un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 17 octombrie 2021

17 Oct 2021  ·

GÂNDURI  ·

25 comentarii

5 oameni au fost de acord să stea sub o bombă nucleară în timp ce era detonată. Iulie 1957. Cei 5 erau voluntari. Cameramanul care i-a filmat n-a fost voluntar, i s-a ordonat să facă asta. Bomba a detonat la 5 kilometri deasupra lor.

O învățătoare a fost sunată de la spital. Murise mama unui copil din clasa ei. Spitalul nu găsise alte rude care să-i comunice copilului vestea. Apropo de copii, joi, vineri și sâmbătă au fost zile cu decese de covid în categoria 0-18 ani. Tot zero compasiune? Și-au căutat-o și ei? N-au vrut să se vaccineze?

Orașele goale ale Chinei. Chinezii au 65 de milioane de locuințe neocupate. Uitați și o galerie foarte mișto de fotografii din astfel de ghost town. Mi-ar plăcea să văd așa ceva, cred că este uimitoare priveliștea unui oraș modern, nou, dar gol.

Dispariția lui Ronald McDonald. “Îndrăgitul clovn” a dispărut de câțiva ani din brandingul și reclamele McDonald’s. Nu este clar de ce, nu s-a dat nici o explicație. Este posibil ca clovnii să fie socotiți prea creepy acum.

O femeie care a stat acum 20 de ani la închisoare nu poate vota nici astăzi. Îi este interzis să voteze până nu plătește toate taxele și amenzile legate de condamnarea ei, o sumă care astăzi este de 53.000 de dolari. Un nou articol din ciclul sistemelor de justiție dubioase! 700.000 de oameni din Florida sunt în aceeași situație.

Trailerul de la noul The Batman a fost lansat ieri. Robert Pattison în rolul principal. Filmul pare însă un Batman… clasic, nu ceva memorabil:

Cum să trăiești mai mult, explicația științifică. Se pare că organismul nostru reacționează la anumiți stimuli și își prelungește singur viața.

Pornografia audio is a thing. Mii de dolari făcuți din clipuri audio porcoase, înregistrate la microfon și trimise clienților. O femeie povestește cum a narat pentru cineva un blowjob făcut pe șinele de tren, în timp ce trenul venea spre ei. 250 de dolari.

Americanii nu vor să mai sărbătorească ziua lui Cristofor Columb. O fi descoperit continentul, dar a trimis și mii de băștinași în sclavie și a fost atât de dur ca guvernator încât și spaniolii din acele vremuri s-au dezis de el.

O substanță sintetizată din ciuperci din Himalaya are rezultate bune în chimioterapie anti-cancer. Uite că ne mai ajută și natura.

Nave port-container la intrarea în portul Long Beach.

Mi-a plăcut monologul lui Kim Kardashian la SNL săptămâna trecută. A vorbit bine, a făcut show, a făcut mișto de ea și familia ei:

Tot mai mulți oameni își montează bideu în casă.

Scandal la un turneu de bridge. 30 de echipe au refuzat să joace împotriva cuiva bănuit că ar trișa.

25 de ani de închisoare în Dubai pentru un vape cu CBD.

Despre bacteriile care se dezvoltă la sous-vide. Cele periculoase mor pe la 55 de grade Celsius, dar cea folosită la brânză pe la 60 de grade și uneori rămâne în carnea gătită la temperaturi mai mici.

George Takei face mișto de William Shatner după ce acesta a fost în spațiu. Mi se pare un mișto fără acoperire.

5 baruri aflate în pustiu.

    25 comentarii

  1. Mă bucur când văd că se mai scrie despre abuzurile din UAE. Țara aia nu are track record bun la respectarea drepturilor omului și mă uimește că oamenii se duc sa viziteze Dubai așa bucuroși, probabil atrași de stratul poleit cu aur de deasupra..

      (Citează)

    • E ca la covid, ca e arestat unul din milioane (gen ca la covid mor 10 din 100k) nu înseamnă că aia e majoritatea

        (Citează)

    • Daca știi ca in UAE nu ai voie cu droguri, porn, si alte chestii si totuși le duci cred ca e vina ta nu al lor ca respectă legile. Și-a asumat riscul.
      Ești ca niște oameni pe care i-am reclamat la poliția locală că au tăiat un un copac fără autorizație și au fost amendați, tot ei erau supărați pe mine că au fost amendați în loc să zică da știam că se poate întâmpla sa fim amendați ne-am asumat, știam ca nu o sa primim autorizația să îl tăiem asa am scăpat de el.

        (Citează)

    • @mircea, hai sa ma obosesc eu de data asta.
      In Romania au murit oficial 40k oameni la 1.4 milioane de cazuri. Hai sa triplez cazurile, ca multi raman netestati. 40k morti la 4 milioane de cazuri, sa se imparta frumos. Asta inseamna 1%. 1k din aia 100k la care calculezi tu.
      N-ai gresit decat cu 2 zerouri, in rest ai perfecta dreptate, ca intotdeauna.

        (Citează)

    • @Tom: nu ai voie cu droguri, ok, dar gravida necasatorita careia i s-a facut rau si a mers la spital, a fost intrebata unde e sotul, a zis ca n-are, asa ca… zdup.

        (Citează)

  2. Mi se pare mie sau batman asta e cam slăbuț? Și nici vocea de fetiță nu l ajuta.
    Pe vremea mea batman era…

      (Citează)

  3. Eu chiar as vrea un video cu instalat bideu la bloc.
    O sa am un pic de spart și nici nu înțeleg exact ce fire și țevi are asa ca un video ar fi numai bun

      (Citează)

  4. In legatura cu articolul 2 cu copiii ramasi orfani. in general oamenii care justifica treaba asta cu “si-au cautat-o” au acelasi comportament cu oricine are o parere sau face o alegere diferita sau e intr-o situatie diferita. Noi nestiind exact toate eleemntele/motivele pentru decizia aia.
    Nu e strict legat de vaccin, e comportament general. De la alegeri politice, la echipe de fotbal, la condus, la vaccin, la educatie, la faptul ca ala e bugetar sau nu, ca lucreaza in IT sau nu, ca e asistat social, la pensionari, la persoane cu dizabilitati, la orice diferit de gandirea lnoastra. nu suntem in stare sa toleram pe cineva care face alta alegere care e diferita de a noastra. Avem impresia ca din cauza lor se duce tara de rapa cand am putea sa ne uitam in oglinda sa ne intrebam daca nu cumva noi facem si noi parte din treaba asta.

      (Citează)

  5. iti recomand canalul de youtube https://www.youtube.com/c/serpentza pentru mai multe reportaje de prin china

      (Citează)

  6. Nu e asa, vezi.
    Sunt care încălzesc ele apa, degeaba bagi tu racord la apa calda ca îți dă cu 50 grade, nu vrei

    add:
    Wc cu functie de bideu, iti mai trebuie un robinet si racord la apa calda.

      (Citează)

    • Hahaha tu iti faci griji inutile ca are 50 grade apa calda la bloc, frica e sa nu faca dus scotian la oo cu tot cu legatul la apa calda. Macar a zis de “fire” semn ca s-a gandit ca o sa fie cu incalzire.
      Cel mai simplu e capac cu bideu incorporat, inlocuieste capacul existent, il bagi in priza, nu spargi nimic, nu ocupa inca un loc pe care la bloc nu prea il ai la dispozitie, ai si colac incalzit. Obligatoriu siguranta diferentiala in panou pe priza pe care il legi (daca nu ai deja pe toate), eu aveam circuit separat complet pt cada cu hidromasaj (si logica spune ca nu le folosesc pe ambele concomitent) si n-am lasat nimic la voia intamplarii.

        (Citează)

    • La bideu vine si apa calda si rece dupa un robinet cu monocomanda, fix ca la dus. Iti faci tu temperatura cat iti place. Nu e mare inginerie.

        (Citează)

  7. 1. Triplat e puțin zis, gen nr real de covidei
    2. România (cel puțin) nu știe sa numere decedații de covid. Voiculescu a dat duma cu jumătate de gura, putea veni concret cu câteva cifre și demisii gata de semnat de către cei din sistem. Dar asa nimeni nu a pățit nimic, sunt doar niște morți ce mai contează

    Sorin:
    @mircea, hai sa ma obosesc eu de data asta.
    In Romania au murit oficial 40k oameni la 1.4 milioane de cazuri. Hai sa triplez cazurile, ca multi raman netestati. 40k morti la 4 milioane de cazuri, sa se imparta frumos. Asta inseamna 1%. 1k din aia 100k la care calculezi tu.
    N-ai gresit decat cu 2 zerouri, in rest ai perfecta dreptate, ca intotdeauna.

      (Citează)

  8. Takei are boala de mult timp pe Shatner, se crede nedreptatit de ceva. Pe deasupra Takei e si printre acei gay agresivi si stupizi in promovat agenda lor, nu mai reuseste de mult sa fie amuzant sau relevant. Il urmaream pe instagram dar insista prea mult cu tampeniile.

    Shatner a facut si el multe mizerii de vedeta, ca sa nu ii ia fata personajul Spock, dar a reusit sa se tina departe de scandaluri. Chiar a promovat cauza negrilor cu prima pupaceala inter-rasiala la TV. As vrea si eu sa fiu declarat la 90 de ani bun de trimis in spatiu si adus inapoi.

    La cati sunt acum anti-vaccinare, m-ar mira sa nu gaseasca macar 5 milioane care sa stea sub explozia bombei nucleare. Nu se poate sa nu existe niste uleiuri esentiale sau minerale care protejeaza de radiatii.

    Clown-ul MCDonald a disparut pentru ca ma intrebat eu acum 20 si ceva de ani pe unii ce fac in privinta asemanarii lui cu personajul negativ din IT. Intre timp au mai aparut ecranizari dupa IT, dupa Batman si Justice League unde Joker activeaza de zor asa ca a apus un pic steaua clownilor.

      (Citează)

  9. O femeie din Canada s-a trezit cu un meteorit in pat.

    Pe cand dormea, a trezit-o explozia. A vazut imediat gaura din tavan.

    A iesit afara, a vazut ca nu cazuse nici un copac peste casa, a intrat inauntru, s-a invartit un pic si a vazut meteoritul de un kil jumate din pat.

    https://www.scientificamerican.com/article/meteorite-crashes-into-womans-bed-in-canada/

      (Citează)

  10. M-am culcat cu Reagan, Thatcher si Helmut Kohl si m-am trezit cu niste papagali timorati de trei televiziuni si de o mana de o mana de daramatori de statui, confuzi in ce priveste propriul sex si care vor sa “decolonializeze” muzica!

      (Citează)

  11. Pai pune-te iar la somn, ce sa zic.

    Ion:
    M-am culcat cu Reagan, Thatcher siHelmut Kohl si m-am trezit cu niste papagali timorati de trei televiziuni si de o mana de o mana de daramatori de statui, confuzi in ce priveste propriul sex si care vor sa “decolonializeze” muzica!

      (Citează)

  12. Nu ai înțeles nimic.
    Vina lui Voiculescu este ca a făcut manage la o situație ca un complet noob.
    Un ministru ba!

    miluch:
    Totul mergea perfect, doar V. Voiculescu este de vină.
    Clasic.
    Nu se perimează scriptul ăsta?

      (Citează)

  13. exactly the point!
    astea necesita un video, in care sa arati chestiile astea.

    add:
    La bideu vine si apa calda si rece dupa un robinet cu monocomanda, fix ca la dus. Iti faci tu temperatura cat iti place. Nu e mare inginerie.

      (Citează)

  14. turneul de bridge a fost de fapt campionatul european (sau, ma rog, calificarile pt mondial – neclar cu covidul asta ca a fost pt prima oara online) si echipele au fost nationalele tarilor. Practic imaginati-va ca juca italia la europene si celelalte tari nu intrau pe teren impotriva ei.

    Iar jucatorul banuit de a trisa este fostul numar 1 mondial. Si numai italienii si un tribunal sportiv cred ca nu a trisat. In rest e oarecum evident pt toata lumea.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus