un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Trailerele finale pentru Fundația și Eternals

20 Aug 2021  ·

GÂNDURI  ·

26 comentarii

Cel mai recent trailer pentru Fundația, serial viitor pe Apple TV+, a fost lansat ieri:

Pe mine nu mă atrage. Pare foarte plin de acțiune și Game of Thronesy ca stil. Mie îmi plăcea Fundația ca în cărțile inițiale, cu intrigi și diplomație și jocuri de palat, nu explozii și scene dramatice în întuneric.

De fapt, cred că-mi plăcea ideea din spatele Fundației. Cum poți face ca perioada neagră de după căderea în barbarism a unui mare imperiu să dureze cât mai puțin? Ce metode poți aplica pentru a reduce această perioadă? Discuția asta mi-a plăcut. Execuția în sine, micile povești și apoi treaba cu Mule au fost doar SF uzual.

Dar na, pe film trebuie ceva interesant vizual și nu mă mir că producătorii s-au dus și în perioada pre-Fundație, când Hari Seldon descoperă ce descoperă. Pentru mine trebuie făcută piesa de teatru.

Eternals este un nou film Marvel. Eternals sunt niște ființe cu puteri mari și care trăiau în secret pe Pământ. Acum Pământul este amenințat și trebuie să intervină. Îi puteți vedea luptându-se cu un dinozaur înaripat și un soi de robot:

5 noiembrie.

    26 comentarii

  1. Sa joci Horizon Zero Dawn apropo de ideea din fundația.

      (Citează)

  2. Dacă s-ar fi dus în perioada pre-Fundație, sau măcar ar fi citit cărțile, n-ar fi avut nevoie să transforme pe Gaal Dornick, personaj prea puțin interesant, într-o femeie de culoare, puternică și cu pișată pe ea de măreția destinului galactic. Că o aveau pe Dors. Și aveau multe altele.

    Și la câți bani au băgat (că pare totul spectaculos și bine făcut) mai bine făceau o poveste originală, nu ceva să enerveze pe toată lumea dar să-i bucure pe câțiva care voiau mai mulți negri în Fundația. Există See, făcut de Apple+ care e original, bun și fără propaganda fleților care nu-s capabili să creeze ceva nou și trebuie să ciordească din poveștile bune de dragul „equality”.

      (Citează)

    • See nu mi se pare așa bun. Adică e ok, dar nu extraordinar.

      Că au băgat niște PC nu mă deranjează, nici la Gaal Dornick nici la Demerzel. Mai mult mă irită ce au făcut cu împăratul, că au introdus acolo o chestie complet irelevantă. Și eu zic că e păcat că nu s-au dus mai aproape de Preludiul Fundației, ar fi fost interesant. Pare în schimb că vor arăta formarea enciclopediei pe Terminus.

      Mi se pare că Dune va fi mai mișto.

        (Citează)

  3. Avantajul meu e ca am citit seria Fundatia acum mai mult de 20 de ani, si nu imi mai aduc aminte mare lucru. Deci nu prea au cum sa ma dezamageasca.
    Dezavantajul este ca n-am de gand sa platesc inca un abonament de streaming, asa ca s-ar putea sa nu il vad niciodata.

      (Citează)

    • Filmul asta nu pare sa aiba prea multe legaturi cu cartile. Adica se pastreza doar ideea primei carti si apoi se inventeaza niste povesti care sa cuprinda o perioada descrisa foarte sumar de Asimov.

        (Citează)

  4. Când venise Thanos, nu s-au gândit să ajute și atunci?
    Eternals sunt superb prezentați în universul Marvel, aici e dubios rău să îl văd pe Rob Stark si pe Jon Snow pe post de Eternal. Arata ca dracu.

      (Citează)

  5. am citit acum proiectul Hail Mary si am trecut peste cliseul cu profesorul care salveaza lumea, mi s a parut ok explicat.

      (Citează)

  6. Auditie placuta, piesa de teatru exista deja: https://www.youtube.com/watch?v=bZwBfnb2giA

    Nu m-ar mira ca specialistii produselor proaste care sunt Apple sa dea chix cu ecranizarea Fundatiei.

      (Citează)

  7. Mie Fundatia mi se pare cel mai tare SF din istorie, si tot m-au pierdut complet cu trailerele. Sansele sa il vad sunt pe la 0.01.

      (Citează)

  8. Gaelex: Un om inteligent invata din greselile altora, e mult mai economic asa.

    O noua postare, ca mai toate postarile tale zilnice, prin care demonstrezi ca nu esti un om inteligent, ci doar un hater frustrat.

      (Citează)

    • In mod normal așa e, dar și când îți dă un exemplu clar de eroare de design și tu pur și simplu ignori argumentul și doar ataci persoana, asta cum se numește?

        (Citează)

    • Eroare de design? Mă faci să râd. Galex oricum este sărac intelecual, îl lăsăm în pace.

      Bateria la mouse ține câteva luni și încărcarea durează 10-15 minute. Scuze, dar eu aleg să nu se vadă portul de încărcare în acest caz.

        (Citează)

  9. Nu e hater dle, omul e geniu, nu vezi că în înțelepciunea lui s-a dus pe 9gag și imediat s-a prins cum stă treaba cu toate produsele Apple (spre deosebire de noi fraierii care trăim în beznă și ignoranța), ce nu înțelegi? 😂

      (Citează)

    • M-am plictisit sa dau exemplele clasice :
      – telefonul 3G apărut tocmai pentru ca Apple erau ultimii care nu aveau 3G și care mergea așa de prost încât a trebuit lansat și 3GS
      – telefonul care nu funcționa ținut în mână și a trebuit să dea Apple huse clienților
      – telefonul care avea ecranul galben din cutie de bine ce controlau calitatea
      – cel mai subțire și ușor laptop din lume care era mai greu decât un Toshiba ce exista de luni de zile pe piață
      – bătăi de joc ca roțile de 700$ pentru Mac sau piciorul de 1000$ pentru monitor

        (Citează)

    • Fanii Apple sunt atat de indoctrinati incat ignora cu desavarsire orice hiba ar avea produsele respective. Ba mai mult, sunt capabili sa transforme orice problema intr-un feature.

        (Citează)

  10. Andrei I: eroare de design

    Nu este deloc o eroare de design, este doar o parere personala a lui. Asa cum spune cineva mai jos, bateria la respectivul mouse tine cateva luni si se incarca extrem de repede. Prin urmare mouse-ul va fi extrem de rar in situatia prezentata pe 9gag.

      (Citează)

    • Și e ok sa fii violat anal la câteva luni dacă în rest ai o viață mișto, nu? Hai ca e o situație în care te afli rar, nu e o problemă, nu?

        (Citează)

  11. Eu nu am citit cărțile. Cred că serialul va fi bun, cu toate micile chestii de care vă plângeți acum. Mulți dintre cei care au urmărit Game of Thrones vor devora serialul. Nu cred că au spus că vor face o ecranizare identică cu acțiunea din cărți z ci o adaptare. Cred că ar trebui să ne mulțumim că primi asta și să primim serialul cu brațele deschise.

      (Citează)

  12. Gaelex: Și e ok sa fii violat anal la câteva luni dacă în rest ai o viață mișto, nu? Hai ca e o situație în care te afli rar, nu e o problemă, nu?

    Comparatia pe care ai facut-o te defineste perfect. Un control de specialitate (psihiatric) ar fi mai mult decat binevenit in cazul tau.

      (Citează)

  13. Breh Gaelex, tu nu obosești breh sa debitezi tâmpenii pe banda rulanta?
    Era retorica întrebarea, evident că nu 😀
    Lăsând gluma la o parte cu ce te deranjează pe tine că unii nu înțeleg și producătorii își bat jos de ei? Se schimbă ceva în viața ta, nu dormi bine noaptea? Asta e motivația ta în viața, să combați producătorii cei rai pe bloguri (cu zero rezultate evident)?
    Sincer din partea mea ar putea să coste iphoanele triplu și să aibă de doua ori mai multe probleme, îmi e total indiferent, daca sunt oameni care vor sa cumpere, sa fie sănătoși, banii lor, distractia lor…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus