un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Serialul Babylon 5 va fi rebootat

29 Sep 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

13 comentarii

Babylon 5 a fost unul dintre cele mai bune seriale SF. La noi l-a difuzat cândva ProTV, în mijlocul zilei, și obișnuiam să chiulesc la anumite ore ca să văd niște episoade cheie.

Subiectul era unul oarecum clasic. Babylon 5 este o stație spațială amplă, construită ca punct de întâlnire pentru diversele forțe galactice, vreo 300 de ani în viitor. Spre deosebire de alte seriale SF (precum Star Trek), Babylon 5 a avut și o poveste pe care a urmărit-o de-a lungul celor 5 sezoane, nu episoade separate în care are loc mereu altă poveste și unde nimic nu avansează de fapt. OK, multe episoade inițiale au fost stand-alone, dar povestea aceasta mare a fost introdusă treptat printre ele, iar din a doua parte a sezonului 2 a devenit acțiunea principală.

Și sigur că serialul are clișeele uzuale ale anilor 90, cu tunsori și uniforme ciudate. Avantajul său principal a fost că a avut în spate un om care știe să spună povești, J. Michael Straczynski, scenarist de renume în SUA. A scris inclusiv episoade pentru Murder, She Wrote, dar a rămas de obicei în zona SF, scriind inclusiv comics pentru Marvel și DC Comics. JMS a fost și early-adopter în ale Internetului și, cel puțin pentru Babylon 5, dialogurile sale cu fanii de pe diverse forumuri i-au permis să explice mai bine ce-a vrut să zică prin fiecare episod, de unde s-a inspirat șamd. Citindu-le pe acelea am auzit tot mai multe despre Lord of the Rings, de exemplu, pentru că unul dintre personaje are o istorie similară cu a lui Gandalf.

Anyway, canalul CW vrea să refacă Babylon 5 și tot cu JMS la butoane. Vremurile sunt cum sunt și nu se știe ce va ieși: o poveste bună sau ceva cringing, dar #trăimvedem.

    13 comentarii

  1. Uite o veste buna, sper sa duca povestea mai departe, ca nu mai au cum s-o invie pe Delenn sau sa-l scoata pe Sheridan de la naftalina.

      (Citează)

  2. Să vedem ce iese, oricum o idee bună asta de a continua niște SF ,uri de mare succes.

      (Citează)

  3. Din pacate gurile rele confirma ca actorii vor fi toți baieti..iar Gene Roddenberry’s Andromeda va fi doar cu fete..

      (Citează)

  4. Dacă e făcut de CW, e clar.
    Între timp, am văzut Dune. Demențial.

      (Citează)

  5. Mă bucur. Mi-a plăcut serialul original

      (Citează)

  6. Star Wars masacrat, Foundation măcelărit, He-Man scuipat în ochi… urmează Babylon 5?

    Nici nu mai ai la ce sa te uiți, nici Star Trek nu o duce prea bine cu Discovery.

      (Citează)

  7. Giani Mucea:
    În Olanda e la cinema de săptămâna trecută.

    https://afdah.live/dune-2021/

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus