un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

My body is ready!

23 Sep 2021  ·

GÂNDURI  ·

85 comentarii

Așa a zis un prieten la vestea că începe doza 3 de vaccinare pentru cine își dorește. Așa zic și eu. Mă simt pregătit!

Regula este: să ai mai mult de 6 luni de la administrarea dozei 2 a vaccinului. Eu m-am vaccinat pe 5 aprilie. Devin deci eligibil pe 6 octombrie și atunci probabil voi merge la centrul de vaccinare din cartier și voi face acest booster.

Din ce înțeleg, nu trebuie vreo programare în platformă, ci te poți duce direct la un centru de vaccinare (hartă aici). România are destule vaccinuri și puțini vaccinați. Mă aștept ca și mai puțini să își dorească boosterul dintre cei deja vaccinați, din diverse motive. Așa că probabil nu va fi înghesuială.

Vaccinarea se va face cu Moderna sau Pfizer. Sunt curios dacă poți alege ce vrei. M-ar tenta să las și niște ARN de la Moderna să-mi umble prin braț, că înțeleg că este foarte bun. Vedem-înțepăm!

Am început să cunosc tot mai multe persoane vaccinate care au făcut covid, inclusiv în grupa mea de vârstă. Iar prietenii părinților mei, despre care vă spuneam aici, n-au trecut cu bine prin boală. Vaccinați în februarie, covid acum, unul internat, altul la ATI, cel de la ATI a murit. Anticorpii ăia nu țin pe vecie. Cei care au făcut vaccinurile estimau 6-8 luni și se pare că aveau dreptate, după 6 luni eficiența este mai mică.

Doza 3?

Loading ... Loading ...

    85 comentarii

  1. Pe mine ma sperie putin procentajul ala de 91.5% decese. Sincer ma asteptam undeva la +95%.
    Si asta in combinatie cu procentul de 75.8% cu covid nevaccinati care practic cam arata ca Delta nu prea are nici o treaba cu vaccinul. (30% vaccinati, 25% vaccinati infectati, tot aia).
    Legat de prima cifra cu decesele ar mai fi o posibila explicatie insa nu prea vreau sa cred in ea si anume ca un procent semnificativ de “vaccinati” sunt la chiuveta. Stiu ca erau niste discutii acum ceva timp dar parca s-au mai rarit acum.

      (Citează)

    • Depinde daca in statistica de 91.5% includ si cei vaccinati doar cu doza 1. Nu stiu unde vazusem inainte, ca daca incluzi doar oamenii cu schema de vaccinare completa, iesea undeva spre 95%. Din care daca mai bagi romanii verzi care au facut-o la chiuveta, iti da o rata de deces destul de incurajatoare pentru cei care sunt vaccinati.

      Apropo, datele de astazi arata ca din aprox 3.8 m de vaccinari complete, cu JJ sunt aprox 700k. 20% din cei vaccinati au totusi o protectie mai scazuta fata de restul.

      Interesant ar fi de vazut si mai defalcata statistica deceselor in functie de vaccinul facut.

        (Citează)

    • De asemenea, nu știm câți dintre cei decedați erau vaccinați cu AstraZeneca, care din start avea eficiență mai mică.

        (Citează)

    • Ca idee, vaccinarea nu te face nemuritor. Daca ne-am uita mai in detaliu la cei care au murit si erau vaccinati…se poate sa aflam ca aproape toti erau 65+

        (Citează)

    • Sunt ceva mai complicat de facut niste statistici concrete. Pentru ca multi dintre cei nevaccinati sunt persoane care au stat in casa si de asta au ales sa nu se vaccineze. In plus, dintre cei vaccinati multi s-au plimbat peste tot fara sa mai tine cont de nici o masura de siguranta, deci au fost mai expusi la virus.

      Insa cifrele astea ne spun ceva relevant:
      – 24,2% dintre cei imbolnaviti sunt vaccinati
      – 8,5% dintre cei decedati sunt vaccinati

      Inseamna ca si in cazul in care te imbolnavesti, procentual sunt de 3 ori mai multe decese in cazul celor nevaccinati.

        (Citează)

  2. Prietenii părinților aveau cumva boli cronice asociate? Cât despre doza 3, as tinde spre Moderna, care are o eficiență ceva mai mare pentru Delta. Doza 4 ar trebui sa fie la anul. Probabil vom ajunge să facem vaccinul bianual, altă soluție nu văd. Virusul va rămâne cu noi permanent.

      (Citează)

    • Doamna ‘doctor’ Deea, daca un cetatean care nu e medic, dar se informeaza el de unde vrea, isi poate alege ce vaccin doreste, este OK sau nu?

      Daca alt cetatean, tot asa ‘doctor’, se informeaza el, tot de unde vrea, si trage concluzia ca nu are rost sa se vaccineze, este OK sau nu?

      De exemplu persoana care a decedat, daca nu era vaccinata poate statea acasa linistita, nu se ducea in Bulgaria.

        (Citează)

    • @okochea: talibanii vaccinisti nu-si pun intrebari…

        (Citează)

    • Lasa baieti, ca puneti voi destule intrebari incat sa stea sa le disece oamenii binevoitori. Tineti doar minte, ca daca nu se bata lumea sa va combata, nu inseamna ca aveti dreptate. Ci doar ca nu mai are sens sa isi iroseasca timpul cu voi.

      Vorba aia, un prost arunca o piatra si zece destepti se chinuie sa o scoata.

        (Citează)

    • @Okochea: nu văd ce legătură au întrebările tale cu preferința Deei spre un anumit vaccin. Contează pe ce este bazată?

        (Citează)

  3. Tot prin octombrie fac și eu 6 luni, pe 10 parcă. Mi-ar plăcea să apară, dacă nu sunt deja, niște informații concrete despre beneficiile dozei 3 cu același vaccin sau cu unul diferit. În cazul de față, eu am făcut Moderna, însă după cum zici și tu.. dacă e mai benefică o combinare a vaccinurilor, de ce nu..?

      (Citează)

    • Erau mici informații despre cum combinarea lor duce la mai mulți anticorpi, dar nu un studiu propriu zis pentru că acele combinări au fost mai degrabă greșeli de vaccinare.

      Personal nu cred că vei putea alege vaccinul.

        (Citează)

  4. Tot în octombrie devin și eu eligibil ,mai mult ca sigur fac și Nr 3.

      (Citează)

  5. Eu nu inteleg un lucru – daca Pfizer si Moderna nu si-au adaptat vaccinul ca sa fie eficient si impotriva tulpinii Delta, ce rost are sa mai facem doza 3, din moment ce Delta e predominant?

      (Citează)

    • De unde ai scos-o ca vaccinuroe nu sunt eficiente pentru delta?

        (Citează)

    • @Lorin: ei zic că nu-i nevoie de vreo adaptare.

      Delta se propagă rapid și se înmulțește rapid în corpul tău. Dacă ai mai mulți anticorpi, probabil înfrângi mai rapid virusul.

      Dacă ai puțini, virusul începe să-ți cauzeze boală. De asta eficiența vaccinului este mai mică, pentru că mai mulți oameni ajung să facă boala, dar per total majoritatea fac forma ușoară pentru că anticorpii se trezesc mai lent, dar se pun pe treabă și îi bat pe naziști.

        (Citează)

    • @nwradu
      Uite ce declara CEO-ul Moderna:
      „În prezent testăm variante de vaccin optimizate pentru tulpina Delta. Acestea vor forma baza pentru dozele suplimentare din 2022. Testăm de asemenea o variantă Delta plus Beta, următoarea mutaţie care potrivit cercetărilor este posibilă”, a spus Stephane Bancel.
      Stirea este aici: https://stirileprotv.ro/stiri/international/directorul-moderna-pandemia-se-va-incheia-peste-un-an.html
      Eu as astepta pana ce apare varianta 2.0 a vaccinului, care sa includa si expansion pack pentru Delta, adica pana in 2022.

        (Citează)

  6. eu am facut si boala si am inteles ca nu e nevoie pt cei care au avut si covid, au facut si vaccin.

      (Citează)

  7. De ce faci booster , ai informatii privind imunitatea mentinuta in urma dozelor originale, analiza personala nu teoriile de pe internet(fiecare corp este diferit) , sau doar sari pe fenta dgba , booster shot fara modificari evidente impotriva delta :))) practic degeaba

      (Citează)

    • Eu zic ca o face ca sa stea linistit ca si in perioada de la rapel pana acum.

        (Citează)

    • o face pt ca asa vrea, nu trebuie sa-ti dea tie explicatii. nu vrei, nu ti-l faci si gata.

        (Citează)

    • @Dragos

      Sunt foarte curios cum ar arata pentru tine un mic indrumar de cum poate cineva – fara pregatire de specialitate – sa obtina informatii si sa faca o analiza personala pentru a lua o decizie?

        (Citează)

    • @Dragoș: înainte de booster chiar mă gândesc să mă duc să fac un test spike, ca să văd câți anticorpi mai am, și apoi să fac unul și la 10 zile după booster.

      Dar în principiu fac vaccinul pentru că sunt convins că asta mă va proteja fără efecte secundare nedorite. Am mers în Zanzibar. Se recomandau vreo două vaccinuri pentru călătorie. Le-am făcut, nu am stat să caut eu dacă sunt bune, dar de ce tip sunt, dar chiar e nevoie, dar câți anticorpi am șamd. Și au intrat bine cocktailurile apoi pe plajă, chiar fără griji am stat.

      Ah, și la anti-tetanos la fel. L-am făcut fără să cercetez cine-l produce, cum, de ce, unde este conspirația evreiască șamd. Deh, alte vremuri.

        (Citează)

    • Voi ati auzit si de imunitatea data de memoria celulelor T si B?
      Ce relevanta are testul de anticorpi atata vreme cat oricum tu vei fi imun prin prisma memoriei sistemului imunitar? Adica voi vreti sa faceti rapelul 3 ca sa va reactivati anticorpii pentru 6 luni? Eu cred ca boost-ul cu doza trei functioneaza altfel, dar ramane de vazut exact cum dupa ce-l facem si stiinta trage concluziile.

        (Citează)

    • Cand am plecat prin tari bananiere am facut 5 vaccinuri(schema obligatorie + optional), fara sa ma gandesc de 2 ori. Era vorba de vaccinuri care sunt pe piata de n ani. Nu poti compara cu vaccinuri de covid…p.s. le-am facut totusi

        (Citează)

  8. Aș fi eligibil de când se dă drumul, dar nu voi face doza 3 până nu se stabilesc niste avantaje clare, fie medicale, fie sociale.

    Deocamdată, dpdv medical e apă de ploaie. Explicația pentru numărul mare de cazuri din țările cu procente mari de vaccinați a fost că tulpina păcii nu prea întreabă dacă ai vaccin sau nu, că vaccinurile au o eficiență mai scăzută în fața delta, bla-bla. Atunci de ce să mă vaccinez încă o dată cu ceva ce s-a dovedit ineficient? Că e doar o răceală dacă ești vaccinat? Pt mine nu a fost nici măcar o răceală, fără să fiu vaccinat, doar am stat ca fraierul în casă 2 săptămâni.

    Dpdv social, la ce mă ajută că pot merge la restaurant etc. cu certificatul, dacă (în curând) totul se închide la 18 și trebuie să fiu în casă la 20?

      (Citează)

    • O tombola ceva… sa placa la toata lumea.

        (Citează)

    • @Adrian: vezi că explicația a fost că Delta te infectează suficient de rapid încât anticorpii de la vaccin nu au timp să reacționeze și să combată imediat virusul. De asta sunt mai mulți vaccinați care fac covid. După o vreme însă intră și anticorpii în funcțiune și virusul este eliminat. De asta sunt puțini cei vaccinați care fac și forme grave de boală.

      Ideea este să ai anticorpi. Cei de la primul vaccin nu țin o viață, sunt pe abonament acolo.

        (Citează)

  9. Cata vreme cand vine carantina, de zi sau de noapte, vaccinatul este egal cu nevaccinatul, copilul cu adultul, etc, NU. Dupa un an expira certificatul de vaccinare, daca se pierd din drepturi, poate atunci.
    Doza #3 nu prea mai e pentru mine, ca-i cam clara treaba ca nu mor dupa dozele 1,2 ( fie vorba intre noi aveam sanse mari sa nu mor nici nevaccinat) – e pentru ceilalți. Adica să nu transmit virusul celorlalți. Cine sunt ceilalți? 70% din ei sunt nevaccinati. Cum ar veni , trebuie sa ma vaccinez eu SI PENTRU EI. Lasa… Las’ așa, că-i bine așa.

      (Citează)

    • Stai putin, cum e pentru ceilalti din moment ce virusul e transmis si de vaccinati si de nevaccinati? Vaccinul il faci strict pt tine ca sa nu faci o forma mai grava sau sa mori, de transmis tot il transmiti indiferent daca esti intepat sau nu.

        (Citează)

    • @Catalinx: uite ca nu e acelasi lucru cu carantina daca esti vaccinat sau nu.

        (Citează)

    • @Andrei M: Pai am facut doua. DACĂ-L iau, că plm, ori e bun DE CEVA vaccinul ăsta, ori nu e bun chiar de nimic, o să-l iau PROBABIL de la un nevaccinat . Să fie sănătos, nu mă supăr. Dacă-l dau, o să-l dau PROBABIL la un nevaccinat, deși înțeleg că e posibil și altfel cu probabilitate mai mică.

      Judecând după starea mea curenta de sănatate, nu cred că o să mor și nici n-o să fac vreo formă gravă – că repet, am făcut deja 2 vaccinuri – ori e bun de ceva ori nu. Între noi fie vorba, nu cred că muream nici nevaccinat, DACĂ s-ar fi lipit de mine, dar zici că nu se știe, virusul se tot sucește, să fiu afle și sistemul meu imunitar despre ce e vorba, dacă n-o fi aflat deja din alte surse.

      Dacă-l transmit, cui îl transmit? Mai puțin probabil unor vaccinați, care vor face o formă ușoară, sau mai probabil unor nevaccinați care nu se știe. De unde mă uit eu văd numai avantaje să nu mai fac vreo doză curând, nu știu cum s-o spun mai clar.
      Nu sunt antivaccinist , nu-i vorba de cipuri, pe de altă parte nici nu cred că e mare brânză în vaccinul ăsta, adică, uite, ține și el cât de cât, mai bun decât nimic, dar nu văd vreun motiv să mă ”superimunizez” eu, pentru a compensa lipsa de vaccinare a altora. Las’ așa , că merge așa. Mie nu mi se pare că mor suficient de mulți, nici că ATI-ul ar fi suficient de plin.

      @alunelu: Poți să-mi arăți unde să mă uit? Poate mi-a scăpat ceva.

        (Citează)

    • @Catalinx: E o decizie adoptata azi: “Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, joi, o hotărâre prin care sunt modificate măsurile restrictive aplicate în funcţie de incidenţa cazurilor de COVID-19 din localităţi. Astfel, restricţiile de circulaţie pe timp de noapte în weekend şi reducerea programului de funcţionare al magazinelor se vor aplica după depăşirea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori, iar copiii cu vârsta până la 12 ani nu trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test COVID pentru a participa la unele activităţi. Totodată, persoanele vaccinate sunt exceptate de la interdicţia de deplasare în localităţile cu rata de infectare de peste 6 la mie, iar accesul în food-court-urile din mall va fi permis doar pentru cei vaccinaţi, testaţi sau trecuţi prin boală.”

        (Citează)

    • @alunelu: Multumesc. Foarte bun.

        (Citează)

  10. Octav:
    De unde ai scos-o ca vaccinuroe nu sunt eficiente pentru delta?

    De pe net am scos-o:

    https://www.cnbc.com/2021/07/23/delta-variant-pfizer-covid-vaccine-39percent-effective-in-israel-prevents-severe-illness.html
    https://www.healthline.com/health-news/heres-how-well-covid-19-vaccines-work-against-the-delta-variant#Vaccines-vs.-Delta-variant

    Din ce inteleg eu, vaccinurile nu au fost modificate ptr a fi eficiente si impotriva Delta. Da, daca esti vaccinat, sansele sa faci o forma nasoala daca esti infectat cu Delta sunt mai mici, dar vaccinul nu a fost modificat ca sa protejeze mai eficient impotriva acestei tulpini. Asa ca, de ce sa fac doza 3? Ptr un boost de cateva procente?

      (Citează)

  11. nu mai fac, pt ce?

      (Citează)

  12. Dacă nici după atâta timp sunt unii care nu înțeleg beneficiile vaccinului, parcă nici nu mai are rost să le explici. Ce să le explici mai mult decât ca 98% dintre cei care sunt azi în spital, sunt nevaccinati.

      (Citează)

    • Da, nu-i bai, fiecare cu alegerea lui. Mie mi se pare important să fie o alegere informată, bazată pe date concrete, nu pe minciuni. Ce decide fiecare după aceea… treaba lui.

        (Citează)

  13. Aș face mai întâi un test de anticorpi. În funcție de rezultat, voi face sau nu voi face doza 3.

      (Citează)

    • Am prins aseara la TV un medic (ATI, Floreasca, n-am retinut numele) explicand ca nivelul de anticorpi scade destul de abrupt undeva intre 6-8 luni de la a doua doza (conform studiilor clinice).
      Deci tu poti sa faci testul azi la 6 luni si o zi dupa a doua doza si sa stai linistit ca esti ok, dar peste 2-3 saptamani sa nu mai fii de fapt protejat. De asta s-a si luat acest interval de 6 luni, ca este maximul care s-a dovedit sigur pentru un procent semnificativ din persoanele studiate.

        (Citează)

    • Poate își face teste din lună în lună, cine știe.

        (Citează)

  14. Pe 23 sunt 6 luni dupa rapel. Pe 28 ma duc, fuckit. Facut cu pfizer, sa vedem ce rapel baga. Parintii mei m-au cautat singuri sa imi zica ca incepe si sa ii programez. Le-am zis ca mergem impreuna, nu tre programare.

      (Citează)

  15. Eu bag doza 3 doar daca se dau micii si berea aferenta.

      (Citează)

  16. Noise:
    @Dragos

    Sunt foarte curios cum ar arata pentru tine un mic indrumar de cum poate cineva – fara pregatire de specialitate – sa obtina informatii si sa faca o analiza personala pentru a lua o decizie?

    A clar fara indrumar sunt pierdut…..sunt curios cum ar arata pentru tine logica prezenta in creier….. P.S. Simplu testare individuala a nivelului de anticorpi ar fi un inceput…nu bagi booster pentru ca se zice ca scade nivelul ca la antigel la x luni(fiecare corp este diferit), btw anticorpii sunt eficienti si in numar mic si in numar mare..depinde de corp iar…dar pnm tu esti destept ai citit chestii generice pe internet

      (Citează)

    • Pari totuși mai înverșunat decât este cazul pe alegerile făcute de alții.

        (Citează)

    • Am aflat săptămâna asta ca o cunostinta vaccinata a murit de covid. Era medic, vaccinata si avea diabet și o vârstă înaintată.
      Dacă ne întoarcem la retorica cu “avea comorbiditati” înseamnă că o luam de la capăt.
      Eu încep sa ma îndoiesc de eficacitatea reala a vaccinurilor. De altfel știu ca erau articole despre o rata f scăzută, dar le-am considerat conspiraționiste.

        (Citează)

  17. betonist, am avut covid inainte de vaccin si nu am ajuns la spital.
    mai lasa-ma cu procentele tale de 9x%

    Adi:
    Dacă nici după atâta timp sunt unii care nu înțeleg beneficiile vaccinului, parcă nici nu mai are rost să le explici. Ce să le explici mai mult decât ca 98% dintre cei care sunt azi în spital, sunt nevaccinati.

      (Citează)

  18. Pentru voi chiar nu este un semn de intrebare faptul ca un sfert dintre infectati sunt vaccinati, adica cam acelasi procent din populatie care este vaccinata? ( sursa: https://www.stiripesurse.ro/insp-anunta-ca-un-sfert-din-romanii-infectati-cu-coronavirus-sunt-vaccinati-915prc-din-decedati-nevaccinati_2008379.html)
    Domnu inginer, ce concluzie tragem noi de aici?

      (Citează)

    • Nu, este un semn că vaccinul funcționează. Altfel, ar fi 50% vaccinați și 50% nevaccinați.
      Nu mai zic că infectați este doar la un rezultat de test distanță. Uită-te pe procentul celor vaccinați și internați sau vaccinați și decedați, acolo se vede cel mai bine importanța vaccinului.

      E un vaccin, nu te face nemuritor, doar te protejează. Și cum fiecare corp este aparte, nici măcar nu pe toți. Dacă aștepți vaccinul care să fie 100% invulnerabil, nu va veni prea curând, are și medicina niște limitări.

        (Citează)

    • mama, cum le rationalizeaza nwradu, pe loc :))))
      Cum dracu sa fie infectati 50-50% vaccinati si nevaccinati, in situatia in care sa zicem ca vaccinul nu ar functiona (nu sustin asta), daca vaccinati sunt doar 30%?
      Vaccinatii si nevaccinatii deopotriva isi apara alegerile prin cele mai irationale si stupide argumente posibile.

        (Citează)

  19. deci suntem la egalitate, eu nu am patit nimic, ala e in pamant.
    50/50
    dar nu 98/2.

    panica asta nu face bine la nimeni

    nwradu:
    Dacă tu n-ai ajuns la spital, e clar că nimeni nu ajunge. Așa se fac statisticile, bazate pe un singur caz?

    Uite, unul a ajuns la spital: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/un-tanar-de-20-de-ani-fara-alte-boli-a-murit-de-covid-nu-era-vaccinat-1677837

      (Citează)

    • Mi se pare ridicol, din 2 motive:
      1. Pai noi ne vaccinam cu 3 doze pentru ca unii nu inteleg (si sunt nesimtiti) ca vaccinarea e solutia pentru a se incheia odata pandemia
      2. E fix aceeasi doza, daca ar fi venit cu un “update” pentru noile tulpini as fi inteles logica.
      Consider ca a 3-a doza e aruncata din disperare si, probabil, si pentru ca au comandat prea multe doze.

        (Citează)

  20. M-a speriat titlul. Am crezut ca alaptezi tu.

      (Citează)

  21. nwradu:
    Pari totuși mai înverșunat decât este cazul pe alegerile făcute de alții.

    Ideea este ca se apropie data de expirare a certificatului meu de vaccinare in 2022, si nu vad rostul unei doze booster inutila si neadaptata cand anticorpii functioneaza cu totul altfel fata de cum este mentionat acum in media….strict cantitativ si la ghici….Exista optiunea de extindere a certificatului daca inca mai am acea cantitate in corp si dupa 1 an ? Isi pune cineva intrebarile astea ….sau o sa fiu restrictionat 4 ever de expirarea certificatului in conditiile in care :1 . oricum poti dezvolta covid chiar si cu 2vacc / 2. Poate corpul meu retine aceeasi cantitate sau calitate a anticorpilor din primele doze…..

      (Citează)

    • Pai daca te chinuie intrebarile si te pasioneaza subiectul, mergi la Dr de Familie, zi-i ce te preocupa, poate iti recomanda un set complet de analize incl cele pt anticorpi covid si incearca sa-ti raspunzi la intrebarea daca este oportun si util sa te vaccinezi cu ajutorul celor de meserie.
      Ce sens are sa iti pierzi timpul cu presupuneri din poignet pe un domeniu care ti-e strain?

      Valabil pentru toti cu dubii de pe aici.

        (Citează)

    • @Dragos, momentan nu s-a stabilit o data de expirarea a certificatului verde in cazul celor care au fost vaccinati. Deci te agiti degeaba. Mai bine astepti sa se comunice perioada de valabilitate a certificatului si poate pana atunci apar mai multe detalii in presa care sa te poata ajuta sa iei o decizie informata.

        (Citează)

  22. M-am vaccinat cu a doua doza in 5 februarie. Nu am de gând sa fac a 3-a doza. Mai vedem la anu. Încă am anticorpi.

      (Citează)

  23. probabil voi face si doza 3, dar prin noiembrie – decembrie,
    sa mai apara studii despre avantaje / dezavantaje
    sa vedem cum mai evolueaza nr de cazuri si gravitatea lor si prin ce ape ne mai scaldam atunci.

      (Citează)

  24. La jumătatea lui septembrie au trecut 6 luni de la rapel. Așa că la începutul lui octombrie mergem să băgăm și doza 3. Noi eram hotărâți să și plătim pentru ea dacă ar fi fost cazul. Și avem aceeași opțiune și pentru 2022.

      (Citează)

  25. La KFC deja se cere certificatul de vaccinare la intrare. Nu-l ai, pa-pa! Adio aripioare picante sau nepicante! :))

      (Citează)

  26. Anda:
    Pai doar nu a fost acu 10 ani lol.

    Poate ai facut acum 2 ani, Anda, lol, si atunci ai nevoie de doza a treia.

      (Citează)

    • la fel s-a intamplat cu toate legile astea date pt covidel.
      ati uitat deja de anularea dumei de amenzi ca nu ai foaie scrisa cu pixul ca mergi din x in y?

        (Citează)

  27. Daca ne uitam cu google translate pe saitul guvernamental din israel la prima vedere observam asa; la infectare si transmisie doza 2 e frectie la picior de lemn; e umpic mai buna decat daca esti nevaccinat. Dar…protejeaza la deces. In schimb la doza 3, minune mare! Dar…Pentru cat timp! Facem vaccin din patru in patru luni?! Eu nu! O mai fac pe a treia(sunt eligibil din prima zi) dar o fac dupa ce se vaccineaza toti cei mai speriati decat mine. Daca dupa 3-4 luni imunitatea e lafel de proasta ca dupa doza doi eu in dreptul meu consider vaccinul ineficient. Poate vor aparea versiuni noi de vaccin… nu stiu… mai vedem. Cu prima generatie nu mai fac doza 4 ! Acum cand vorbim e plin de vaccinati cu doua doze in spitale indiferent ce va spun astia al tv! Intre timp mi-am procurat un VaxigripTetra; ma duc maine sa-l fac. E al treilea an la rand cand ma vaccinez din septembrie(cu toata familia). De obicei ma vaccinam fix pe 15 Octombrie.

      (Citează)

    • Tu personal ai dreptul sa consider culoarea mov mai frumoasa decat turcoaz cu dungi.

      Dar eu personal n-am chef sa mor de un rahat de coronavirus.

        (Citează)

    • Eu sunt tare curios cum ai ajuns aici? Citesti blogul zilnic? Saptamanal? Cauti informatii despre vaccin pe internet si comentezi peste tot?

        (Citează)

    • @ion, nu trebuie sa credem ce ne spun la TV legate de persoanele internate, dar trebuie sa credem ce spui tu, un user anonim de pe internet, pentru ca… pitong.

        (Citează)

  28. M-am imbolnavit in mai (fiind insarcinata in trimestrul 2; am avut simptome usoare, am facut investigatii ulterioare si bebelusul nu a fost afectat negativ, doar eu m-am ales cu o mica anemie), m-am vaccinat ulterior in august, respectiv in septembrie, cu dozele de la Pfizer. Copilul ar trebui sa aiba si el anticorpi, sunt mai linistita putin din punctul asta de vedere. Am inteles din ce am mai citit ca nu e nevoie sa fac doza 3, oricum nu anul acesta. As vrea insa sa ma mai vaccinez antigripal, dar dupa nastere (am vaccinul in frigider, acum cat se gaseste inca in farmacii). Nu ma expun si am grija maxima cat tine de mine, insa am temerea sa nu cumva sa ma infectez fix inainte de nastere, pt. ca nu stiu ce protocol va fi activ la maternitate atunci. Nu stiu ce nivel de anticorpi am momentan si nici daca ar fi asa relevant de fapt numarul acestora.

      (Citează)

  29. Eu am facut 8 luni de la ultima doza pe 23 sept. Pe 30 ultima zi de munca in actualul job am doza 3. Numai bine sa ma întorc inapoi in munca la Urgente:))

      (Citează)

  30. Intrebare pt cei care nu vor sa se vaccineze, fie in general fie cu a treia doza. Inteleg ca nu vedeti avantajele vaccinarii, dar care sunt avantajele nevaccinarii? Cu ce va ajuta sa nu fiti vaccinati, sau cu ce va incurca sa va vaccinati?

      (Citează)

    • Cum cu ce? După cum s-a justificat o colegă de muncă din corporație, vaccinul îți modifică ADN-ul. True story. Nu vorbesc de Tanța de la coada vacii, vorbesc de o femeie cu facultăți și (credeam eu) un dram de creier. Ăștia suntem, cu ăștia defilăm.

        (Citează)

    • Cred ca asta cu modificarea ADN-ului e doar o scuza / explicatie pe care au gasit-o cei care nu vor sa se vaccineze, dar pt majoritatea nu cred ca e motivul real. Sincer, banuiesc ca cei mai multi s-au pus Gica contra din principiu, sa demonstreze (nu stiu cui) ca ei nu fac decat ce vor si nimeni nu ii poate obliga. Dar fara un motiv, fara o explicatie, doar asa, ca pot sa faca asta. Si motivul 2: de lene, si probabil sunt aceeasi care nu si-au mai facut analizele si n-au mai fost la doctor din 2002, tot de lene.
      Sunt totusi curioasa care sunt motivele oamenilor de aici de pe blog, ca am vazut ca sunt mai multi care nu s-au vaccinat. Pur si simplu, ce castigi ca nevaccinat? Poate n-o fi vaccinul bun, poate nu te protejeaza, dar lipsa vaccinului te ajuta la ceva? Sunt curioasa si de cei care l-au facut prima data, dar acum nu mai vor a treia doza. Credeti ca a treia doza va incurca sau e periculoasa (spre deosebire de primele doua), sau doar va e lene sa mergeti pana la centru de vaccinare si, eventual, sa va simtiti rau o zi?

        (Citează)

  31. Mama (67 de ani) a facut Pfizer in ianuarie si februarie, in martie a facut testul de anticorpi, avea vreo 30.000 (nu, nu a facut boala). In august si-a refacut testul de anticorpi, mai are vreo 1400.
    Eu am facut Moderna in martie si aprilie, in mai am facut testul de anticorpi, aveam vreo 4500. La inceputul lui septembrie am refacut testul, mai am vreo 1200. Pe analize scria ca sub 1000 inseamna protectie scazuta. (toate testele au fost facute la Synlab).

    Asa ca da, ne vom vaccina cu doza a 3-a, imediat ce putem. Si da, stiu de celule T, dar prefer sa fiu sigura. Mai apar imbolnaviri a celor vaccinati la inceput, in iarna, deci e clar ca inca o doza ar ajuta.

      (Citează)

    • Am auzit și eu de la mulți prostia aia cu modificarea ADN ului.Capsomani,nu ai ce să le faci , le-a intrat în cap acolo rămâne.

        (Citează)

  32. Andrei G:
    @Dragos, momentan nu s-a stabilit o data de expirarea a certificatului verde in cazul celor care au fost vaccinati. Deci te agiti degeaba. Mai bine astepti sa se comunice perioada de valabilitate a certificatului si poate pana atunci apar mai multe detalii in presa care sa te poata ajuta sa iei o decizie informata.

    Valabilitatea este stabilită, deocamdată. Certificatul este valabil în perioada 31.08.2021 – 30.06.2022.

      (Citează)

  33. Mihai: Valabilitatea este stabilită, deocamdată. Certificatul este valabil în perioada 31.08.2021 – 30.06.2022.

    Greșeala mea.

    Corect este: Valabilitatea este stabilită, deocamdată, până la 30.06.2022.

      (Citează)

  34. Eu si cu baietii mei, asteptam si doza 3 !

      (Citează)

  35. Făcut ieri doza 3. Aceleași reacții ca după doza 2 – temperatură (38,5), dureri musculare, frisoane, moleșeală, ceva durere de cap și la locul injecției.

    Eu am făcut la Park Lake … luni (04 octombrie) am fost pe 13,30-14,00 să fac doza 3 fără programare. Mare-mare greșeală. După 30 minute am plecat pentru că aș fi stat acolo un minim de 5 ore. Ajuns acasă și făcut programare.
    Procedura este asta (cel puțin la Park Lake): te așezi la rândul pentru cei programați având cu tine formularele completate precum și programarea (pe hârtie sau telefon). La ora fixată începi să intri în sală și urmezi traseul. Intră toți cei programați la acea oră și dacă mai rămâne timp până la ora următoare intră și cei fără programare (dar doar până la ora următoare apoi li se pune stop).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus