un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 24 septembrie 2021

24 Sep 2021  ·

ȘTIRI  ·

23 comentarii

Am bănuiala că nu voi primi astăzi iPad Mini-ul precomandat…

La Marius Nasta s-a umplut și morga. 6.000 de doza 1 de Pfizer ieri, față de 2.700 de doza 2.

    23 comentarii

  1. Intre timp Apple face ce stie mai bine si anume impiedica schimbarea bateriei atunci cand se duce, adica cam dupa un an, practic impingand utilizatorii sa-si cumpere alt telefon. Frumos nu?
    https://www.youtube.com/watch?v=zKYG2TiBk9k

      (Citează)

    • Aceeași poveste după fiecare lansare de iPhone. Nu apare nicăieri vreo știre, dar am să îl cred pe tipul ăla pe cuvant, sigur nu a făcut asta pentru vizualizări.

        (Citează)

    • De-aia a si zis omu ca nu crede zvonul pana nu vede dovezi reale dar fiind Apple nu ar mira pe nimeni, deja au facut chestia asta la camere de anu trecut.

        (Citează)

    • Cred că mesajul ”s-a redus viteza procesorului pentru a salva bateria” a fost înțeles greșit. Adică în loc de ”s-a redus viteza procesorului ca să-ți cumperi SIGUR altul” au înțeles ”se duce bateria repede”, dar nu prea, că multe vechituri încă funcționează decent…

        (Citează)

    • eu am un Iphone X din prima saptamana de cand a fost disponibil. intr-adevar am 76% capacitateqa bateriei. Dar e functional, perfect liniara descarcarea, 2/3 din zi merge fara emotii, in rest fac deosebitl efort sa-l asez pe incarcatorul wireless de la birou.

        (Citează)

    • Se duce bateria după 1 an? Ce glumă. Și tu și Louis ăla care știe că Apple atrage vizualizări. :)

        (Citează)

    • Are soția un iPhone7 luat imediat la lansare care a funcționat neîntrerupt pana aceasta luna când a cedat un modul audio si nu mai merge microfonul(poate sa vb la tel doar cu casti, pe difuzorul din mașina sau pe Apple watch). Ii tine bateria originala cam 7 ore si e la 65% viața. Nu îl va mai repara pt ca îl va înlocui cu 13 pro max. Deci bateria la Apple nu se compara cu alte telefoane. Eu am 12 Pro max luat anul trecut la precomandă și ma tine bateria lejer 16 ore dacă îl forjez. Dacă îl folosesc normal 2 zile. Toate astea se datorea sistemului de operate și aplicațiilor mult mai bine optimizate decât la Android

        (Citează)

    • Ciudată percepția asta că Apple te împinge spre un telefon nou când face de fapt o groază de chestii ca să-ți meargă ăla vechi: software 4-5 ani, evită fast charging tocmai pentru a nu deteriora bateria sau acel throttling pentru a nu ți se închide telefonul (paradoxal unii cred că e mai aiurea să meargă mai încet decât deloc).

      Eu am pretenția de la orice dispozitiv electronic să țină bateria 4-5 ani, n-aș cumpăra iPhone dacă ar ține 1 an sau 2, nici nu mă interesează că se poate schimba sau nu, vreau să fie fiabil și să nu schimb nimic.

        (Citează)

    • @Dan, o baterie care tine 7 ore este considerata o baterie buna? Serios?

      @dam167, lumea este putin deranjata de situatia cu limitarea vitezei procesorului in special pentru ca Apple nu a facut publica aceasta functie. Gandeste-te cum ar fi sa se intampla asta in alte domenii, la alte echipamente electonice sau electrocasnice:
      – masina de spalat care avea 1000 rpm sa scada la 600 depa 2-3 ani fiindca s-au uzat tampoanele si producatorul nu vrea sa aiba vibratii prea mari;
      – televizorul sa scada automat backlight-ul la maxim 60-70% dupa un an ca sa protejeze ledurile;
      – procesorul de la laptop sa scada automat frecventa dupa 1-2 ani ca sa protejeze bateria;

        (Citează)

    • @Andrei G: procesorul de la laptop face asta și începe de când scoți încărcătorul. Pe măsură ce are mai puțin curent, scade și el din performanțe.

      Restul exemplelor n-au nici o legătură. Dacă după mai puțin de 2 ani ești cu bateria de la iPhone sub 80% fie ai una cu defect (probabil ți-o schimbă pe gratis), fie ai consumat-o într-un mod excesiv și aia e, fiecare doarme cum își așterne. Eu n-am văzut în jurul meu aifoane cu bateria sub 80% nici măcar în 3 ani.

      Oricum, și când au făcut public, lumea a înțeles ce a vrut. Sau ce a putut.

        (Citează)

    • @dam167, la laptop ai tu posibilitatea sa setezi niste praguri in functie de nivelul bateriei. Adica ai control si poti sa decizi daca vrei sa tina mai mult bateria sau vrei sa poti folosi echipamentul la capacitate maxima.

      De ce celelalte exemple nu au nicio legatura? Este fix acelasi lucru.

      In plus, stirea respectiva a aparut in 2017 si spuneau ca a fost descoperit acest comportament la modelele Iphone 6S si Iphone 7 (adica telefoane vechi de 1, maxim 2 ani). Asadar teoria ca nu sunt telefoane de la Apple care sa aiba probleme mai devreme de 2-3 ani pica. Sau poate Apple a mintit cand a limitat viteza procesorului la telefoane cu vechime de maxim 1 an.
      Alege tu varinata care iti convine.

        (Citează)

    • @Andrei G: eu nu vorbesc de power management pe care îl faci tu, ci de limitele procesorului. Dacă după 2 ani ai bateria praf aș vrea să văd ce limite îi mai impui procesorului și la ce frecvență stă la o randare – pe baterie, evident. Ai văzut ce putere trage Intel în tubo boost? na, dacă n-are de unde nici performanță n-ai și o să stea într-un GHz sau o să crape.

      Chestia aia se aplică la orice iPhone. Nu contează că e ultimul model, dacă i s-a dus bateria tot se închide când deschizi aplicația x. Dar da, funcția aia era gândită pentru telefoanele mai vechi pentru că acolo ai șanse mai mari să ai bateria varză. Repet, dacă merge greu telefonul parcă simți că te mai ține, dacă se închide de 3 ori pe zi chiar că vrei altul nou.

      Îmi pare rău în schimb de oamenii care și-au făcut praf bateria după 1 an sau 2.

        (Citează)

    • E dificil sa porti pana si o discutie simpla cu posesori de Apple products. Ideile sunt putine si fixe.

        (Citează)

    • @dam167, daca am un laptop mai vechi la care bateria este degradata, procesorul va functiona la puterea maxima pe care i-o permite bateria. Nu va fi limitat doar pentru ca producatorul vrea sa ma tina pe mine bateria 1 zi intreaga desi poate eu am nevoie doar sa randez ceva pentru 10 minute.

      Si din nou alegi sa raspunzi doar la ce iti convine:
      1. Ai spus ca tu nu ai vazut niciodata telefoane Apple mai noi de 3 ani care sa aiba probleme cu bateria;
      2. Cu toate astea, Apple a lansat in 2017 un soft care limita performanta procesorului pentru telefoane cu vechime de maxim 1 sau 2 ani care aveau probleme cu bateria.

      Si probabil ca au facut asta doar la telefoanele relativ noi pentru ca utilizatorii sa nu-si dea seama ca este o problema si sa nu se duca sa schimbe bateria pe garantie.

      Concluzie:
      – Apple recunoaste ca pot fi probleme si au cautat un workaround (foarte dubios), dar tu nu crezi ca exista asa ceva (baterii cu probleme).

        (Citează)

    • dupa un an? cine te-a mintit? eu am 100% battery health dupa 1 an.

        (Citează)

    • GabrielG:
      dupa un an? cine te-a mintit? eu am 100% battery health dupa 1 an.

      L-ai ținut închis un an? :P

      Apropo de toată discuția, dintre toate limitările ciudate pe care Apple le impune de fapt clienților săi, asta cu bateria e printre cele nesemnificative.

      Iar cum vânzările de iPhone cresc anual, clienților nu prea le pasă.

      Și sunt de acord cu dam167, Apple chiar face multe ca să te țină un telefon de-al lor mulți ani.

        (Citează)

  2. Telefonul meu (11Pro) face 2 ani de utilizare luna viitoare si nu i s-a dus bateria. Cum iti explici aceasta conspiratie?

    Dorin:
    Intre timp Apple face ce stie mai bine si anume impiedica schimbarea bateriei atunci cand se duce, adica cam dupa un an, practic impingand utilizatorii sa-si cumpere alt telefon. Frumos nu?
    https://www.youtube.com/watch?v=zKYG2TiBk9k

      (Citează)

  3. stephen:
    Telefonul meu (11Pro) face 2 ani de utilizare luna viitoare si nu i s-a dus bateria. Cum iti explici aceasta conspiratie?

    O fi fake ;) La cele originale asa se intampla.

      (Citează)

  4. oo ce tragedie, intarzie o bucata de metal si sticla, hai sa facem o petitie!
    ieri era stirea ca ajunge mai repede scul@ cea noua la gusteri

      (Citează)

  5. ca detinator de actiuni apple, le multumesc tuturor fanilor apple pt devotament

      (Citează)

  6. Serialul Foundation făcut de Apple este o mizerie, un gunoi, o capodoperă a bataii de joc practicată de acest jeg de companie.

    Realizarea tehnică, efectele speciale sunt foarte bine făcute.

    Dar ce au făcut cu personajele, cu acțiunea din cărți este un măcel. Personaje cheie dispar, o grămadă de personaje din toate planurile au sexul schimbat și sunt femei. Acțiunea este ce-a auzit unul la beție povestit de un analfabet funcțional care a citit cartea acum minim 20 de ani.

      (Citează)

  7. habar n-am despre ce serial e vorba, dar cel mai bine e sa own shares si sa ii lasi pe altii sa plateasca pt never-ending apple hype

    Gaelex:
    Serialul Foundation făcut de Apple este o mizerie, un gunoi, o capodoperă a bataii de joc practicată de acest jeg de companie.

    Realizarea tehnică, efectele speciale sunt foarte bine făcute.

    Dar ce au făcut cu personajele, cu acțiunea din cărți este un măcel. Personaje cheie dispar, o grămadă de personaje din toate planurile au sexul schimbat și sunt femei. Acțiunea este ce-a auzit unul la beție povestit de un analfabet funcțional care a citit cartea acum minim 20 de ani.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus