un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 22 august 2021

22 Aug 2021  ·

GÂNDURI  ·

62 comentarii

Povestea unor imigranți ruși în SUA. Mama și-a luat copiii și a plecat noaptea, pe furiș, din Moscova în SUA. A fost un fel de nevastă comandată prin poștă. Copiii au aflat mai târziu despre dezbinarea familiei și împrejurările în care s-au mutat acolo. Ce vremuri și ce pățanii!

50 de cărți SF și fantasy foarte bune din ultimii 10 ani. O listă bine făcută. Am citit multe de acolo și le-am recomandat și pe aici, precum Ancillary Justice, City of Stairs, A Memory Called Empire, Ninefox Gambit, Three-Body Problem, Fifth Season, Collapsing Empire, seria Murderbot (care-i foarte amuzantă) și altele. Gideon the Ninth, de Tamsyn Muir, este o altă carte foarte amuzantă și cu multă imaginație la mijloc. Am câteva de acolo și pe lista mea de citit în viitor, precum cele de Joe Abercrombie (am citit jumătate din primul volum, de fapt) sau Children of Time.

4 motive care au stat la baza problemelor din Afganistan. O femeie care a muncit acolo timp de 10 ani explică cum stau lucrurile cu corupția, cu ajutorul din Pakistan primit de talibani și altele.

Femeilor din echipa de fotbal a Afganistanului li s-a recomandat să ardă fotografiile cu ele făcând sport și să distrugă alte dovezi despre asta. Ce lume oribilă este cea în care ți se spune “trebuie să-ți distrugi fotografiile în care apari jucând fotbal pentru că altfel ești în mare pericol”. Ce element super-banal devine dintr-o dată o chestiune cu potențial de viață și moarte în societatea talibanilor. Repet, trebuie să fim recunoscători pentru că trăim în România; se putea și mult mai rău.

De ce faci carii deși te speli frecvent pe dinți. Se pare că este în funcție de tipul bacteriilor pe care le ai în gură.

O femeie este blocată de 18 luni în Tonga. N-a vrut să plece când a avut ocazia, acum nu mai vine nimeni să o ia, țara fiind blocată.

Formula 1 râde de proprii piloți și mesajele lor radio. Au ilustrat prin desene alte situații ce s-ar potrivi unor comunicații radio. Aia cu Bottas în pădure și two-stoppers este excelentă. Clipul nu este embeddable, așa că trebuie să-l vedeți pe YouTube.

O femeie care a lovit 2 copii pentru că erau de rase diferite a fost condamnată la 25 de ani de închisoare. Conducea o mașină, a văzut un copil care i s-a părut că-i negru sau arab, a intrat pe trotuar și l-a lovit cu mașina. Două ore mai târziu a făcut același lucru cu o fetiță ce părea mexicană. Mulți nebuni, iar majoritatea sunt ambalați de mediul înconjurător. Copiii au scăpat cu bine. Sunt curios ce primește la noi femeie care, beată fiind și conducând cu viteză, a omorât două fete care mergeau pe trotuar acum câteva luni în București.

Luna albastră. Este luna plină, să vă uitați la noapte. Acum se numește Blue Moon pentru că este a treia dintr-un total de patru luni pline în această vară. De obicei sunt trei luni pline per sezon.

Grafică science-fiction mișto de tot. Omul cred că-i grafician independent și uneori desenează pentru diverse filme sau jocuri.

Dezavantajele muncii de acasă. O discuție chiar pe Redditul românesc.

Cum se scrie corect: site-uri sau siteuri, bloguri sau blog-uri, e-mailul sau e-mail-ul, showroomuri sau showroom-uri șamd.

Locuitorii unui bloc din China plătesc de fiecare dată când utilizează liftul. Foarte scumpă soluția. N-au vrut să pună lift pe banii lor, așa că l-a montat o firmă privată și le cere bani dacă vor să-l utilizeze, totul făcut cu o aplicație de telefon și plată directă.

O femeie, mamă a patru copii, a murit de covid la 2 săptămâni după moartea soțului ei. Erau nevaccinați. În ultima conversație cu sora ei, femeia a rugat-o să se asigure că măcar copiii lor vor fi vaccinați.

Cine sunt The Eternals. Un fel de X-Men de-ai lui Marvel.

Bethesda vrea să lanseze din nou Skyrim cu grafică îmbunătățită și alte schimbări. S-ar părea că moda remake-urilor de filme a venit full force și în domeniul jocurilor, după un început timid.

Un tip care și-a prins mecanicul făcând curse cu mașina lui a primit una nouă din partea dealerului auto. Asta da despăgubire pentru o problemă totuși minoră.

Cum fac bani magazinele de tipul “totul la 1 dolar”. Au profit mai mare decât Target sau Walmart, se pare.

3.400 de oameni probabil au făcut covid la finala Euro 2020 de pe Wembley. That’s a superspreader event.

    62 comentarii

  1. X-Men stunt de-ai lui Marvel oricum.

      (Citează)

  2. Aham… stii ca Eternals tot ai lui Marvel sunt, da? Si toti sunt ai lui Disney, deci crossover Pocahontas, Dominic Toretto, R2D2 si Guardians of the Galaxy este perfect fezabil.

    3000+ de cazuri la un singur meci de fotbal de 2 ore, dar hai sa tinem festivaluri ca e sigur…

      (Citează)

  3. Eu nu am nici o compasiune pentru cretinii care mor de covid, si sunt nevaccinati, ma refer la cei din tarile in care se gaseste vaccinul, e gratuit dar ei nu ca batman.
    C’est la vie, selectie naturala

      (Citează)

    • Nu e selectie naturala, ca oamenii au deja copii, gen.

      Las la o parte faptul ca prostia sau desteptaciunea nu se transmit genetic de la parinti la copii si ca depind crucial de educatie / de lipsa ei.

        (Citează)

    • Amin

        (Citează)

    • Lipsa de compasiune pare a fi o caracteristică a vremurilor moderne, din păcate.

      Eu cred că ar trebui să ai compasiune și să speri că oamenii care încă nu s-au prins de pericolul covidului poate o vor face.

      Inevitabil, indiferent că-i covid sau altceva făcut din greșeala fiecăruia, există repercusiuni și asupra celor din jur. Plus că întotdeauna poate exista cineva care să nu aibă compasiune pentru tine atunci când dai de vreo problemă și s-ar putea să nu-ți mai convină atunci exprimarea. O lume cu compasiune este mai bună decât una fără.

        (Citează)

  4. – Puteti juca gratuit DIABLO II: RESURRECTED varianta Early Access pe Blizzard

    -Reddit are o postare review conturi romance, unele conturi au acum oferte o luna la 3 Euro, plata prin Revolut . Unele link-uri Only functioneaza doar cu VPN, dar browserul Opera are VPN gratuit inclus
    https://www.reddit.com/r/PornoInRomana/comments/nnnsvz/reviewuri_conturi_onlyfans_tipe_din_romania/

      (Citează)

    • De ce ar fi review-uri de conturi de OF? Acolo tocmai acesta este schepsisul, te conectezi cu cine te gâdilă plăcut pe tine, nu cu cine zic alții că arată bine.

        (Citează)

    • @radu – conteaza review-urile mai ales ca unele tipe au conturi teapa la 20 $ fara poze nud, posteaza aceleasi imagini ca pe instagram.

      In review gasesti numele unor tipe mai putin cunoscute, in Romania tipele cu zeci-sute de mii de followers sunt videochatiste care isi posteaza pagina Only in Bio-ul paginii de chat ,dar la care gasesti imagini din leak-uri pe conturi megaupload pe forum-uri ca nudostar, socialmediagirls sau pe Discord, Telegram.

      Apropo de SexWorkers, de pe reddit, o romanca a primit 50.000 $ donatii pentru o casa https://i.ibb.co/48fF78m/ice-screenshot-20210822-102402.png

        (Citează)

    • @vlad, stii cam multe din domeniu…

        (Citează)

  5. Putem sa nu mai vorbim stat despre Afganistan și talibani? Chiar nu interesează pe nimeni de aia!

    La ce push e acum cu ei ma aștept la dume de genu adopta un taliban. Dacă vrea sa îți folosească și femeia.
    Serios acum.
    Eu nu vreau talibani la mine în țară, sa facă referendum dacă poporul e de acord sa primim asa ceva!

      (Citează)

    • Nu mai vorbim de Afghanistan, că a decretat Bogdan că nu interesează pe nimeni. Știe el sigur-sigur că nu interesează pe nimeni.
      Eu zic să inițiezi petiție: “Afară cu talibanii din țară!” și să nu uiți de Xanaxul zilnic.

        (Citează)

    • Confuzi talibanii cu afganii care fug de ei din tara si cauta ajutor.

        (Citează)

    • Eu personal sunt pentru primirea de emigranti. In general persoanele care isi i-au ”lumea in cap” si pleaca cautand un trai mai bun sunt instruite si cu IQ peste medie. La varsta mea cunosc sute de romani care au plecat si erau oameni de calitate 90% dintre ei. Tari de top la nivel au fost ridicate de emigranti. Frica de emigranti provine din frica de ce este diferit de tine si nu are baze logice.
      Tu de fapt nici nu distingi intre ”afganii talibani” si ”afganii non-talibani”. Cei care fug din Afganistan nu sunt in nici un caz talibanii.

        (Citează)

    • “Tari de top la nivel au fost ridicate de emigranti. ”

      Da, de exemplu englezii protestanti au ridicat o tara minunata pentru indienii americani.

      Iar albanezii din Kosovo au ridicat un minunat stat pentru sarbi.

        (Citează)

    • Imigrantii israelieni deasemeni au ridicat o minunata tara pentru arabi. Asta chiar e adevarata pentru cativa arabi.

      Pe restul i-au usuit de acolo.

        (Citează)

    • @EGO, vezi că tu confuzi puțin termenii de emigrant (sau imigrant, depinde de ce parte a graniței ești :D) și refugiat. Refugiații sunt ăia care se urcau pe avion ca să plece din Afghanistan și sunt șanse extrem de mici ca descrierea „In general persoanele care isi i-au ”lumea in cap” si pleaca cautand un trai mai bun sunt instruite si cu IQ peste medie.” să fie valabilă în cazul lor.

        (Citează)

    • @Bogdan: mă interesează pe mine și în general asta e suficient, dar poate interesează și pe alții. Ar trebui să-i intereseze pe cât mai mulți, că lumea modernă este mai mult decât mâncare la maț și cum trecem sexul în buletin sau ce alte probleme moderne mai are românul acum.

        (Citează)

  6. Ehe cumetra ce greu e sa acceptam ca sunt oameni cu alte păreri.
    Vrei sa ma torni cu pietre ca în vremurile bune Sau am la alegere și rugul?

    Deea:
    Nu mai vorbim de Afghanistan, că a decretat Bogdan că nu interesează pe nimeni. Știe el sigur-sigur că nu interesează pe nimeni.
    Eu zic să inițiezi petiție: “Afară cu talibanii din țară!” și să nu uiți de Xanaxul zilnic.

      (Citează)

    • @Bogdan, cred ca de fapt tu ai o problema in a accepta ca sunt oameni cu alte pareri. Ai decretat de unul singur ca pe nimeni nu intereseaza Afghanistanul, bazandu-te doar pe opinia ta personala. Nu te-ai gandit ca sunt si oameni cu alte pareri, diferite de ale tale.

        (Citează)

  7. “Chiar nu interesează pe nimeni de aia!” nu e părere, ci verdict împroșcat din puțul gândirii. Și nu suntem aici pentru verdictele tale. Tu nu ești cumva ăla care elucubrează cu grație, la fiecare articol despre Covid, că “e doar o simplă răceală”, plus repertoriul de rigoare despre vaccin? Nwradu, iată unde era trollul de serviciu!

      (Citează)

  8. That’s because the connections between specific bacterial strains and cavities are merely correlations — nobody knows yet if one causes the other.

      (Citează)

  9. Confuzia asta arata de fapt gradul de interes pe care îl am.
    Pun pariu ca nu ai văzut în viata ta în realitate un taliban și un afgan sa zici care e care, asa ca hai sa terminam cu asta

    Octav:
    Confuzi talibanii cu afganii care fug de ei din tara si cauta ajutor.

      (Citează)

    • @Bogdan, stim cu totii ca in Romania exista moldoveni, olteni, ardeleni, etc.
      Daca sunt toti imbracati la fel, tu ai putea sa ii diferentiezi doar printr-o simpla privire, fara sa discuti nimic cu ei?

      Cam asa este ce ai spus mai sus, ca Octav nu poate diferentia un taliban de un afgan. In plus insisti ca lumea nu ar trebui sa mai discute despre un anumit subiect doar pentru faptul ca nu nu ai idee despre ce este vorba.

      PS: talibanii sunt tot afgani, doar ca reprezinta o grupare religioasa extremista.

        (Citează)

  10. mac gregor:
    EGO, esti prost de puti.

    “provine din frica de ce este diferit de tine si nu are baze logice.”

    Frica asta e perfect naturala. S-au facut videoclipuri cu tigri in cusca carora s-a bagat un ied viu, si ei fiindca nu mai vazusera in viata lor se ascundeau prin colturi.

    Nu numai ca e o frica naturala, face parte din toate fiintele vii si e logica.

    Care e rationamentul logic conform caruia s-a ajuns la frica aia? Zic asta pt ca tu insuti ai descris mai sus cum e ceva instinctual si ca atare fix opusul unei chestii logice.

    Ca sa “ne radem” un pic, cauta te rog ce e aia “group attribution fallacy” (noteaza cuvantul fallacy, ceea ce din nou contrazice ideea de ceva logic) si dupa aia vino si mai explica altora cat de prosti sunt ei de fapt.

      (Citează)

    • Da serios mac gregor, o fi frica aia naturala de pe vreme cand omul era un animal si trebuia sa se fereasca de lucruri, dar mai trebuie sa aduci argumente pt care frica aia ar fi justificata acum.

      Faptul ca ceva e natural nu mai reprezinta un temei suficient de … hăhăăă cred ca cel putin 10.000 de ani… de aia nu imi fac nevoile acolo unde ma apuca (de ex la tine la usa), desi e perfect natural.

        (Citează)

    • Un animal chiar mic dar necunoscut poate fi periculos. Poate e otravitor, poate te ataca cand dormi.

      Elefantul stie ca soarecele ii poate intra in trompa.

      Lupul se fereste sa atace oameni. Desi dupa mintea lui, n-au coarne sau viteza. Faptul ca nu face din dieta haitei il face sa fie prudent: daca nu il mancam, o fi un motiv pentru asta.

      Orice apropiere de ceva strain trebuie sa fie prudenta. Lupul are dreptate.

        (Citează)

    • Să te temi de niște oameni care au fugit de război și abuzuri din țara lor este complet ilogic.

      În România ți se dau multe șanse la un trai bun. Educația e gratuită, discriminarea este minimă față de Afganistan, există proprietate privată, comerț liber, democrație șamd.

      Dacă tot te temi că unii care vin aici ca să scape de război îți vor fura cumva joburile și bunăstarea și vor trăi mai bine decât tine, probabil că problema este la tine.

        (Citează)

    • Daca ar veni dintr-o cultură compatibila cu a noastră poate arumentele astea ar merge “vor fura cumva joburile și bunăstarea și vor trăi mai bine decât tine, probabil că problema este la tine.”
      Problema este ca vin cu valori le lot care s-au dovedit falimentare si opresive.

        (Citează)

    • “oameni care au fugit de război și abuzuri din țara lor”
      serios? lozinci care sunt fix perpendiculare pe lumea reala.

      Jale.

      Pai hai sa vorbim concret:

      evreii au fugit de abuzuri si de holocaust in Palestina britanica. Ce zici Radu, aveau arabii un motiv sa se teama de ei? sau problema era doar in mintea lor?

      Astept un raspuns.

        (Citează)

    • Ceea ce uita Mac gregor (și ar știi dacă l-ar interesa subiectul sau ar fi vorbit cu niste evrei) este că majoritatea evreilor cred foarte sincer că aia e tara lor, nu numai țara în sensul pe care îl avem noi dar chiar “pământul promis”

      Așa că stai jos, nota 2

        (Citează)

    • @Stefan

      nu uit deloc.

      Tocmai de aia nu avem voie sa privim cu superficialitate, doar ca “niște oameni care au fugit de război și abuzuri”

      Tocmai asta e motivul pentru care imigrantii trebuie priviti in concret, impreuna cu cultura lor si cu posibilitatea de integrare.

      Fii mai atent.

        (Citează)

    • nene, tu ai niste fracturi logice grave. dai exemplu Israelului pt a arata ce pericol grav sunt imigrantii, vin peste tine si te dau afara din casa si apoi o dai la intors ca e un subiect complex , etc

        (Citează)

    • nu esti atent.

        (Citează)

    • Romanii fac gura mare, că nu vor afgani și alte rase de imigranți pe la noi. Aceeași romani fac gură și se simt discriminați, când țările din Vest nu ii vor sau se uită la ei ca la intruși. Păi, ăsta nu e un joc cinstit.
      Ne place că Occidentul ne-a primit și dat de muncă, când în România de Mureș de foame la propriu și a fost o supapă de refulare pentru milioanele de șomeri din zonele mono-industriale și privatizările falimentare ale anilor 90, dar acum nu ne place că unii care fug pentru viața lor, apar pe aici.
      Și imigranții aia stau un pic pe aici, iar apoi pleacă în Occident, la familii și cunoscuți, in comunitățile puternice din vest. Nu vrea nici ultimul pârlit sa rămână pe aici. Să nu ne facem prea multe griji, că ne invadează babulanii.
      Eu mă uit la alt fenomen: cetățenii moldoveni primesc vize și cetățenie română, iar apoi cu pașaportul românesc migrează în Vest. De rămas pe aici nici gând. Și pe la spate ne înjură, blesteama, că ce proști suntem ca nație.
      Sentimentul anti-romanesc este foarte puternic în Republica Moldova, dar merg pe burtă pentru acte. Oamenii țin cu Rusia și noi suntem văzuți drept agresorii. Pe ăștia de ce nu ii mai vede nimeni? Știați că statul român le plătește venituri minime garantate cetățenilor moldoveni cu cetățenie române, iar ăia își bat joc cu grație? Și că ne consideră niște luzări?

        (Citează)

    • mac gregor: evreii au fugit de abuzuri si de holocaust in Palestina britanica. Ce zici Radu, aveau arabii un motiv sa se teama de ei? sau problema era doar in mintea lor?

      Eu cred că evreii erau acolo de dinainte. La fondarea statului modern Israel doar au folosit influența și puterea pe care o aveau pentru a trasa niște granițe.

      Iar când ai putere, cam faci ce vrei tu în lume, oricât ar protesta alții. Nu văd nici o legătură însă cu situația de acum, ci mai degrabă un whataboutism.

        (Citează)

    • Poate ar trebui sa vezi filmul făcut de evrei cu actori evrei despre crearea statului evreu. Dacă nu ma înșel joaca și actorul din Chariots of fire.

      In rezumat :
      – nu era nici un evreu acolo, era doar statul colonie britanică Palestina
      – UK promisese și garanta integritatea Palestinei, repetat și după WWII
      – flota UK a ignorat complet navele care aduceau și debarcau evrei în mod ilegal, deși ar fi trebuit să le oprească.
      – in 1948 răsare statul Israel și încep oficial problemele din Orientul Mijlociu

        (Citează)

    • un numar de evrei or fi fost si inainte. Dar fara imigranti n-ar fi facut ei nimic.

      Imigrantii evrei care “fugeau de abuzuri” au schimbat si demografia locului, si si-au infiintat propria tara, punandu-i pe fuga pe arabi.

      Dupa cum zicea Stefan, asta fiindca aveau in cap ca Dzeu le-a dat lor tara. Pana la urma ideologia si credinta lor a dat directia, nu faptul ca “fugeau de razboi si abuzuri”. Aia trece repede, cam dupa o saptamana de siguranta, dupa care incep pretentiile si isi face efectul ideologia. ​

      Si din cauza aia trebuie mai intai sa vezi ce au in cap si care o sa fie modul de cooperare, nu sa o iei la modul facil sentimental.

        (Citează)

  11. Onlyfans a explicat ce inseamna Se xually Content ce trebuie sters pana la 1 decembrie ibb.co/SsYkSqN

      (Citează)

  12. Virtue Signaler

    22/08/2021 la 2:24 PM

    Aștept cu nerăbdare sa vad primul refugiat pe care îl ajuta Radu direct dacă tot e interesat. Din banii mei nu vreau sa ajut afganistanezi, sunt destul romani încă pe lista

    Sa te faci ca nu înțelegi problemele cu integrarea înseamnă că ori ești prost ori rau intenționat.

      (Citează)

    • Și… ai ajutat românii sau e așa, la nivelul de teorie? Îți ia cineva bani din buzunar cu forța pentru afgani sau ce se întâmplă?

        (Citează)

    • De asemenea, de ce trebuie să ajut eu personal pe cineva? Nu că n-aș face asta, donez lunar bani pentru diverse cauze și persoane, dar ajutorul de amploare trebuie oferit de un sistem de amploare, adică de statul român, unde plătesc niște taxe destul de mari anual. Eu sunt de acord să folosească acei bani și pentru ajutorarea imigranților, dacă ajung aceștia pe teritoriul nostru.

      Tu ce-ai vrea de fapt să facă? Să-i împuște?

        (Citează)

    • Acum adevarul este ca ne prostim daca afirmam ca imigrantii musulmani nu creaza probleme in statele unde ajung. Poate ca nu iti fura locurile de munca sau poate ca nu iti scade direct nivelul de trai.
      Doar ca stilul lor de viata nu este compatibil 100% cu cel al europenilor.

      Pe langa restrictiile impuse de islamismul extremist, se adauga si saracia si faptul ca in general imigrantii nu sunt niciodata pedepsiti pentru infractiunile minore pentru care un cetatean european ar fi sanctionat.

        (Citează)

  13. nwradu:
    Să te temi de niște oameni care au fugit de război și abuzuri din țara lor este complet ilogic.

    În România ți se dau multe șanse la un trai bun. Educația e gratuită, discriminarea este minimă față de Afganistan, există proprietate privată, comerț liber, democrație șamd.

    Dacă tot te temi că unii care vin aici ca să scape de război îți vor fura cumva joburile și bunăstarea și vor trăi mai bine decât tine, probabil că problema este la tine.

    te temi de ei in context. Vezi in vestul europei gen a doua si a treia de algerieni ca sunt mai nocivi ca oameni din tara de bastina, vezi turci in germania mai radicali ca turcii de la ei de acasa.

    Nop, as stea la ei acolo si sa isi rezolve problemele.

      (Citează)

    • alxzen: Nop, as stea la ei acolo si sa isi rezolve problemele.

      Și eu, dar nu stau la ei acasă, așa că mai bine să vorbim despre situația reală. Întrebarea este dacă te temi sau nu.

      Nu cred că are rost să ne temem de situații precum cele descrise de tine din simplul motiv ca România nu este o destinație dorită de ei. S-a mai speriat România odată de valurile de migranți și câți au venit, vreo 150? Nu mai știu, dar nu mulți.

      Mai nou, însă, România ridică din nou numărul maxim de muncitori străini admiși. Nu știu dacă ai observat, dar la Shaormăria Băneasa îți împachetează lipia niște nepalezi sau chinezi , că românii n-au vrut să facă asta și a trebuit să importăm muncitori.

        (Citează)

    • @nwradu, este o diferenta destul de mare intre imigrantii care au venit de frica razboiului si care stiu ca indiferent ce se intampla aici nu pot fi trimisi acasa si muncitorii care au venit pentru a castiga niste bani pe care sa ii poata trimite inapoi acasa familiilor si care au tot interesul sa se descurce, altfel isi pierd permisele de munca si nu mai pot ramane in Romania.

      In plus este putin gresit sa spui simplu ca romanii nu au vrut sa impacheteze shaorme. De fapt romanii nu au vrut sa impacheteze shaorme pe un salariu mizer care nu le permite sa duca o viata civilizata. Chinezii si nepalezii care au venit in tara stau cate 10-15 intr-un apartament cu 2 camere si muncesc cate 12 ore pe zi fiindca scopul lor este sa stranga bani sa isi ajute familiile.

      Nu cred ca ti-ai dori ca apartamentele de pe scara ta sa fie ocupate de astfel de grupuri de muncitori.
      La fel cum sunt convins ca nu ti-ar conveni daca in zona ta s-ar deschide o tabara permanenta pentru refugiati.

        (Citează)

  14. M-am si enervat in ziua asta linistita de duminica cu tipa aia “blocata” in Tonga. Articolul e scris sa fie foarte lacrimogen, cum e ea izolata etc, insa spune chiar ea “They’re still repatriating people, there’s maybe one repatriation flight every couple of months.” Deci nu a fost o singura oportunitate. A avut multiple oportunitati sa se intoarca acasa in 18 luni dar a ales sa nu din diverse motive. Motivele pot fi foarte valide, ca astepta sa treaca covid, ca ii e frica etc, dar e vorba de cum e scris articolul, sa se inteleaga ca e blocata, cat de greu e, ca nu poate sa se intoarca la familie si prieteni… cand ea a avut mai multe sanse sa plece dar a ales sa ramana.

      (Citează)

  15. Dacă în loc sa fugă, măcar 10% ar fi luptat, mai reușeau ceva talibanii?

    La fel ca aia din piața Victoriei, dacă ieșeau la vot mai câștiga ceva PSD-ul?

    Pentru ca răul să triumfe trebuie doar ca oamenii buni să nu facă nimic.

      (Citează)

    • Dacă în loc să tacă, măcar 10% dintre nord-coreeni luptau, mai era dictatură? Dacă în loc să accepte partidul comunist, măcar 10% dintre chinezi luptau, nu aveau democrație acum?

      Dar ce contează scenariile? Lumea este cum este.

        (Citează)

  16. Ce dracu m-a scurmat in cu..r sa ma apuc iar sa comentez pe aici, sa vina iar unul ca ”mac gregor” si sa ma faca ”esti prost de puti”.
    Noroc pe mine ca Radu pe acest subiect este pe aceasi directie si a sters comentariul. Dar daca imi exprimam cumva coronasceptimismul eram pana la ora asta ingropat in insulte si nu stiu zau daca Radu stergea vreuna. Nu conteaza studiile mele, nu conteaza unde lucrez zi de zi, era suficient sa-mi exprim indoiala la preceptele oficiale covid ca eram instant catalogat in tot felul.
    Radu, am mai avut ceva de zis la articolul cu olimpiada si zau ca nu mai deranjez pe aici

      (Citează)

    • ok, imi cer scuze. Nu trebuia sa fiu asa de agresiv.

        (Citează)

    • @EGO: dacă te simți jignit de ceva și nu observ eu, poți să-mi scrii ca să-mi atragi atenția. Nu pot fi peste tot și uneori o zi ocupată este suficient ca să mă facă să ratez vreo 60 de comentarii.

      mac gregor: ok, imi cer scuze. Nu trebuia sa fiu asa de agresiv.

      Mă bucur că ai zis asta. Eu am rămas surprins de comentariul tău inițial, că de obicei ești mult mai echilibrat.

        (Citează)

  17. Valentinul:
    Daca ar veni dintr-o cultură compatibila cu a noastră poate arumentele astea ar merge “vor fura cumva joburile și bunăstarea și vor trăi mai bine decât tine, probabil că problema este la tine.”
    Problema este ca vin cu valori le lot care s-au dovedit falimentare si opresive.

    Pai eu din ce înțeleg, dar nu sunt 100% la curent, e vorba ca emigreaza cei care tocmai nu sunt de acord cu acele valori falimentare. Asa la modul general sa ii primim pe talibani declarati, as vota nu.

    Acum e adevarat ca se pot ascunde printre ei si oportuniști, gen hai sa mergem la furat in Germania, la ocupat locuințe in Spania, la sex party in GB, la noi carteluri de droguri in US/EU, ca au ceva experiență, se pare si conexiuni.

    Daca nici americanii nici rusii nici chinezii nu au rezolvat-o, e clar ca super complicată problema

      (Citează)

    • Și aș mai adăuga că de fapt nu vor să vină în România oricum. Ne temem de imigranți de parcă ar veni un milion aici, să stea lângă oraș și pe plajă. De fapt vin vreo 300 și aia e.

      De asemenea, în ultimii 20 de ani Afganistanul a fost un stat mai modern decât Siria sau altele din care au venit imigranți. Parcă norvegienii s-au dus să scoată de acolo fetele din echipa de robotică a Afganistanului. Noi avem una, că nu sunt la curent? Că lumea are impresia că vin niște afgani desculți să-ți zică de Mohamed în timp ce-ți cer bani, dar văd că unii se pricep la robotică…

        (Citează)

    • Romania sigur are echipa de robotica, BRD sau vreo banca similara sponsoriza asa ceva inainte de pandemie. Nu stiu daca era de fete.

        (Citează)

    • @nwradu, faci cherry picking, treaba cu robotica e doar un exemplu fericit.

      Mai bine ai da niște exemple din țările unde sunt mulți imigranți și s-au integrat complet în societate, așa convingi mai bine decât cu echipa de robotică.

      Nu mă înțelege greșit, nu sunt împotriva refugiaților/imigranților de p-acolo, ba chiar aș putea spune că mă doare la banană dacă vin sau nu, dar să încerci să aduci argumente pentru cât de civilizați sunt ei comparativ cu noi sau cu orice altă țară de prin Europa… :)

        (Citează)

  18. link ul 3, cu 4 motive afghanistan, are poza aia fake la articol, fyi

      (Citează)

  19. nwradu:
    Parcă norvegienii s-au dus să scoată de acolo fetele din echipa de robotică a Afganistanului. Noi avem una, că nu sunt la curent? Că lumea are impresia că vin niște afgani desculți să-ți zică de Mohamed în timp ce-ți cer bani, dar văd că unii se pricep la robotică…

    Qatar în colaborare cu Digital Citizen Fund(o organizație non-profit din NY care ajută fetele din țările în curs de dezvoltare să obțină acces la tehnologie) s-au ocupat de scoaterea fetelor din echipa de robotică. Ca fapt divers. Nu că ar avea relevanță țara.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus