un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 8 august 2021

8 Aug 2021  ·

GÂNDURI  ·

24 comentarii

Prin regulament, chiloții din echipamentul de volei de plajă al competiției de femei trebuie să arate jumătate din bucă. Și norvegienele care au apărut în boxeri au fost amendate, că nu se poate așa. Un articol interesant despre cum de fapt în antichitate femeile și bărbații umblau foarte dezbrăcați pe stradă, dar apoi religiile au făcut din corpul uman ceva ce trebuie ascuns.

Cel mai tânăr sportiv medaliat la Olimpiadă are 13 ani. O sportivă din UK a câștigat medalia de bronz la skateboard. 13 ani! Eu nici la 26 nu știam pe ce lume sunt. Inclusiv acum aș fi super-fericit să știu că sunt al x-lea cel mai bun din lume la orice prostie posibilă, inclusiv făcut clătite sau vopsit pereți, darămite să ai și o medalie olimpică la ceva ce presupune îndemânare și forță. O sportivă de 14 ani din China a avut două sărituri de nota 10.

Un neamț de 84 de ani a fost amendat cu 250.000 de euro pentru că avea diverse obiecte militare naziste. Și prin asta mă refer la un tanc Panther ascuns în beci, o torpilă, arme, muniție și un tun anti-aerian.

The Vessel, o construcție inedită din New York, atrage mulți sinucigași. Mai mulți experți au avertizat încă de la construcție că așa se va întâmpla. Și întrebarea este ce se poate face nu doar pentru a împiedica săritorii, dar și pentru a crea un spațiu plăcut, frumos, la care oamenii să nu se gândească ca la un loc propice pentru sinucidere.

Cineva se întreabă serios cum reușesc oamenii care au un job 9-17 să-și rezolve și alte probleme tot în acele ore. Și na, i s-a răspuns că în pauza de masă sau cu o mică învoire de la șef. Dar interesant mi se pare altceva: numărul de oameni care vorbesc despre programul lor de muncă și despre cum în țările nordice preferă să meargă de la 6 am la muncă pentru a ieși mai devreme după-amiaza.

Amanda Knox se întreabă cine îi deține numele. Poate vă este cunoscut, este o americancă ce a fost acuzată că și-a ucis colega de cameră în Italia. S-a luptat mulți ani pentru a-și dovedi nevinovăția. Acum se fac filme inspirate de “Amanda Knox saga”, numele ei este pomenit în ziare, nu al criminalului real șamd. Și se întreabă, pe bună dreptate, cum poate opri folosirea numelui ei în astfel de scopuri, că poate ar vrea ca oamenii să uite că a fost acuzată de crimă atâția ani. Poate vă amintiți un articol similar pus acum un an despre cum Emily Ratajkowski se luptă să obțină dreptul de a-și folosi propriul nume.

Încep cercetări pentru tratarea sindromului colonului iritabil. Nu e clar ce-l cauzează, ba chiar se presupune că problemele pornesc de la creier, care transmite semnale nasoale spre intestine. Acum indiciile merg spre o infecție a tractului digestiv care pornește apoi o reacție alergică în acesta.

Allyson Felix devine cea mai medaliată femeie din istoria Olimpiadelor. 10 medalii. La bărbați, bănuiesc că Michael Phelps este cel mai medaliat, cu 28 de medalii din care 23 de aur. Dezamăgire după ștafeta 4 x 100 m pentru SUA, care nu a ajuns în finală. În această ștafetă, SUA nu a mai luat medalie de 5 olimpiade. Un articol mișto despre Ryan Crouser, aur la aruncarea greutății, care și-a doborât propriul record stabilit la Rio.

Despre Fresnillo, un oraș din Mexic paralizat de crime. În luptele dintre bandele de traficanți de droguri, aici se înregistrează cele mai multe crime. Măsurile promise de noul președinte al Mexicului nu au funcționat.

New York va permite doar accesul celor vaccinați în restaurante și alte zone indoor. Parcă am văzut și o știre despre Austria în acest sens, nu? Este o măsură tot mai populară pe fondul creșterii cazurilor. SUA a înregistrat vineri 130.000 de cazuri noi.

Scoția este țara cu cea mai mare rată a deceselor cauzate de droguri. Problemele sunt chiar mai mari decât acum 25 de ani, când s-a lansat filmul Transpotting.

Volkswagen ID.5 ia forma de SUV coupe. Full electric.

Câștigătorii Big Picture Natural World Photography.

    24 comentarii

  1. Interesanta discutia legata de cand au timp oamenii sa se ocupe de treburile personale daca lucreaza de la 9 la 6. La mine e o combinatie, ma ocup de ele in pauza de masa dar imi anunt si sefa, in caz ca dureaza mai mult de o ora, ceea ce e teribil de neplacut, ca mi se pare mereu ca ii cer o favoare, desi teoretic e pauza mea de masa si pot sa fac ce vreau cu ea.
    Discutia asta ma duce la alta intrebare insa: voi cat munciti de fapt in alea 8 ore de munca? Inainte aveam un job (destul de toxic), unde lucram multe ore suplimentare neplatite dar, probabil din cauza asta, in timpul zilei lumea mai inatarzia la birou, mai iesea la o cafea, mai statea de vorba, etc. Per total, daca nu luam in considerare orele suplimentare, fix intre 9 si 6 se lucrau cam 6 ore.
    Intre timp mi-am schimbat jobul si unde am ajuns acum nu se mai lucreaza suplimentar, insa intre 9 si 6 chiar se lucreaza in continuu. Nu e o chestie toxica, nu te urmareste nimeni, dar vezi efectiv cum toata lumea ajunge la 9 fix la birou si nu se ridica de pe scaun decat ca sa mearga la pranz si, in rest, iau 2-3 pauze de 5 minute pentru fumat / mers la baie si toate discutiile din birou sunt legate de munca si proiecte. Cumva volumul de munca este facut sa fie acoperit daca chiar muncesti 8 ore pe zi, prin urmare lumea munceste in continuu pentru a nu lucra ore suplimentare, chiar si atunci cand se lucreaza de acasa.
    Pentru mine a fost un soc si recunosc ca mi se pare tare ciudat sa lucrezi efectiv 8 ore pe zi, desi stii ca pt asta esti platit, am impresia ca in general se lucreaza cam 6 – 7 ore si ca e ceva obisnuita sa iei pauze nu doar pt nevoie fiziologice. La voi cum e?

      (Citează)

    • Depinde mult de domeniu. In IT e foarte greu sa ai o productivitate de 8h pe zi, mai realist a ceva gen 6h. Faci taskuri grele, apoi combini cu ceva mai ușor. Am citit câteva studii pe tema asta și cam toate au confirmat același lucru. Sunt și alte meserii unde ai nevoie de maxima concentrare și e imposibil să faci asta 8h și de aceea au program redus de 6h. Gen controlor de trafic.

        (Citează)

  2. 5: Obisnuiam si eu multi ani sa ma duc la birou inainte de ora 7, scapam “ca boierul” pe la 13-14 si mai intram remote seara tarziu sa fac spre 8 ore. Dar atata libertate devine o adictie. Acum nu mai pot rezista 8 ore legate, prefer sa lucrez si in weekend cateva ore si cu 6-7h/zi in timpul saptamanii sa-mi ramana timp de orice…

      (Citează)

  3. Am program de 9 ore cu o ora pauza, dar nu cred ca lucrez mai mult de 7 ore zilnic. Desi o fac de acasa, ora e formata din 55 minute munca si 5 minute de relaxare a ochilor, iar vreo 20 de minute sunt “pierdute” cu alte indeletniciri. Mi-as dori 6 ore de munca continua, fara pauze? Nu; pentru ca in ceea ce fac e vorba de volum si conteaza si ora aceea pana la 7 ore/zi muncita efectiv. Sincer, ce mi-as dori e sa lucrez doar 4 zile a cate 12 ore pe zi cu 2 pauze a cate o ora fiecare.

      (Citează)

  4. Allyson Felix: e vb de atletism. Phelps a fost înotător.

    Edit: titlul din linkul tau “Allyson Felix Now Has More Olympic Medals Than Any Female Track Athlete In History”

      (Citează)

  5. Tot mai multe țări discriminează pe fata vaccinați vs ne, ceea ce e un lucru bun. Doar la noi ficusu se bătea cu pumnu în piept ca el nu face asta.
    La fel cum zicea și ca nu e de acord cu certificatul de vaccinare, pana fix aia s a făcut.
    Nu mai scăpăm odată de incompetenți, dar aia sunt doar imaginea poporului pana la urma.

      (Citează)

    • Deși nu-i discriminare, că mai sint alte 2 variante (dar pe cheltuiala proprie), parcă e mai bine vaccinat decît împachetat (in pardesiu de lemn).
      E doar chestiune de timp pînă o vezi și pe Șoșoakă la seringă, dacă n-o face pe blat…

        (Citează)

  6. Olimpicul la 14 ani e la fel de cu mintea pe crengi cum sunt toti la acea varsta. Faptul ca stii f bine sa te dai pe skate si ca ai tras program full ani de zile in directia aia nu te face mai destept, ci doar mai disciplinat.
    Cam toti sportivii de performanta pe care ii cunosc au vieti mediocre, ba chiar grele, mai ales dupa ce termina cu sportul. Castiguri mici, dupa ori te faci antrenor desi nu exista cerere ori lucrezi intr un alt domeniu unde altii deja au ani de munca. Hagi, Ronaldo, Halep sunt cativa in lume, in rest un campion de karate, de judo sau basket dupa 30 ani s-ar putea sa dea de greu si foarte greu. Din pacate.

      (Citează)

  7. Robert:
    Olimpicul la 14 ani e la fel de cu mintea pe crengi cum sunt toti la acea varsta. Faptul ca stii f bine sa te dai pe skate si ca ai tras program full ani de zile in directia aia nu te face mai destept, ci doar mai disciplinat.
    Cam toti sportivii de performanta pe care ii cunosc au vieti mediocre, ba chiar grele, mai ales dupa ce termina cu sportul. Castiguri mici, dupa ori te faci antrenor desi nu exista cerere ori lucrezi intr un alt domeniu unde altii deja au ani de munca. Hagi, Ronaldo, Halep sunt cativa in lume, in rest un campion de karate, de judo sau basket dupa 30 ani s-ar putea sa dea de greu si foarte greu. Din pacate.

    Daca ai avut rezultate bune si foarte bune reprezentand Ro la europene, mondiale si JO poti trai decent, adica sa nu fi presat de gasirea unei slujbe pentru a trai. E vorba de rentele viagere, pe care le-am consultat si care ajung pana la echivalentul a 3000E pentru fruntasi. Aici vorbim de gimnastica, canotaj, atletism, tir s.a. Daca ai fost fotbalist si ai avut salariu bun 3 – 4 ani in campionatul intern si n-ai ajuns pe afara, esti mancat. La disciplinele enumerate mai sus poti avea o functie in federatie sau alte comitete, daca esti serios si te mai duce si capul.

      (Citează)

    • Rente viagere iau vreo 500 de sportivi, din care vreo 150 iau minimum (sub 4000 de lei). Acu gandeste-te ca astia sunt din toate sporturile si din toate timpurile (din cei care mai sunt in viata). Este extrem de putin, mai ales ca pe vremuri terminam constant in primele 10 natiunii la olimpiada. Acum am iesti pe 46.

        (Citează)

  8. Regulamentul acela este chiar imbecil pentru femei, pe barbati ii lasa in sort. Imi place sa ma uit la volei pe plaja, dar nu ar trebui obligate sa se expuna daca nu vor.

    Skateboard la olimpiada este o imbecilitate iar exploatarea sportivilor minori trebuia sa dispara cand s-a interzis munca copiilor in mine de carbune.

    Tancul era cam nefunctional, e adevarat ca ar fi trebuit sa anunte autoritatile, dar nu prea avea ce sa faca la 80 si de ani cu ruginaturile acelea.

    Orele de munca difera foarte mult functie de job, unele sunt munci repetitive, alte sunt de creatie. Una este sa impingi hartii, alta e sa dai cu sapa. Dar peste tot exista managerasi de duzina care au impresia ca trebuie acoperite 8 ore incarcand omul cat pentru 3. Dupa care se mira ca treaba iese cam prost.

    Colonul iritabil tine de ce mananci, cat continut de fibre, cata apa, cum interactioneaza cu bacteriile din sistemul digestiv. Daca bagi in tine porcarii e normal sa ai probleme.

    Poate cu lansarea id.5 scade pretul la id.3 destul cat sa ma motiveze sa imi iau permis.

      (Citează)

    • ai voie sa dai de permis?

        (Citează)

    • De asta ii spune REGULAMENT.
      Nu subiect de dezbatere. Conține REGULI.
      Te supui lor sau pleci. Nu faci teoria chibritului
      Trendul asta de a face scandal la oricine vrei mi se pare foarte periculos.
      Oricine are o părere despre orice și vrea sa pună în îndoială ce i se spune

        (Citează)

    • Am inteles ca se cere examen psihologic…fake it ’til you make it.

        (Citează)

  9. Remington Steele

    08/08/2021 la 7:06 PM

    Norvegiencele alea jucau handbal pe plajă, nu volei. Un echipament care să arate ca cel purtat de norvegience nu cred că ar fi o tragedie. Cât timp sportivele poartă ceva confortabil care să le permită să joace, go for it.

      (Citează)

    • de aia regulile nu sunt facute de romani.
      SE JOACA DUPA NISTE REGULI, INTELEGI??
      daca regulamentul iti zice ca trebuie sa joci in cucu gol, AIA FACI.

      nu e dupa “cum ti se pare tie”, SUNT REGULI CLARE.
      si daca te duce capul, ai intelege ca asta e un exemplu.
      la fotbal e clar cum trebuie sa fie tricoul, pentru ca adversarul sa nu mai fie tentat sa traga de tricou ca nesimtitul.
      AI PRICEPUT?
      nu e ca te simti tu bine in tricou mulat, e mulat PENTRU UN MOTIV.

        (Citează)

    • Cred ca dacă trimiteau niște pachiderme de 100kg hrănite doar cu fast food, schimbau regulamentul repejor.

        (Citează)

    • Dacă moșnegilor din Comitet nu le intră nisip la păsărică, insistă cu regulile.

        (Citează)

  10. Remington Steele

    08/08/2021 la 8:29 PM

    Chill, dude, că mai ai puțin și pocnește vreo venă. Ia-o mai ușor. Amuzant e că și norvegiencele s-au gândit să nu respecte regulile care nu sunt făcute de români. Nu suntem, noi, românii, chiar cei din cauza cărora se strică treburile în lume. Că nu știm noi să respectăm niște reguli.

    Limita de viteză în UK în 1861 era de 16 km/h. Tâmpiți ăia că au schimbat NIȘTE REGULI. Cum dracu’ să schimbe limita asta de viteză? Dacă era regula trebuia să rămână așa până în ziua de azi. Ce dacă tehnologia a avansat? 16 km/h era decent.

    Ce dacă se mai schimbă și mentalitățile? Trebuie să rămânem cu ce s-a stabilit în regulament atunci când a fost făcut. Apropo, vezi că și în fotbal s-au mai schimbat niște reguli, să nu fi luat prin surprindere când te mai uiți la un meci. Și acum mai testează niște reguli pe care ar vrea să le introducă. Niște nenorociți.

    bogdan:
    de aia regulile nu sunt facute de romani.
    SE JOACA DUPA NISTE REGULI, INTELEGI??
    daca regulamentul iti zice ca trebuie sa joci in cucu gol, AIA FACI.

    nu e dupa “cum ti se pare tie”, SUNT REGULI CLARE.
    si daca te duce capul, ai intelege ca asta e un exemplu.
    la fotbal e clar cum trebuie sa fie tricoul, pentru ca adversarul sa nu mai fie tentat sa traga de tricou ca nesimtitul.
    AI PRICEPUT?
    nu e ca te simti tu bine in tricou mulat, e mulat PENTRU UN MOTIV.

      (Citează)

    • regulile in sport se schimba pt ca hotarasc niste foruri de conducere, nu ca protesteaza o echipa ca nu vor sa li se vada jumatate buca, ca apoi oricum sa umble asa pe strada.

      mi se pare chiar aiurea feminismul asta de 2 bani – ba e trend ca fara sutien si salivezi la sfarcuri, dar tot suratate alea apoi o dau ca vai sa nu ni se vada celulita (pe care nu o au, ca joaca sport).
      hai serios

        (Citează)

  11. Și în Franța cred că de săptămâna viitoare accesul în restaurante și săli de cinema se va face doar cu justificare se vaccinare sau test, iar cadrele medicale sunt obligate să se vaccineze până pe 15 septembrie.

      (Citează)

  12. bogdan:
    regulile in sport se schimba pt ca hotarasc niste foruri de conducere, nu ca protesteaza o echipa ca nu vor sa li se vada jumatate buca, ca apoi oricum sa umble asa pe strada.

    mi se pare chiar aiurea feminismul asta de 2 bani – ba e trend ca fara sutien si salivezi la sfarcuri, dar tot suratate alea apoi o dau ca vai sa nu ni se vada celulita (pe care nu o au, ca joaca sport).
    hai serios

    lucrurile ajung sa fie schimbate de catre “forurile de conducere” pentru ca sunt alti oameni care cer sa se faca schimbari, sunt echipe care protesteaza, asociatii de sportivi, oameni obisnuiti etc. cumva nevoie de schimbare e de obicei de jos in sus. stiu ca e socant dar asta e, lumea se schimba chiar daca forurile de conducere nu prea sunt de acord.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus