un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Xiaomi lansează tabletele Mi Pad 5 foarte ieftine și performante

10 Aug 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

21 comentarii

Xiaomi a trecut recent pe locul 1 mondial, cel puțin ca livrări de telefoane, dar va urma mai mult ca sigur și ca vânzări. Iar astăzi au anunțat două tablete, Mi Pad 5 și Mi Pad 5 Pro, care au prețuri foarte bune, atât de bune încât cred că Xiaomi va trece pe primul loc și la tablete de Android și nu m-ar mira să atace destul de puternic și poziția ocupată de Apple cu iPad.

Din păcate pentru planurile mele, niciuna dintre ele nu are ecran de 8 inci (sau pe acolo), cum caut eu.

Într-un livestream ce s-a numit “global event”, dar în care s-a vorbit doar chineză și totul de pe ecran a fost în aceeași limbă, Xiaomi a prezentat cele două noi modele, plus telefonul Mi Mix 4. Toate sunt mișto.

Mi Pad 5  are ecran de 11 inci, rezoluție 2.560 x 1.600 px la 120 Hz (cu Dolby Vision), Snapdragon 860 cu 6 GB RAM și 128/256 GB stocare internă, baterie de 8.720 mAh cu încărcare la 33 W. Are o singură cameră pe spate de 13 megapixeli.

Mi Pad 5 Pro are tot ecran de 11 inci, rezoluție 2.560 x 1.600 px la 120 Hz (cu Dolby Vision),  Snapdragon 870 cu 6/8 GB RAM și 128/256 GB stocare, baterie de 8.600 mAh cu încărcare la 67 W. Pe sunet are 4 difuzoare, pe foto-video are două camere pe spate, 13 și 5 megapixeli.

Prețurile sunt excelente. Convertit din ce-a fost anunțat în yuani, ar fi următoarele:

  • Mi Pad 5 128 GB: 1.530 lei cu TVA
  • Mi Pad 5 256 GB: 1.770 lei cu TVA
  • Mi Pad 5 Pro 6/128: 1.930 lei cu TVA
  • Mi Pad 5 Pro 6/256: 2.154 lei cu TVA
  • Mi Pad 5 Pro 8/256 și 5G: 2.700 lei cu TVA

Probabil ar mai trebui adăugate aici niște taxe vamale, dar acestea nu sunt mari. Oricum, cu astfel de prețuri cel mai bun Mi Pad 5 Pro ajunge mult sub Samsung Tab S7 LTE (care este 3.600 lei) și va fura mult din piața tabletelor.

Au și stylus disponibil separat, plus o tastatură. Avantajul mare al versiunii Pro este încărcarea la 67 W, ceea ce înseamnă că o baterie mare se va încărca totuși foarte rapid. Singurul lor dezavantaj  aparent este interfața MIUI, care este sub cea a concurenței pe telefoane, darămite pe tablete. De fapt, cred că cei de la Apple stau foarte liniștiți pentru că, în materie de productivitate, e greu pentru MIUI și Android în general să se lupte cu iPadOS și aplicațiile disponibile acolo. Nu foarte liniștiți, totuși…

Xiaomi a prezentat și noul telefon Mi Mix 4. Este un telefon de 6,67 inci cu Snapdragon 888+ cu 8/12 GB și 128/512 GB stocare internă. Camera principală are un senzor de 1/1,33″ de 108 megapixeli, alături de un zoom optic 5x de 8 megapixeli și un ultra-wide de 13 megapixeli.

Mai are și baterie de 4.500 mAh cu încărcare pe cablu la 120 W și wireless la 50 W, carcasă cu spate ceramic, Gorilla Glass Victus pe față și UWB la bord.

Camera frontală este una under-display (sau CUP = camera under panel) de 20 de megapixeli (cu binning 2×2). Cei de la Xiaomi spun că au păstrat aceeași densitate de pixeli deasupra camerei frontale, astfel încât nu vei observa vreo diferență în calitatea ecranului în zona ei.

M-am jucat recent cu un telefon cu cameră under display și pot să zic că da, a venit vremea lor, la revedere punch holes. Nici nu contează dacă pixelii ecranului au sau nu aceeași densitate. Faptul că se afișează ceva și peste cameră în browsing/video/whatever este suficient ca să te facă să nu mai observi cercul negru al acesteia.

Mi Mix 4 a fost anunțat începând cu 800 de euro, dar nu se știe dacă va fi disponibil și în afara Chinei.

    21 comentarii

  1. Da, este copy / paste iPad, până și software-ul e copiat 1:1 cu iPadOS.

    Nu știu cine ar cumpăra așa ceva, deși, din păcate pentru mulți prețul contează mai mult – că nu mai merge sau că merge groaznic după o vreme, nu mai contează. :)

      (Citează)

  2. Eu am luat Lenovo Tab P11 Pro cu $399, este excelenta.

      (Citează)

    • orice este excelent la inceput, chiar si o pocnitoare de xiaomi.
      dar vezi peste x ani

        (Citează)

    • Mai proasta decat Xiaomi n-are cum sa fie. Am luat pentru parinti un telefon Xiaomi Redmi Note 8 Pro si dupa 1 an de zile are lag si abia se misca. Varza!

        (Citează)

  3. Nu sunt taxe la tablete din câte știu. Dar nici unul din distribuitorii de Xiaomi nu aduce tablete.

      (Citează)

  4. Ce din pix sunt făcute prețurile la telefoane. O tabletă premium cu specificații de top este de aproape două ori mai ieftină decât un telefon. Chiar și cele cu modemuri 4G sunt mult mai ieftine.

    Btw, astea două au modem 4/5G?

      (Citează)

    • Yep. Așa cum a scris și Radu și din ce am găsit și pe alte site-uri, cel puțin cea mai puternică variantă de Mi Pad 5 Pro dispune și de conectivitate 5G

        (Citează)

  5. .. eu cred că nu ai folosit MIUI zi de zi .. încearcă-l și apoi dă-ți cu părerea ! 😉

      (Citează)

    • Si eu zic la fel.
      Folosesc Miui de 1.5 ani dupa 10+ ani de Samsung si nu m-a deranjat absolut nimic niciodata. Androidul chel oricum nu mi-a placut niciodata,ba chiar ma enerveaza,am avut pe telefoanele de la munca

      Ba pot sa spun ca MiUi are chestii in plus, de exemplu posibilitatea de a bloca layout-ul paginilor, care este aur, pentru ca in felul asta nu te mai trezesti cu iconitele mutate aiurea din greseala, ceva ce ajunsese sa ma streseze la fostele telefoane.

        (Citează)

  6. afinitatea romanilor pt puscatori de telefoane, de tablete, de orice. inclusiv de femei puscatori, sau puscatoare se zice?

    dar si apple te arde grav pt un ipad, aia e problema

      (Citează)

  7. iPad 8 e 1600 lei. Da, are memorie mica la pretul asta, dar se compara in timp?

      (Citează)

  8. bogdan:
    orice este excelent la inceput, chiar si o pocnitoare de xiaomi.
    dar vezi peste x ani

    am un ipad mini 1. nici waze nu pot sa instalez pe el desi functioneaza si arata impecabil. pe fosta honda mergea waze – bineinteles o versiune veche – pe un adroid 4.2.
    ca producatorii de masini pun niste pocnitori ca sisteme de etertaiment e alta poveste…

      (Citează)

  9. mai exista si alte tablete inafara de ipad?

      (Citează)

  10. Cu cat vinzi un Apple dupa 2-4 ani ? Cu cat vinzi un xiaomi ?
    Trebuie sa te uiti si la valoarea la revanzare, nu e doar valoarea de nou.
    Eu m-am ars cu OnePlus cand valoarea de revanzare a fost practic 0 iar un iphone 7 de vreo 3 ani l-am dat cu 150 euro in 2 zile.

    Se vor vinde ca sunt ieftine insa dupa 2-3 upgrade-uri daca or sa vine o sa se miste ca un cur, eterna problema a producatorilor de duzina prea concentrati pe urmatorul model si cu prea multe telefoane ca sa le si optimizeze.

      (Citează)

    • Ai luat un iphone 7 cu 3000 de lei (parca) si l-ai dat cu 700 dupa 3 ani si iti faci probleme de cat pierzi la o tableta de 1500 – 3000 de lei ?

        (Citează)

    • “Cu cat vinzi un Apple dupa 2-4 ani ? Cu cat vinzi un xiaomi ?”

      De abia acum realizez ca atunci cand cumpar un telefon sau o tableta fac o investitie majora in viata mea. Trebuie sa fiu atent la TCO, la valoarea de revanzare si la marja de profit.

      Hai sa fim un pic seriosi, discutam de niste consumabile. Dap, chiar si in cazul alora mai scumpe.

        (Citează)

  11. Vad numai bastani aici. Toti urla ca e copy paste ca e praf xiaomi, ca ei nu schimba telefonul iphone 10 ani si altii schimba anual xiaomi. Chiar si daca as cumpara anual cate un xiaomi tot ar fi mai ieftin decat sa tin un Iphone 3 ani. Plus ca multi vorbesc din auzite. Am un Xiaomi Mi 9T pro din 2019 si inca merge perfect. Softul MIU este foarte versatil ceea ce nu se poate spune despre un Iphone. Da. poate nu este atat stabil ca un iphone, dar un restart la 6 luni nu cred ca omoara pe nimeni. Chiar si la Iphone dadeam cate un restart ca ramanea blocat. Si in plus nu cred ca stie multa lume ce divizie de dezvlotare au cei de la xiaomi si cate alte gadgeturi fac.
    Aceasta firma numita Xiaomi a fost infiintata in 2010. In 11 ani a devenit lider la vanzari de telefoane si asta nu va spune nimic?????

      (Citează)

  12. Ne spune ca în 11 ani oamenii au sărăcit și au trecut pe chinezării fix ca aia cu BMW sh care stau într-o rână pe cotieră.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus