un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 16 august 2021

16 Aug 2021  ·

ȘTIRI  ·

18 comentarii

Aeroportul din Kabul:

Ministerul Sănătății ia în discuție doza 3 de vaccin.

    18 comentarii

  1. De unde se vede clar ca Afghanistan nu a vrut nici un fel de democratie si libertate, avand in vedere ca s-au predat imediat.

    Cine ar fi crezut cam vom ajunge sa vedem un Vietnam 2 in direct in timpul vietii noastre.

      (Citează)

    • se vede cand alt stat incearca sa impune un model de democratie SAU CEVA DE GENUL.
      aia nu vroiau asa ceva, let them be.
      dragoste cu forte se numeste ….. (din 4 litere, incepe cu v)

        (Citează)

    • It’s just sad man …..

      Toti isi dau cu parerea despre ce trebuia facut defapt etc, e doar trist pacat de oamenii nevinovati :(.

        (Citează)

    • Nu stiu ce trebuia facut si nici vreo mare putere nu a stiut ce trebuie facut acolo. UK si imperiul colonial au dat gres in Afghanistan, URSS pe varful puterii sale a esuat in Afghanistan, SUA cu dronele si tonele de bani au dat chix.

        (Citează)

  2. e horror ce se intampla in Afganistan, prefer sa nu ma gandesc ca ma apuca anxietatea.

    evident nu am idee ce *ar fi trebuit facut* si nici nu mai are sens acum, dar e clar ca e vorba de un mare mare esec al Americii si s-ar putea ca treaba asta sa aiba repercusiuni in timp la care nici nu ne gandim azi…

      (Citează)

    • E ceva normal ce se întâmplă în Afghanistan. Nu e neapărat un eșec al Americii, cred că eșecul a fost să nu realizeze faptul că țara aia e neguvernabilă și să nu se retragă mai devreme.

      Dacă după 20 de ani de training și pompat bani și echipamente, armata ta se predă în 2 săptămâni unei forțe inferioare și inferior echipate, problema nu mai e la americani.

        (Citează)

    • Pai daca zici ca e ceva normal ce se intampla acum, in conditiile in care acu’ o luna nea Joe zicea ca e “highly unlikely” ca talibanii sa cucereasca tara, inseamna ori ca esti mai destept decat Joe (adica America = fail), ori ca Joe mintea (adica America = fail), ori ca ai hindsight bias (adica America = fail, ca trebuia sa fi prezis corect ce urma sa se intampla)

      mai este un fail al Americii si legat de faptul ca ei sunt cei care au bagat bani si au antrenat fortele afgane iar cand a fost vorba de lupta, s-a vazut ciuciu.

      cei mai multi comentatori vad ca zic ca fortele afgane au fost atat de slabe din cauza de low morale, coruptie plus o chestie gen armata americana se bazeaz f mult pe air suport, care afganilor le lipseste, deci trainingul ala a fost degeaba.

      eu vad numai fail pt America pe aici, fara sa comentez decizia de a veni in Afganistan sau de a nu se retrage in ultimi 20 de ani

        (Citează)

    • Evident, nu aș fi putut prezice acum câteva săptămâni ce se întâmplă acum, că nu știu destule chestii. Dar cred că un analist informat ar fi putut face asta. Dacă America=fail pentru că nu a prezis ce se întâmplă sau pentru că Joe a mințit, atunci sunt de acord că America=fail.

      Nu sunt de acord că e eșecul US faptul că afganii s-au predat. S-or baza ei pe air support, dar tot erau de două ori mai mulți și mult mai bine echipați. Ok, n-ai drona să dea în Ahmed, dar măcar ai o pușcă în mână și ești doi, fă și tu act de prezență.

      De acord că problemele au fost moralul și corupția, lucruri pe care nimeni nu le va schimba niciodată acolo.

        (Citează)

    • De fapt uite un articol care zice ca America ar fi trebuit sa stie:

      https://www.politico.com/news/magazine/2021/08/16/afghanistan-history-taliban-collapse-504977

        (Citează)

  3. E bine ca fug femeile si copiii din afaganistan, cum se vede si in poze….ohhh…wait.

      (Citează)

  4. ba tu nu intelegi ca aia dadeau petrecere ca au venit talibanii.
    nu stau sa ma gandesc sa iti dau un exemplu pe care sa il pricepi mai bine, dar nu le plange de mila la unii care de fapt aia isi doresc.

    andreiexe:
    It’s just sad man …..

    Toti isi dau cu parereadespre ce trebuia facut defapt etc, e doar trist pacat de oamenii nevinovati :(.

      (Citează)

    • sigur, asta isi doresc femeile afgane, sa aiba statut de animale. daca vedeti femei sarbatorind venirea talibanilor ,sigur sunt toate la fel si nici nu se prefac de frica, ar putea oricand sa protesteze.

        (Citează)

  5. Te uiti in clipul ala si nu vezi o femeie sau un copil , doar adulti intre 20 si 40 de ani.

      (Citează)

    • si ce e asa de mirare?

      nu este o evacuare ordonata, este “care pe care”, de aici si tragedia

      tu ti-ai trimite copilul / sotia / sora sa se bage in chestia aia?

        (Citează)

    • Pai tu zici ca in situatii de gen tu iti abandonezi sotia si copii si o rupi la fuga? Hai sa fim seriosi, ar fi primii pe care ai incerca sa ii salvezi. Eu nu vad o femeie acolo.

        (Citează)

    • L!nuX:
      Pai tu zici ca in situatii de gen tu iti abandonezi sotia si copii si o rupi la fuga?

      nu, tu zici asta despre afgani :-))

      evident barbatii tineri care sunt acolo sunt barbati care nu au sotie si copii*

      cel mai probabil, aia care au sotie/copii nu sunt pe aeroport, ca stiu ca nu pot pleca cu familia de pe aeroport la ce omor e acolo, iar singuri nu vor sa plece, deci nici nu incearca

      *ma rog, depinde: probabil mai sunt si barbati cu familie care au colaborat cu americanii sau au lucrat in administratie etc, e posibil ca ei sa fi decis sa plece singuri pt ca pe ei ii asteapta moartea daca raman, deci accepta sa se desparta de familie ca sa nu moara

        (Citează)

  6. Biden sa primeasca toti “refugiatii” afgani. Sa mai lase Europa sa respire. Haha, vine Biden, sa vezi pace pe lume. Au mai murit si atatia soldati in razboaie fara rost. E clar ca cu islamistii nu ai ce discuta.

      (Citează)

  7. Vă imaginați ce frumos e in Afganistan daca si ambasada Arabiei Saudi te a fost evacuată. Extremismul asta religios al unora strică tot, uitați-vă pe google la poze din anii 50-60 din Afganistan si comparați cu primul guvern al talibanilor

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus