea o sa cumpere mai mult. De la lucruri pentru casa, la masini. Eu mi am luat in 2014 o masina noua de BF, sper sa gasesc o oferta buna si anul asta.

        (Citează)

    • da si eu cred ca vor fi din nou vanzari record.
      inca nu se simt problemele economice, e doar o asteptare/ previziune ca va fi rau, asa ca lumea va gandi “acum e momentul”.

      si 2, cumparaturile ajuta la psihic, chiar daca temporar, iar lumea e cu psihicul la pamant.

      de fapt, din ce vad si aud eu, nu e numai cu psihicul la pamant, multi au inceput pur si simplu sa isi piarda mintile.

        (Citează)

    • Și eu mă aștept la vânzări record. Credeam că anul de reținere este 2020. Au fost vânzări foarte bune și atunci, pe fondul economiei făcute în rest.

      Acum, dacă oamenii nu se tem de pandemiei (vezi procentele de vaccinați sau lipsa de măști), nu cred că se tem nici de vreo criză. Vor cumpăra ce au nevoie, poate chiar cu mai mult spor, că au mai făcut economie pe la concedii anul acesta.

        (Citează)

  5. Cu o zi dupa 11.11 :))

      (Citează)

  6. păi vineri după data de 10, când se ia de regulă salariul.
    nasol că iau pe 15 :)))

      (Citează)

    • Dar nu ai card de credit și din astea? Ca să plătești când vrei, rambursezi după ce iei salariul fără nici o dobândă?

      Iei și tu cu plata la livrare și speri ca la tine să întârzie toate coletele :P

        (Citează)

  7. Asta explica de ce toate preturile aproape s-au dublat inainte de 12 octombrie

      (Citează)

  8. https://www.emag.ro/masina-de-spalat-rufe-cu-uscator-daewoo-spalare-10-kg-uscare-7-kg-1400-rpm-clasa-c-alb-dwc-10m1411/pd/DX3NSYMBM/
    cumparata de o saptamana, foarte multumit, inca astept voucherul rabla de 150 lei. Nu cred ca vor avea de BF o oferta mai buna pentru o masina de spalat asa mare.

      (Citează)

  9. exista.

    Costel:
    Poate este timpul ca cineva sa faca un site cu evolutia preturilor. Asa cum este “The Camelizer” pentru Amazon (.com, .de), unde practic atunci cand este o “oferta” poti verifica istoricul pretului.

      (Citează)

  10. E bine de știut, că de BF se mai animă internetul românesc – unii se supără pe blogări, alții își pun status ANPC, cei care nu cumpără nimic se plâng de prețuri, e ceva pentru toată lumea.

      (Citează)

  11. care devansare?
    in ultimii 2 ani a fost a doua vineri din noiembrie, era de asteptat sa fie pe 12

      (Citează)

  12. Pai n-au mai fost 100 de blecfriadeiuri anu asta?

      (Citează)

  13. In ultimii ani, ofertele bune si reale s-au numarat pe degete si s-au epuizat in 10 secunde. Restul e praf in ochi si mai mult o incurajare pt cei care chiar vor sa toace niste bani si nu prea au motive.

      (Citează)

    • Alea de 10 sec sunt ofertele de atras trafic, de fapt. Pe alea se bate cam oricine, că sunt prea bune ca să le ratezi.

      În rest fiecare cumpără ce are nevoie. Dacă vrei un frigider sau un televizor nou, aștepți BF, e prețul ce mai bun din an. Așa mi se pare și normal, fiecare să se orienteze spre ce are nevoie.

        (Citează)

    • pai aia e problema, ca nu e pretul cel mai bun din an. :)

        (Citează)

  14.   (Citează)

  15. nu am auzit pe nimeni sa zica “mega wow frate, sunt curios ce produs nemaintalnit pe univers pune emag la vanzare”.
    o sa fie o ragaiala piscotareasca cu ceva duda mega wow de vanzare, banii de reclama pe bloguri se iau, lumea injura emag, mergem mai departe.

    daca va cheama emag la raport, sa le spuneti ca lumea are screenshots cu preturile, suntem cu ochii pe ei ca dna pe hoti

      (Citează)

    • Deja se tem de tine, Mircea! Ai băgat teama în ei, nu le mai arde să învârtă milioane și să vândă sute de mii de produse într-o zi, că ai tu screenshoturile alea.

        (Citează)

  16. Neah, explicatia e mult mai simpla: le e frica ca dracu’ de tamaie de BF-ul Amazonului.
    Cei care iau de pe eMAG pot la fel de bine sa ia de pe Amazon.DE, mai ieftin de multe ori, iar livrarea dureaza cam la fel de BF.

    Livrarea este un motiv sa il faca mai tarziu, nu mai repede, problemele de transport duc la intarziere. E imposibil ca din probleme de transport sa ajunga marfa mai devreme.

      (Citează)

    • Nu paria pe mai ieftin de multe ori. Pentru multe repere, nu merită conversia la euro și transportul până aici.

      Mi-am luat acum husă de iPad de pe Amazon.de, că voiam un anumit model, dar ies mai scump decât ce găsesc aici și mai aștept și 10 zile după ea.

      M-am uitat în fiecare an pe Amazon Germania. De fapt știi și tu, că uneori îmi mai arăți oferte bune. De puține ori am găsit însă ceva atât de bun încât să mă complic cu garanția sau transportul.

      Amazon câștigă pe produse unde încă nu există oferte bune în România. Ceasuri, mărunțișuri prin casă, bricolaje etc. eMAG are câteva în ofertă, dar nu cât străinii, unde sunt mult mai multe magazine și unde ideea de reduceri de BF este altfel înțeleasă.

      La noi, realist vorbind, majoritatea magazinelor care fac BF dau un discount de vreo 10%, iar asta nu convinge lumea să cumpere din impuls sau ca plăcere secretă.

        (Citează)

  17. O idee pentru emag care ar multumi pe toata lumea, la produsele cu super reducere sa permita achizitionarea unui singur produs per IP si sa introduca si Cod Captcha , sunt multi samsari cu scripturi automate care achizitioneaza produsele bune si mai incarca si site-ul cu multe requesturi, deci win-win pentru emag si cumparatorii corecti.

    Pana atunci deja ma pregatesc, pun produsele preferate in favorite, mi-am instalat pluginul p ricy, updatez aplicatia pe telefon, verific daca este atasat cardul, pun alarma la 6:45, pregatesc sesizarea la ANPC :)), urmaresc la radu si la zoso ofertele bune, ma intreb de 2 ori daca chiar am nevoie de acel produs.

    Eu caut un telefon bun la 2.000 Ron cu o camera si o baterie buna. Ma uitam la One Plus Nord 2 5G dar are review-uri impartite, poate dupa lansarea iPhone si Google Pixel o sa mai scada preturile.

      (Citează)

  18. de ce a disparut mesajul meu de la 13/10/2021 – 2:28 PM? am vorbit despre pluginul care afiseaza graficul preturilor?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus