un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am băut Kingsbury, un nou gin pe piața noastră

14 Jul 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

3 comentarii

Am fost ieri la lansarea ginului Kingsbury, care este distilat în Italia și dus la tărie de 40 de grade în România, cu apă extrasă din Subcarpați (zona Dealu Mare, nu formația) și îmbuteliat aici. L-a lansat Alexandrion.

Ca soi este un London Dry Gin, care-i un tip de gin ce trebuie să respecte câteva reguli pentru a avea acest nume: alcool obținut din plante, fără zahăr adăugat, fără coloranți, fără GMO șamd. Este, de altfel, cel mai popular tip de gin din această categorie de spirtoase. Cred că voi scrie un articol despre gin, cum se produce și de ce tipuri este, că vânzările de gin au crescut foarte mult în ultimii ani (probabil de când bea Morodan).

Ca toate ginurile, și Kingsbury este bazat tot pe boabe de ienupăr și în rețeta sa mai intră și diverse plante precum coriandru, citrice și altele.

Sticla arată bine, eticheta desenată de un studio londonez este mai formală și cu elemente legate de termenul “king” din titlu. L-am băut într-un cocktail și a mers bine. L-am băut și direct cu gheață și n-aș fi sesizat diferența față de cele de mare volum din comerț (Gordon’s și Beefeater, de exemplu). Miroase așa cum trebuie, cu nasul specific de ienupăr, și are o aromă puternică și mai ales bine echilibrată, cum te aștepți de la un gin clasic.

Alexandrion îl vinde ieftin acum, probabil pentru a câștiga cotă de piață. Sticla de 0,7 litri costă 50 de lei, cea de 1 litru este 70 de lei. Probabil va deveni my “go to” gin în loc de Larios, care și el este bun și ieftin, dar Kingsbury oferă valoare mai bună pentru prețul său. Dacă vă interesează un gin ieftin și bun pentru tonic sau Negroni sau alte cocktailuri, dați-i o șansă și eventual luați și câteva mici accesorii (anason stelat, niște citrice cu coaja netratată, boabe de piper roșu, zmeură din frigider etc) pentru a face paharul mai arătos.

L-am văzut deja listat pe Bringo, deci este în Carrefour și în curând probabil pe la toți vânzătorii online și offline. Planurile Alexandrion sunt ca în viitor să mute și distilarea în România.

Mă bucur să văd că și țara noastră începe să miște în domeniul ginurilor. De obicei producătorii de spirtoase produc și ginuri, că nu necesită învechire în butoi ca un whisky și deci sunt mai ușor de adus pe piață. Cu toate acestea, Kingsbury este doar al doilea gin românesc pe care-l știu eu (după Kaspers, de care n-am băut până acum și nu știu dacă și “oficial” poate fi numit gin, că pe etichetă nu scrie asta; Wembley, dacă nu mă înșel, este produs integral în străinătate de o companie românească) pe o piață care consumă așa ceva în cantități mărișoare.

  3 comentarii

 1. Mai bine incerci altceva, nu de alta dar Alexadrion group nu cred ca face cine stie ce calitate de gin. Ai atat de multe optiune de gin facute de producatori dedicati ca e si pacat sa iei de la alexadrion group

    (Citează)

 2. Gin and tonic e cea mai simpla bautura casual.

  Trebuie sa ai in casa gin si Kinley.

  Proportia porneste de la 1:1 dar mie imi place 4 Kinley : 1 gin.

  Gustul e excelent.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus